Tuesday, December 31, 2013

sesaja membebel .hahahhaha

dear myself ,
stop hoping for something tht you already know you will never get it .you're approaching your own limitation and you should stop it .it is a MUST !!always said "tkkn pernah suka dkt classmate sndiri .friend is friend and forever will be just friend ." acah2 la sangat kan .then now what ??what happen to you ?telan balik kata2 kau yg terlampau yakin tkkn ada rasa apa2 dkt kawan sndiri even rapat macam mana pun .aduhhh ,hami .whats going on now ?hmmmmn .....

entah la ,even myself cant understand whats going on right now .ermm ermmm ,dear me .behave yourself and pls keep this in mind "no matter what happen ,stop it .just have to STOP it !"before semua org tau ,and jd awkward nak mampos ,stop jela .im begging to,myself and i think its driving me crazy .hahahahaha .

celebrate new year with all these tutorials and works .uhh ,what a sad life .hahahahha .org lain pegi celebrate dkt klcc la ,curve la ,shah alam la and so on .and me ?hahahahha .tk rajin langsung nk pegi tmpt2 yg ramai org and sesak2 macam tu .better ddk dlm bilik diam2 and settle kn semua keje .hehehehehhe .acah2 jd budak baik plak .padahal nk settle kn tuto sbb esok nk keluar .hahahahha .yeayyy ,esok makan steamboat dgn bebdk kelas .hehehehehe .excited nya !

apa azam new year ??? hahahahha .tkde azam .sbb kalau berazam pun bukan nya buat .excited je nk azam mcm2 ,at last satu azam pun tk jd .hmmmm , "excited plan macam2 ,at last tk buat pun"-ahaks ,this is soooo me .hahahahahaha .

Tuesday, December 24, 2013

sorry .yes ,i am sorry

hmmm ,malam td dia tnya aku "awak ada tk puas hati dgn saya ke ?"k ,aku dh agak dia nk tnya pasal tu ble dia tarik aku dduk atas katil .aku dh tak marah langsung pun pasal ampaian tu .so ,aku and dia dh mintak maaf and now we're 0-0 .alhamdulillah la ,bnde dh settle kn .aku dh tk marah pun dia sbb ble dia say sorry tu ,she has right to be forgiven .and aku pun rse bersalah jgk sbb kutuk dia dkt sini .tu mmg salah aku ,admit la my fault and my bad .hmm ,im sorry .aku mmg marah and kalau aku marah ,aku tk smpai hati nk confess ,tapi aku marah tu skjp je .after that ,aku dh okay je pasal ampaian tu .malam td ,time dia kata ,sorry semua sbb gne ampaian tu ,aku rse bersalah gler ,knp la aku snggup tulis mcm tu dkt sini en .haih ,my bad .

TAPI yg paling aku tk puas hati sgt ,ble aku tnya mana tau blog aku .dia kata dr classmate dia ,and aku tk knal pun classsmate dia tu .amboi, stalker habis la classmate dia tu ,smpai kan blog aku pun dia tau .aku rse org yg tau blog aku tu, spe yg ada twitter aku je .honestly ,for me ,blog aku so suka hati aku la tulis apa pun kan .and sespe yg dh baca tu ,senyap2 jela ,perlu ke jd mulut longkang nk report dkt semua org ?
memang la ,kau boleh kata "kalau tknk org tau ,spe suruh tulis dkt sini?" tapi kau kne ingt ,blog ni sesuka hati je nk tulis apa pun .and ble dh baca ,jgn la jd kepoh nk heboh dkt semua org !
sekarang ni ,aku dh tk marah and bengang dgn roommate aku ,just aku bengang gler nk mampos dgn classmate dia tu yg acah2 baik nk jd reporter plak .weh ,kalau kau dh baca blog aku ,simpan2 la ,tk payah nk bermulut kepoh sgt .eee ,panas je hati aku ni ble fikir classmate dia tu .haih ...

okay ,aim tulis entry ni sbb nk mntak maaf dkt roommate aku sbb terkutuk dia dkt entry aku yg lepas .well ,time tu aku tgh marah .ble aku baca balik entry aku tu ,perghhh sentap habis kot kalau aku jd roommate aku tu .mcm mana aku boleh tulis ayat macam tu ?sumpah makan dalam kot .haih ,hami hami .tula ,lain kali kalau tgh marah ,avoid pegang lappy or phone bagai k .hohoho .belajar drpd kesilapan la ye .soooo sorry k .hmmmm .

Wednesday, December 18, 2013

alhamdulillah .

alhamdulillah ,syukur sangat2 dgn result final .even tkde la sebagus macam amir ,mior and pipah yg dapat 4.0 ,tapi worth la dgn usaha aku time final hari tu .dgn banyak main, study last minute smpai tak tidur bagai .alhamdulillah ,insyaALLAH sem 2 ni buat betul2 and dapat kan 4.0 .fighting !!!amin ..heheheh .ble dapat result tu ,aku mcm tk percaya je ,rse mcm nk nangis .seriously ,kau tahan je air mata depan advisor ,sbb aku tk expect langsung aku dapat result mcm tu .aku target aku under observation sbb time final hari tu ,bukan nya aku blh jwb pun .tapi ,apa2 pun alhamdulillah again .hehehehe

alhamdulillah .kali ni utk choin plak .alhamdulillah sbb kteorg dh okay .boleh cakap2 without rse awkward .tadi after lab chemist ,dia tegur and start at that time la aku cakap and tegur dia .and petang td pun bumped into him dkt cafe and dia tegur .alhamdulillah ,aku happy sgt sbb tkde dh la rse awkward dgn sespe pun dekat sini .yela ,dulu kan rse awkward giler tahap nk 9837392837284 sbb time 1st sem dulu aku crush dkt dia .tapi skrg ni ,aku anggap dia kawan je ,tapi kalau dulu nk harap kn aku tegur dia ,mmg tak la kan .sbb awkward kot nk tegur ,tapi td dia start tegur and kteorg sembang2 ,dh tk rse awkward dah .heheheh .
TAPI ,even dh okay pun .aku rse sedih giler ble dia kata dia nk keluar PASUM .honestly ,aku sentap ble dia kata dia nk keluar .sedih bukan sbb aku still suka dia and tknk dia keluar ,tapi aku sedih sbb baru baik and dia dh nk keluar .aku tknk dia keluar sbb bg aku ,dia tk kne kick pun .thats mean dia still boleh go on dkt PASUM ni .tapi maybe dia rse dia boleh buat lagi bagus dkt tempat lain ,and rezeki dia bukan dkt sini .so ,as a friend, sokong jela apa pun yg dia rse baik utk dia .aku bukan nya ada dkt tmpt dia ,so aku tktau apa dia rse .hmmm .

Tgk budak2 yg aku kenal kne kick .ada kawan sendiri yg nk keluar PASUM .hmmm .fighting hami !!!sem 2 ni buat betul2 .dh tk payah nak main2 and focus je study .!hehehhehe .sedih tu mmg la sedih ble kawan sendiri nk keluar ,tapi yakin la yg diaorg boleh jd much more better dkt tempat lain .choin ,kau buat la elok2 dkt mana2 je tempat yg kau study nnt .jgn repeat the same mistake k .hmmmmm ...insyaALLAH kau boleh capai apa yg kau nak .

Tuesday, December 17, 2013

nervousness to the maxxxxxxxxx

assalamualaikum
.hmmm ,nervous to the max skrg ni sbb td dh ada announce yg result final dh boleh ambik dkt advisor masing2 .sumpah malam ni aku tk boleh tidur and esok ada test sc comp and algebra la plak .satu apa aku tk revise lagi .ingat kan plan nk revise after isyak td ,tapi ada discussion eng.math plak .alhamdulillah ,amir min and mior turun mcm yg dh dijanji kan .kalau la diaorg buat lg perangai mcm last week ,yg cancel last minute tu ,serious aku dh tawar hati nk cakap apa2 pun dgn diaorg .dah la ,salah kn aku sbb kata aku buat muka masam dgn diaorg last week ,macam mana aku tk buat muka .aku dgn aida dh siap and turun bawah semua ,tetiba diaorg kata malas nk turun .wehhh ,spe yg tk menyirap .haih ,anw bnde tu semua dh lepas kan ,so lntak jela .
Tadi pnya discussion ,well ,banyak main drpd discuss .tapi at least dapatla aku jawab 2 3 soalan and faham kan .ada la input walaupun sikit kan .hmmmm .

Hah ,start esok smpai la hari ahad nnt .dgr rumor kl and selngor tkde air .perghhhh ,dugaan betul .macam mana nk mandi ,nk ambik wuduk, nk buang air bagai ?????rse mcm nk ulang alik drpd rumah je .hmmmm .tapi kalau ulang alik dr rumah ,byk masa aku terbuang dkt tgh jalan la ..so stay jela dkt UM ni ,sabar jela dgn dugaan ni kan .hohohoho .

sebut pasal result ni , aku takut la .macam mana kalau pointer aku tk boleh survive utk sem 2 ni ??macam mana aku berdepan dgn parents aku ?berdepan dgn kawan2 .sedara ,jiran2 .mesti malu kan .yela ,mesti la diaorg kata "time spm ,result gempak .best student sek .tetiba masuk UM ,result mcm pffft" .ohhhh god, takut nya nk berdepan dgn semua tu .!!mesti mak and ayah sedih gler .diaorg dh sacrifice macam2 ,tetiba aku bagi result exam yg aku sendiri rasa layak campak dalam tong sampah je .
So ,guys .yg mana baru habis spm tu .nk masuk U ni bukan sng .gempak time spm ,tk jamin apa2 pun life dkt sini .serioustalk ,spm aku tu aku rse mcm tkde fuction je ble masuk sini .rse mcm org yg sgt la bodoh nd blurr kot dkt sini .surrounded by genius ,rse mc diri ni kerdil gler .contoh paling dkt la ,amir and mior tu .congak2 je terus faham .dah la result pun gempak .seriously aku jealous gler dgn diaorg dua tu .hmmmm .
Hari tu result midsem ,mior dapat 7A .perghh ,aku tktau macam mana nk explain dkt mak ,ble mak tnya "kenapa mior boleh buat ,aku tk boleh ?pdahal satu kelas kot" .haih ,sumpah speechless kot .

K la korg ,dh nk study algebra and sc comp .esok dh la test .hmmmm .after dpt result nnt ,insyaALLAH aku update la entry baru .itu pun kalau aku ada mood yg baik la kan nk update .hmmm ,cuak nya !!!!!!!!!!cuak nk tnggu esok pagi sbb nk pegi ambik result .hmm .k bye, assalamualaikum .goodnight world .

Friday, December 13, 2013

release tension session .heheheh

woahhhhh ,have been a long long and longggggg time tk update blog ni .hahahaha .busy ,malas nk tulis panjang2 and macam2 la lagi masalah yang datang menimpa .k ,banyak sgt bnde yg aku nk story morry dkt sini ,tapi tktau nak start dr mana .hahahahha .

K first sekali aku nk cter masa awal2 start 2nd sem .guess what ,aku homesick tahap cipan, tahap infiniti kot .everytime, everyseconds akan ingt dkt rumah je .padahal cuti sem 2 minggu je pun, dah homesick .kalau la cuti sem yg smpai sebulan tu ,aku tk dpt imagine la mcm mana tahap homesick aku tu .hhahhahahah .1st night dkt PASUM masa start 2nd sem tu ,aku langsung tak boleh tidur ,so aku decide tgk la runningman .hmm ,tgk rm yg selalu akn but aku gelak mcm nk pecah perut tu pun tk blh hilang kn sedih sbb homesick sangat .
Aku tkde contact sespe, wassep org pun aku tk reply ,twitter pun tk online langsung .time tu apa yg ak rse "i just want to be alone .dont bother me at all" .habis kelas aku terus masuk bilik ,berkurung dalam bilik siap kn semua kerja yg ada : tutorial, lab report sbb tknk cakap dgn sespe pun .tapi ble dh masuk 2nd and 3rd week tu dah okay sikit la .macam dh boleh accept yg dh kne start belajar balik .
Hahahahah .lawak je bilik fikir balik ,macam mana aku boleh homesick ?time dkt TiKL dulu ,homesick tu tkde pun dalam kamus hidup ,time sem 1 pun tkde la homesick .tk balik rumah smpai sebulan pun chillex je .tapi ble masuk sem 2 ni ,aku rse setiap minggu nak balik .haih .parah macam ni .hmm ,tkpe la .at least aku ada teman nak balik setiap minggu ,balik dgn mior .hohohohoh

Hmmm ,stop la cter pasal homesick tu .kalau nak cter semua ,sampai esok pun tk habis aku menaip sbb smpai skrg kot still rse homesick tu even tk seteruk macam awal2 hari tu .hahahahaah .skrg cter pasal result final plak k .RESULT ? hmmm aku tktau la apa nk jd dgn result final aku .well pasum ni kn lembap dalam semua bnde .result tkdpt lg even dh nak masuk minggu ke-4 start sem 2 and elaun ?hmmmmmmm ,part elaun tu lg la tak payah nk mengharap dpt awal .elaun sem 1 hari tu pun dapat ble lagi sebulan nk habis sem 1 .haih ...
Tapi list name bdk2 yang kne kick dh dapat and aku bersyukur sgt aku tk kne kick .ALHAMDULILLAH !!!!!aku paling takut ble lecturer semua kata ramai yg kne kick sbb result paling teruk .time tu mood aku mmg down and terbang melayang la .air mata rasa macam sng je nk mengalir sbb rse takut yg teramat sgt .honestly, aku tk prnh rse takut mcm tu .takut aku akan buat parents aku hilang kepercayaan and hancur kn harapan parents nk tgk aku berjaya .so start from now on ,aku berazam yg aku akn siap kn semua tuto BY MYSELF ,tk ponteng lecture ,tak tiru tuto org lain and dh taknak main2 lg dah .hehehhehe .

Ermm ermm ......act aku gaduh dgn roommate sndiri .hahahhaah .tkde la gaduh smpai tk bertegur tu .aku just tk suka and menyampah dgn perangai dia tu ,tapi aku pendam je .aku pendam dr sem 1 smpai skrg and aku rse aku dh tk boleh nak pendam lg dh .aku pendam sbb kalau aku ckp dgn dia ,aku takut akan jd perang besar and roommate dh la sorang je .pastu aku ada lg 5 bulan dkt sini ,tkkn la nk carik pasal dgn roommate sndiri kot kn .
Perangai dia yg buat aku sakit hati gler tahap babun tu sbb berebut ampaian .HAHHAHAHHA .lawak kan ?mmg la semua akan ckp bnde kecik kot ,psal ampaian pun nk gaduh .tapi tu la hakikat nya .aku dh lama sabar dgn dia ,and ble part ampaian ni, sabar aku dh smpai limit .aku beli ampaian sendiri sbb aku tknk jemur baju dkt toilet .aku rse insecure kalau aku sidai baju dkt toilet tu sbb aku takut akan ada org ambik .and dia dgn selamba nya guna ampaian aku tu smpai aku tkde chance langsung nk gne .kalau aku basuh baju ,aku terpaksa jgk sidai dkt toilet tu .aku tk kisah pun kalau dia nk pinjam tapi beragak la jg kalau nk pinjam brg org ,time aku nk gne ,bagi la aku gne .ni tak, dia biar baju dia dkt ampaian tu smpai 2 3 hari and after tu dia rotate basuh baju lain lg and sidai balik dkt situ .eeeee, kalau tk fikir roommate ,nk je aku campak baju dia tu dr floor 9 ni .
And ada lg satu perangai dia yg aku tk suka .act ,melambak perangai dia yg aku tk blh nk terima tapi tk mampu and tak larat plak nk list semua dkt sini .semua tuto nk meniru org punya and lecture pun tk pegi sbb TIDUR! ble tnya knp tk buat tuto sndiri and knp tk pegi lecture ,cakap malas and ngantuk .weh perempuan ,kalau nk fikir kau punya ngantuk and malas tu ,aku rse smpai mati pun tkkn habis .orang lain stay up ,susah2 siap kn tuto, kau selamba je salin .senang nya hidup kau kalau mcm tu .dh nk masuk sem 2 kot ,tolong la berubah .mmg la aku ni tkde la baik mana pun ,tapi berubah la sikit2 .ni tak ,kau tkde langsung effort nk berubah tapi tk hbis2 merungut tak faham lecture .kalau kau tk pegi lecture tu ,mcm mana nk faham .kau fikir ,ilmu tu dtg berlari ke nak masuk dlm otak kau ?!
SEE, panjang plak aku membebel .sumpah aku dh tk tahan .and skrg ni aku diam and dgr lagu kuat2 je ble dlm bilik sbb nk elak kn ckp dgn dia .well ,aku dh la tk reti pretend suka kalau aku menyampah dgn org tu ,so aku takut plak kalau dia perasan aku menyampah dgn dia .haih ,tekanan perasaan plak aku stay lama2 mcm ni .hmm ,smpai satu tahap tu ,almost every night kot nangis sbb sakit hati sgt dgn dia .

Errrrrrrrrrrrrr ....nak cter apa lg eh .rse mcm byk sgt nk cter smpai tktau nk tulis yg mana .hahhahahaha .hah ,dh tau nk cter apa .dkt PASUM ni ,ada someone ni ........commons things between aku dgn dia mmg byk gler la ,and semua tu kebetulan .at first ,aku mcm rimas jgk la sbb terlalu byk bnde yg sama between aku dgn dia .dulu sakit hati jgk la sbb aku ingt semua bnde nk tiru aku sbb semua nya sama .hahahhha ,padahal tu semua coincidence je .and now ,i think i started love him more than just friend because all these commons .heheheheh .tapi ....limit hami limit ......!aku takut kalau dia tau, friendship kteorg akan ...........tettttttttt........the end.....hahahhahha .belajar la dr kesilapan dulu, aku tknk jd mcm sem lepas .hmmm .broken friendship dgn exclassmate sbb kes crush2 ni .haihh .menyesal pun ada jgk ble fiikir2 balik .tapi nak buat macam mana kan ,bnde dh lepas pun .accept jela .
and one more thing yg buat aku rse serba salah gler .aku dh tinggal kn ke someone yg aku dh lama suka tu ?????hmmm ,bkn aku yg tinggal kn dia .correction k ,bukan aku yg tinggal kn dia .yes ,aku pernah suka dia .tapi tu dulu and di sbb kn dia tkde bg respons pape pun ,and it makes me feel ,i should let it go .bukan sekejap aku tnggu dia ,start dr form 4 smpai la aku masuk UM ni .kalau kira dh lebih setahun and almost 2 years kot aku tnggu jawapan and comfirmation dia .and dia slalu buat aku rse hoping and tertanya2 .so i decided to move on .
Hmmmmm ,aku pun tk sedar ble aku suka someone dkt PASUM ni .tapi bg aku, dia ni sumpah gentleman .hohohohoh .and the most important dia ni responsible sbb tgk cara dia treat mak and family dia .hmmm ,and kalau la ,KALAU k ,aku ada jodoh dgn dia .aku bersyukur sgt sbb cara dia treat mak dia baik ,mst la dia treat wife dia baik jgk kn .and dia ni aku tgk hormat la pmpuan ,tkde la mcm certain lelaki yg mulut asyik nk mencarut tk tentu pasal tu .

Eh ,rse banyak sgt la plak aku tulis malam ni .semangat betul nak update entry baru .hahhahhaha .k la ,goodnight world :)assalamualaikum .

Monday, October 28, 2013

Ermm ermm ermm

Esok nk keluar dgn suraya !!!!!!!!!!!!!yeyyy ,alhamdulillah .hehehehe .happy me is happy .excited nya nk jpe su .ermmmm ,td dpt email yg ckp aku dpt pegi iv scholarship .alhamdulillah .tp tktau nk pegi ke tak nak .so conclusion nya ,ikut jela decision mak and ayah ,kalau mak suruh pegi then aku pegi la .tp ikut kn hati ,malas nya nk pegi .urghhh !!!

Tetiba teringat cter good doctor .after final snggup tk tido langsung semata2 nk habis kan cter good doctor tu .pelakon2 dia sumpah la hensem tahap asdfghjkl !drop dead punya hensem la .hahahahaha .ada satu dialog dia ni yg aku suka "if you love someone without any condition ,you already have qualification to love him/her" .well betul la tu apa dia kata .tp cter tu setiap episode mst ada bnde yg sedih ,so malam tu mmg keje nya mengalir je la air mata aku .feeling habis la .hahahahahahah .

"I can't express my love to you with words ,even you add all of the world ,its not enough ,till my tears dry ,till my heart wears out ,the love that i want and want is you" .hmmm ni lagu ost cter good doctor tu .best en lirik dia ,seriously aku suka gler cter ni !!hahahahhaah .

Hmm okay la .tktau dh nk update apa .hehehehe .k bye .xoxo

Saturday, October 26, 2013

Bosantothemax

What to do .what to do .hmmm ,serious bosan la .tkde bnde lngsng nk buat .nk keluar pun tkde mood ,so ddk dlm bilik .TIDURRRRR !!Hahahahaahha .qada tido time final punya pasal ,satu hari ni aku tido je .terjaga pun sbb mior call kata nk jpe .kalau dia tk call ,mmg smpai malam kot aku tertido .hahahahhhaah .alarm ?hmm ,mmg saja tknk buat alarm .and nasib baik aku tk off phone je td ,kalau tk mmg tk terjaga lngsng .

Dr smlm serious tkde mood .spe punca ?hmm ,malas nk cter .tkde benefit pun kalau aku cter dkt sini .buat sakit hati je .i thought he was changed ,but ........dr dulu sama je .please la kalau kau tk suka ,jgn bg harapan .sorry not sorry ,im give up .malas .serious malas .im tired to fix it up .so just let it go .

Plan nk keluar sama then ble esok or lusa nk keluar tu ,tetiba cancel .kalau sekali dua kali tkpe la .blh la aku consider ada hal penting ke apa .ini tak .berkali-kali !!!spe je yg tk bengang mcm tu en .apa kau fikir aku ni anak patung ke weh ?!haih ,sabar hami sabar .byk kn istighfar .tkde effect kalau kau marah org yg tkde perasaan tu .hmmmm ..inhale exhale .fuhh fuhh ..

Sepatut nya hari ni aku pegi tikl sbb graduation day .dh janji pun dgn junior semua nk jpe .tp disebabkan DIA aku tkde mood langsung nk keluar .soooooo sorry wahai adik2 ,serious tkde niat pun nk cancel jpe korg hari ni .akak betul2 nk tgk korg naik pentas ,graduate .tpi kalau pegi time tkde mood ,bkn nya blh gelak2 pun .nnt muka ketat je ,and org lain plak yg terasa ,so better ddk je dlm bilik sensorg .haih .

Td time turun lunch ,terserempak dgn choin .seboleh2 nya aku buat2 tk nmpk ,tp memandang kn dia tegur dulu so aku pun okay jela nk tegur dia balik .ohh ,rupa nya dia balik rumah .then dtg sini balik hari rabu nnt utk muet .rabu ?aku pun pelik sbb dia kata dkt aku muet dia selasa ,then nk dtg rabu ?hmm ,mybe dia salah ckp or aku yg salah dgr kot .hahhaaha .rajin gler en ulang alik dtg UM ni .haish ,stay jela sini smpai muet habis .

Spe je tk sentap kalau tetiba unfollow dkt twitter and ble face to face pura2 buat baik .thats why la kalau blh mmg aku tknk jpe langsung dgn si choin tu .sbb tktau nk buat expression apa kalau jpe dia .tp dh dia yg tegur dulu ,tkkn la aku nk buat bodo je .pura2 buat tk dgr ?hmm ,tu bukan cara aku la .mcm bdk2 nk pura2 bagai .

Friday, October 25, 2013

Last dayyyyy sem 1 !!hikhok

Woahhhh ,dh lama nya tk tulis entry .hehehe .today is the last day for sem 1 in PASUM .wow ,dh habis pun sem 1 .cepat gler en masa berlalu .and today also last day final exam .serioustalk soalan final susah tahap 82846362939173746392027373637 ,sng cter tahap infiniti la .tutorial soalan lain ,tetiba keluar soalan dlm final yg tk prh bljr .perghh ,rasa mcm nk menjerit je dlm exam hall tu .ikut kn hati rasa mcm nk bangun then jerit kuat2 je ,tp ble fikir yg dlm exam hall tu ada semua bdk PASUM ,kalau aku buat keje gler tu ofcourse la malu gler ,so aku sabar kn jela hati .hahahahahahahah .

And one more thing ,aku tk suka tmpt aku dlm exam hall .time midsem ,aku ddk blkg .so aku bebas nk buat apa pun ,tkde spe nmpk .then time final ni tetiba kne ddk depan .nk gerak kn kerusi and nk tido pun rasa awkward gler .haish ,nk ddk blkg balik la !!urghhh .hmmm ,choin ddk blkg sekali .time final ni la aku baru nmpk dia .before ni langsung tk nmpk ,ingt kn dh disappeared dr PASUM ni .hahahahaha .maaf choin ,just kidding .before2 ni ada la jgk aku nmpk hazim ,zaid dkt cafe .yg dia ,langsung tk nmpk .hmmm ,biar la dkt dia .harap dia dh bahagia .

Hari tu ada nmpk satu gmba time dkt tikl dulu .ada gmba su .hmmmm ,sumpah tk tipu yg aku rindu gler dkt dia .dh la time tu stay up sorg2 ,tetiba teringat su .terus mood swing and satu apa pun yg aku study tk masuk lngsng .nk tegur ,tp awkward gler kot !!yes ,mmg la aku dh mntk maaf .tp cara dia layan aku after bnde tu jadi ,serious lain gler .hmm ,no comment la .biar kn jela ,aku pun tktau dh nk buat apa lg .but seriously i really miss her .kalau blh la ,one find day ,aku nk peluk su ,nk gelak sama2 ,nk cter semua bnde yg jd ,nk nangis2 dpn su .macam before ni dkt tikl .i wish and really hope its happen one find day .hmmm ...

Okay ,no more sedih2 .skrg ni cter pasal final plak .hahahhhha .tknk sedih tp cter psal final .lols, lagi la bertambah sedih .hmm ,aku tktau la pass ke tk masuk sem 2 .tk tau result mcm apa sbb jwb exam pun mcm tutttttttt .haih ,sedih and terkilan sbb tk mampu nk buat mak and ayah bangga dgn result exam mcm time sek dulu .hmmm ,mom dad i ask for your appologise .im soooooo sorry :( .

Hah ,aku dh okay dgn daus .hahahahaha .sejak ble la aku gaduh dgn dia ,yg tetiba dh okay .hmmm ,sumpah terserlah la kebengongan aku .hehehehe .mksud aku okay tu bkn la before ni kteorg gaduh .just okay je .hahahaha .apa aku mengarut ni woii ??hmm ,lantak la .harap korg yg baca ni faham la apa yg aku cuba smpai kn sbb aku pun tktau nk explain mcm mana .hohohoho .

But sometimes sumpah sentap dgn dia .aku wassep ,reply dh la lmbt ,pastu tetiba tk reply .tgk last seen lg menyakit kn hati .blh je wassep org lain,tp tk reply aku pnya wassep .huhh .seboleh2 nya aku sabar je sbb tknk rosak kn mood .haish ,bnde ni lg malas aku nk cter .k ,tukar topik .next ..

Hmmm .nk cter apa lg eh ?rasa mcm tkde bnde je dh nk tulis .k bye2 guys .nnt ada masa ,aku update la lg .heheheheeh .assalamualaikum .

Monday, October 14, 2013

I miss you suraya hamizan .

Esok raya haji ,so thats mean two more days for final exam !!! Omg omg ,so nervous la !okay ,tknk cter pasal final .aku update blog ni pun dgn niat nk lupa kn jap pasal final .stress gler la bljr last minute ni .drpd last week asyik main2 je ,study week aku dibazirkan dgn main2 !see ,salah diri sendiri kot .spe suruh en bazir masa .hah ,kn diri sndiri yg susah .haish..

Terkilan nya sbb bazir masa dgn buat bnde sia2 .main ,tidur ,online ,movie marathon ,runningman marathon .padahal dh berazam kot nk tebus balik apa aku dh buat time midsem dulu ,tp .........hmmmm , ==" .hami ,ni final hami .FINAL !!!! urghhhh .

Tapi aku lg terkilan and sedih ble fikir pasal suraya .spe je yg tk sedih ble bestfriend sndiri lupa kn kte en .yes i admit ,my fault .mula2 tu mmg la salah aku .tp aku dh say sorry and mengaku salah aku .and aku dh tk contact pun lelaki tu ,sumpah demi ALLAH ,aku tkde niat langsung nk ngorat lelaki yg su suka tu .tkde niat lngsng nk sakit kn hati su .

Ble aku sedar yg su marah aku ,terus aku tk cntact dh mamat tu .YA ALLAH ,su ..kte blh bersumpah yg kte tkde pape pun dgn dia .knp su buat kte mcm ni ?acah2 janji tknk lost contact ,tknk putus friendship no matter whats happen .but now ??spe yg lari kn diri dr spe ?kte okay je balas tweet su ,nk keluar dgn su .tp spe yg tk layan ?spe yg cancel last minute time lepak sama tu ?spe yg bg alasan mcm2 tknk lepak sama ?

Please la su .kte rindu gler nk keluar dgn su .nk sembang dgn su .nk gelak sama2 dgn su .nk baring2 sebelah su ,pastu cter mcm2 . :'( kte mengaku la yg kte awkward nk call su ,nk reply tweet su bagai .sbb kte tau yg su tkkn layan kte mcm dulu .well ,kte kenal la su mcm mana .and kte sedih ble su layan kte mcm kte tk prnh rapat lngsng !

Well ,nothing to do and to say anymore .sbb kte tau ,sekali su marah ,selama nya su marah .tk payah tipu kte .mmg la time kte call hari tu su kata tk marah kte .tp cara su layan tu ,semua org blh tau la .hmmm ,last word .i really love and miss my old bestfriend .im sorry for everything :((

Sunday, October 6, 2013

Tikl ..miss the memories .

I miss my school life .hmmm .miss tikl .miss my friends ,miss my bestfriends ,miss buzanians ,miss dahlians ,miss my teachers and especially the environment .hmmm .tgh best2 focus study tetiba nmpk gmba tikl .terus mood down gler !rindu maryam ,my adik angkat .one and only my adik angkat . :((

Teringat yg dia prnh buat special card for me .and she put it in my diary .last day dia nk balik rumah tu ,aku tertidur .so tk sedar pun ble dia balik .sedih gler la sbb tk sempat say goodbye .lusa nya tu ,aku bkak diary ,kad tu jatuh .aww ,so sweet la dia .hehehe

Ble aku baca kad tu ,aku nangis kot .terharu sesangat sbb ada someone yg appreciate aku mcm tu .hmmmm .mar ,akak rindu mar .rindu nk lepak atas katil mar and dgr problem mar . :((

Mood dh down and swing ,so semua notes ,tuto aku campak tepi .tkde mood lngsng .and i tweet "really need someone to talk to" .and guess what ?daus terus wassep tnya okay ke tak .and akim wechat tnya knp .hmmm ,tiklians always make me feel secure and happy .diaorg caring gler !thanks a lot guys :)

Tuesday, September 24, 2013

Its been .......

Its been a long time i didnt update my blog .hmmm ,bcoz sooo many things happened and i dont know how to express it in the term of words .last night i just realized that he unfollow my twitter acc .wow ,hebat .thumbs up dude .aku pun tktau knp mesti nk unfollow ?then aku consider dia tk sengaja tertekan button unfollow tu .and aku pun secara tk sengaja nya tertekan jgk button unfollow acc dia . And now im officially already unfollowed him .well ,im glad by doing that .hahahahahahah lol .

Hmm ,biar la dekat dia .he just take me for his granted .time susah baru carik aku ,ble dh senang .buat org lain mcm sampah je .well done la bro ,aku nk tgk sejauh mana kau boleh hidup dgn perangai mcm tu .

Hah ,disebabkan dh lama tk update .last week ,my grandma was passed away .even aku tk rapat dgn arwah and arwah just nenek tiri .tapi ble mak call ckp nenek dh meninggal ,ofcourse la sedih .tetiba teringat time raya hari tu ,time arwah cium pipi aku .hmmmmmm ..ALLAH swt nk tarik nyawa kte bila2 masa je kan .spe sangka tu last time aku dapat jumpa arwah nenek .spe sangka tu last raya aku balik kg dapat jpe arwah .spe sangka tu last time aku beraya dkt rumah tu .hmmm .and spe tau maybe ni last time aku update blog .after ni dh tk sempat ke .who knows ?spe tau bila ajal maut kte en ?

Dah nk dekat final ni ,aku tgk semua org dh berubah .sejak dapat result midsem yg macam haremmm tu ,semua dh muhasabah diri .alhamdulillah .no more tiru2 tuto org lain .tuto semua buat sendiri .no more tidur time lect .and now ,aku nk skip lect pun rasa srba salah ya amat .hehehehe .alhamdulillah .even takut tk dapat cover semua bnde before final ni ,at least ada la effort nk belajar tu .ingat ,kte belajar sbb ALLAH ,bukan sebab nk pass final je .hohohoho .

Wednesday, September 18, 2013

:'( .hmmm

Result midsem dh dapat . :( ada fail !! Seumur hidup tk pernah fail ,tetiba dpt tau ada yg fail ,rse macam ........ useless . :'( jpe advisor time ambik result td ,advisor ckp "awak tk layak tau masuk UM" .sumpah sentap nk mampos la !dh la rasa teruk ,advisor cakap mcm tu lg .its make me feel horrible ,awful  :'(

Menyesal ke hami ,masuk asasi ni ?serioustalk ,rse menyesal gler .tersangat menyesal smpai tkde air mata dh mampu keluar .hmmm ...lg 3weeks nk final ,what i can do is cover all the chapter over and over again .haish .

Menyesal ...menyesal byk buang masa main2 .menyesal tk focus dlm lecture .menyesal skip lecture .menyesal tk buat tuto sndiri .menyesal asyik menyalin tuto org lain je .menyesal menyesal menyesal .tu je mampu aku cakap .

Tgk result org lain semua straight A .hmmm .teruk nya hami .teruk nya .lg tambah rasa teruk ble fikir mak and ayah .im sorry mom ,dad .really sorry , :'(( .sorry for making both of you dissappointed with me .im really sorry :( .

Mmg la mak and ayah tk prnh tunjuk pun yg diaorg sedih ke happy ke dgn result aku ,tapiiiii .......sumpah rasa bersalah .tetiba teringat reaction mak and ayah time dpt tau aku masuk UM .obviously yg diaorg happy gler ,especially ayah .YA ALLAH ,rasa teruk sangat .

Sunday, September 8, 2013

Smile yet broken

Sometimes you have to pretend that you're okay
Because you don't want to put your emotions on display,
You distract yourself by reading a book or listening to a song
Because the words in them hit a hearts string and it best describes what you can't say
And sometimes you have to leave the past behind because those you confided in caused you pain
You start to wonder what if you're repeating the same mistake that you can't afford anymore heartache
So now it's up to you either to stay where you are or build up the walls
Because life is too short and it doesn't stop
So letsy yourdoubts go
-a spark of hope-

When did my feeling gets so deep
Why did they take that big long leap
Going from friend to crush
And i don't think he knows
I love how he looks and who he is
And how he makes me feel like this
I love how he's beautiful and smart with a heart so strong
Still he hasn't got a clue
I wonder if he cares that im moving on
I don't think he knew
And now he never will
-he will never know-

Im trying hard to refrain this feeling .pretending that i already forgot him .but nadzrin said ,pretending tends to hurt myself .but sokay .its better to hurt myself than live in the life full with hopes .

Not easy to build up the wall around your heart after you realize that you're fall hard with him .but at least im trying .yeah at least .hmm .make a friend with someone you love and have to pretend that you're nothing .it is not easy dude .*sigh

Saturday, September 7, 2013

Happy :))

Happy nya hari ni .tkde sbb pun aku nk stress or sedih2 hari ni .semua bnde yg jd semua nya fun and best .hahahahaa lol .hari ni aku skip lect vector sbb bangun lmbt .hehehe .pastu masuk kelas tuto phy pun lmbt ,eee buat malu je .abg hafizul tu dh ajar dkt depan ,baru aku masuk .dh la aku sorg pmpuan yg paling lmbt .hish ,segan nk mati la time masuk kelas tu .hehehhe .padah kalau tidur terlupa set alarm .haiyooo ,hami hami .hahahahaha .

Pastu time muet ,lg heaven .sir masuk kelas then he said "okay guys ,do something useful" .hohohoho .aku ,amir ,zul and suha acah2 nk practise oral .buat la team mcm betul2 nk oral ,at last ended up dgn bersembang and main2 .speaking ,grammar berterabur !!haish .ble la nk serious ni woii ?!hohoho .then ,timbul plak scandal H3 ,sbb pakai baju matching hari ni .hahahahaha .sokay ,layan je .have fun with their jokes ,dont take it serious .aku dgn amir pakai baju hitam ,aida dgn haqi pakai baju hijau and last but not least .scandal terbaru and paling hot gitu : zul and suha pakai baju coklat .hahahahahaah jkjk .

Pastu ptg tu aku pegi coolblog .yeyyy ,best nya dpt coolblog .heheheheeh .pastu pakai sweater baru plak tu. :)) ngeee ~~ next friday ,keluar dgn nadzrin ,midnight movie .yeyyyyy yeyyy .happy nya .hahahahahah .cant wait for next friday . :)

Esok aku balik rumah .hohohoho .nk rilex2 and lupa kn masalah yg buat aku pressure dkt sini .hehehe .semalam aku terbaca tweet dia "aku okay je nk kwn dgn kau .kau yg buat pasal" .hmm ,mcm tu kot ayat dia .aku pun dh lupa .ahh tk penting la ayat dia mcm mana .tp most important ,aku mcm sentap dgn tweet tu ,mcm tuju dkt aku je .hohohohho .hmm kalau betul tweet tu utk aku .aku pun tk kisah ,okay je kwn dgn kau .tk benci or marah kau pun .just aku kn kata ,i need time nk ubah feeling aku suka kau ni jd just friend .so normal la kalau aku avoid kau kn .that doesn't mean i hate you .skrg pun aku mcm dh blh terima hakikat kau tk suka aku .so okay je aku kawan dgn kau .hmmmm .its not easy want to accept the rejection ,so just thank to ALLAH ,i can accept this .hohohoho .

Tuesday, September 3, 2013

Whats friend for :)

Hohohoh .im proud to say that im very lucky have friends like them : sha k ,dhiyya ,key ,nadhi ,su ,aiman ,nadzrin and sooooooooo many more .sorry kalau tkde sebut nama dkt sini ,tk terlist sbb ramai sgt .heheheeh lol .

Dahlians ,civilians ,tiklians ,all of you la sng cter .hahahaha .time happy ,sedih ,hard time ,diaorg semua blh buat aku happy .alhamdulillah ,sbb ALLAH bg aku jpe kwn mcm diaorg .willingly sacrifice money for me .hahahahaha lol .part money ni tk blh blah sikit .hohoho .gurau2 je .tkkn la gler sgt aku kwn dgn diaorg sbb duit ,duit ayah aku pun mampu nk support hidup aku .

Kalau tkde diaorg ,aku tktau la apa jd dkt aku hari ni ,at this particular time .yela ,tgh brokenhearted ni .tapi nadzrin and aiman pnya support buat aku tk rasa sedih pun .thanks guys :)) hehehehehe .nadzrin bengong ,tau la fluent english .wassep dgn dia ,grammar salah sikit dh kne tegur .oh man ,you're act like my muet's teacher lol .hahahahaah .

Hmmm ,aiman dh couple dgn rusye !!!omaygod omaygoddd !!!im happy for you ,dude .congrates :)) hahahahaah .dh maju aiman skrg ,tp hopefully dia tkde la baran and cemburu buta lg .please la aiman ,tinggal kn la perangai baran kau tu .hehehehehe .

Internal bleeding ?hmmm ,aku tktau penyakit ni serious ke tak .tp nadzrin ada internal bleeding at his chest .so dia tk boleh gelak and bersukan or whatsoever .dia kata kalau dia makan ubat ,dia akan high sbb ubat tu slow kn flow of his blood .hish ,mcm seram je penyakit tu .haish ,aku doakan nadzrin cpt baik ,okay ?hahahaha .thats what friend for right ?pray for their friends .hehehehe .

Hmmm ,dh lama tk contact su and dhiyya .pe cter la diaorg skrg .rindu !!rindu nk lepak malam2 sama ,rindu nk stay rumah su ,masak sesama ,rindu nk gelak2 .rindu semua la .tp time past and people changing .thats the fact ,so normal la kalau tk cntct tu kn ,masing2 busy .hmmm .student life ,i understood .hohohoho .

Saturday, August 31, 2013

Such a productive day

Hehehehe .gembira nya rasa hati .HAHAHAHAHA lol .yela ,spe yg tk happy kalau keluar jpe kwn lama kn .hari ni hang out ,fully sponsored by nadzrin and mus .satu sen pun duit aku tk keluar .yeyy yeyy .hahahahahah .happy nya .hari ni dpt baju and sweater .hehehe .credit to nadzrin sbb belanja aku .thank you so much .sayang kau weh .hohohoho lol .

Hahahaha .tk senonoh hami .ble org tu dh belanja baru nk sayang .hmm ,mus pun aku sayang gak sbb belanja aku makan td .hehehehe .well ,tkkn la nk menyampah plak ble org dh baik hati belanja .mesti la sayang kn ?hmmm hmm .hahahahaah .

See ,aku tk perlu kn pkwe yg kaya raya mcm aina tu utk dpt kn baju or makan mahal2 .kwn baik dh cukup and mampu bg aku semua tu .hehehe .bukan niat nk riak la ,tp cuba fikir .couple dgn anak org kaya ,mula2 mmg la ckp tk niat nk kikis duit bagai ,tp at last mntk macam2 .setiap kali keluar msti baratus duit lelaki tu habis .haish .aku tk mntk pun ,dh dapat .hah ,so mkne nya bkn aku kikis la kn ?hehehee lol .apa aku merepek ni woii ?!

Penat teman nadzrin shopping .ada ke patut suruh aku pilih kn dia tie .weh weh ,mana aku reti pilih barang lelaki ni .kang aku pilih tk lawa ,padan muka .hahahaha jkjk .at last aku pilih kn dia colour biru sbb dia sesuai dgn warna tu and tie superman .comfirm sespe pmpuan dkt matrik jengka tgk dia pakai tie tu akan melting .aku yakin !HAHAHAHAHAA .menyakai doh aku ni .tk baik hami ,tk baik .behave please .

Aku rasa mcm princess plak hari ni ,dapat layanan 1st class drpd diaorg .semua bnde suruh aku decide smpai tmpat makan pun ikut selera aku .hehehehe .then aku bwk mus and nadzrin jalan2 jap dkt tasik kk12 ni .lol .baru aku tahu yg mamat dua org ni takut itik .tk gne betul .aku ingt kn lelaki blh la protect pmpuan .rupa nya blm pape dh berlari nmpk itik .sumpah la bengong .hahahahahah .

Happy ,me is happy today .dpt baju and sweater baru .kalau wayang tk ramai org td mesti dh tgk movie .nadzrin ajak tgk mortal instrument plak td ,tp disbbkn ramai sgt org ,so tk jd .plan nk keluar lg time cuti hari malaysia nnt .tp tk sure jd ke tk ,hmm ,we wait and see jela ye jd ke tak plan nk keluar lg tu .heheheh .

Friday, August 30, 2013

Elysium ....

Huwahhh !!harap je action movie ,tp sad ending .hero dia mati ,for the sake of world .haish ,menitik la jgk air mata aku ble part yg hero dia nk mati tu .hahahaha lol .at first ,gempak je lawan2 semua tp last2 sad ending .huhhh .but ,its worth la tgk cter tu .awesome ?tp tk se awesome ironman3 la aku rasa .heheheheeh .

Tp spoil ble kne ddk sebelah mamat yg perasan nk mampos tu .tau la keluar dgn awek dia ,tp tk payah la buat muka pelik ble ada pmpuan lain ddk sebelah kau .yg awek dia tu pun ,buat muka cuak sgt mcm aku nk ngorat pkwe dia je .lol .kalau tknk ada sespe ddk sebelah ,lain kali beli 3 seat !comfirm tkkn ada pmpuan or lelaki yg ddk sebelah korg .menyampah ,meluat je aku tgk .hish ,manusia jenis mcm ni pun ada .

Balik2 bilik je ,terus baring .try nk buat tuto phy tp tk terdaya nk berfikir .penat !hahahaahah lol .eh eh ,ternmpak ada org main gitar dkt bilik choin .hahaaha .rupa2 nya hazim ke yg main gitar tu .fath ,apa lg ble nmpk hazim main gitar ,excited terlebih .hazim ,please ah buat loudspeaker main gitar tu ,biar dr bilik aku boleh dgr jgk .HAHAHAAHAH lol .bengong ,apa ingt main gitar tu mcm play song dkt mp4 ke blh loudspeaker bagai .hohohoh .

Hmmmmm ,as expected .KPT tk masuk pun hari ni .well ,PASUM ni mmg uji kesabaran kan .tp tkpe la ,alhamdulillah aku blh survive without KPT tu .just kesian dgn bdk2 yg mmg dh pokai langsung tu .mana diaorg nk cekau duit ,nk survive dkt sini ?lg sebulan kot nk final .mana pegi elaun kteorg ?bdk U lain dh habis pun hah elaun diaorg ,yg kteorg ?menganga je tunggu KPT ,tk dpt2 .hmmmm ..dugaan betul !

Okay ,dh ngantuk tahap cipan dh ni .even dlm dku time tkde lecturer tu aku dh tidur ,siap sempat mimpi2 lg tu .hahahahaha lol .lena giler la tidur dlm dku td .hehehehe .k nanight world :)) assalamualaikum .

Wednesday, August 28, 2013

Bad day

Well ,you know what .today is wednesday ,soooooooo ....ada lab chemist !huhh .ingt kn exp senang ,tkde la stress2 kn .tp bnde lain plak jd .haish .apa la malang nya nasib aku sejak ddk sebelah amir ni .hmm ,next week aku nk pindah tmpt la .HAHAHHAHA jkjk .masuk2 je lab ,kne ambik delivery tube dlm kotak .aku dgn yakin nya masuk kn la tgn dlm kotak tu .angkat2 tangan ,delivery tube tu dh melekat dkt jari aku .yg aku pun entah knp blurr sgt time tu ,pegi tarik .laaa rupa nya delivery tube tu pecah ke ,dh tercucuk dkt jari aku .ble aku cabut kaca tu ,mmg darah memancut la .huhh .tp time tu tk sakit ,so aku mcm rilex jela even darah dh menitik2 dkt meja .hohoho .acah2 kuat je en .

Aku chill je .org lain yg kelam kabut pehal .rilex la ,bukan jari aku putus pun ,just darah tu hah yg tk reti stop keluar .hahahah .amir ,mior cuak giler la ble tgk jari aku .acah2 nk jd kawan yg caring la ?hohohoho lol .rilex la brader .hazim plak ,baru aku tau mamat sorg ni penakut darah .HHAHAAHAHAHAHA .lawak je .

Ble buat exp plak ,haish menguji kesabaran betul .byk kali buat ,still air tu naik dlm boiling tube .aku dgn amir dh nk give up kot ,tp nasib baik kali ke-5 tu jd .fuhh alhamdulillah .dh la jari terendam je dlm air .sakit dia tk payah nk ckp la kn .aku dh rasa nk nangis je tahan sakit .huhh .dugaan betul la .next week kne buat exp yg susah tu plak .aku tktau la betapa rushing nya next week .tk dpt aku bayang kn apa akan jd nnt .so we wait and see .hmmm hmmm .....

Guess what .hari ni aku tk ckp pun dgn dia .hohohoho .eh ,ada la ckp .tp sekali je ,itu pun just tnya dh siap exp ke belum .dia dh berubah !hahahaha lol .anis kata dia buat inference and lab report sendiri !tk tiru okay ,padahal org lain semua copy and paste je .no wonder la aku tgk org lain semua dh siap ,dia still menulis .hmmm ,alhamdulillah la kalau dia dh berubah .hehehehe .

Trololo .HAHAHAHAHAHAH

Hahahahahahahahahahaha lol .tgk runningman ,gelak mcm org tk ingt dunia je .astaghfirullah halazim ...apa nk jd dgn aku ni .org lain sibuk buat tuto ,aku pegi layan runningman .hahahahahaah .weh lawak giler la ble teringat balik .sumpah muka lee kwang soo tu mcm choin .and artis undangan dia muka mcm prof sahar .HAHAHAHAHAHA lol .diaorg kne naik roller coaster and menyanyi .aku dgn ecah bayang kan choin and prof sahar yg naik roller coaster tu .sumpah la lawak tahap dewa ,tahap 8930282737722611612829 la .senang cter tahap infinity kot .HAHAHAHAHA .YA ALLAH ,tk boleh stop gelak la .

K hami ,jgn suka and happy sgt .nnt menangis plak .hmm hmmm ,inhale exhale .hohohoho lol .tp serioustalk lee kwang soo tu muka sebijik choin .aku ingt kn aku sorg je yg nmpk mcm tu ,tp ecah pun ckp bnde yg sama .so mata aku tkde la prob kn .hehehehehe .kalau boleh ,nk je aku post gmba choin and lee kwang soo tu dkt entry ni ,tp tk sopan la plak .post gmba org tnpa permission .kang mntk permission choin nk post gmba dia ,kantoi plak pasal blog ni .so better tk payah la weh .senyap2 and diam je .HAHAHAHAAH lol .

Tapi for sure choin lg hensem la .sbb hidung lee kwang soo tu besar la .dh ala2 zizan plak aku tgk .hish ,hami ....mulut puaka sungguh .selamba je nk kutuk org .astaghfirullah ,ciptaan ALLAH tu .heheheh .mohon ampun .okay ,tk payah kutuk org .kte puji plak .hmmm ,aku lebih prefer choin drpd kwang soo tu la .subahanallah ,indah nya ciptaan ALLAH .sempurna je ....hensem ,tinggi ,putih .hahahaha ,menyakai plak aku .eh ,kang riak plak dia aku puji lelebih ni .hish ,change the topic please .hohohohho .

Hmmm ,aku dgn ecah tgh layan lagu hindustan ni smbil siap kn result lab report .sedap plak aku dgr lagu om shanti om ni .keep repeating the same song .hahahha lol .esok kelas start pukul 8 wahai hami .skrg dh pukul brp ?cuba tgk jam sikit .dh 1 kot .tk reti2 nk tidur lg ke ?dh la esok ada lab chemist .haish .td iron baju ,baru plan nk pakai baju baru .eh ,baru teringat yg time lab kne pakai baju biasa2 je .sbb kalau kotor ,sng buang je terus baju tu .hahahahaah jkjk .dh la esok kne gne api bagai ,kalau terbakar baju baru tu .mati aku nk jawab dkt mak .hahahahaha .

Ya ALLAH ,lupa janji dgn mak nk call malam ni .haish ,layan runningman punya pasal .hmm ,esok pagi la call .comfirm la skrg mak dh tidur .haish ,teruk nya la aku ni .mcm mana boleh lupa ni ?maybe sbb byk gelak ni .so after this ,kurang kn gelak k hami .heheheheeh .

Hah ,sebut pasal nk kne gne lighter esok time lab chemist .masyaALLAH ,aku dh la fobia dgn lighter .ingt lg time drjah 4 ,1st time aku gne lighter .jari aku melecur teruk kot sbb kne api tu .so after that ,smpai la skrg .aku tk prnh gne lighter .hmm ,mcm mana ni ?!!spe yg nk tolong aku nyala kn bunsen burner tu esok ?huhuhu .tknk gne lighter .please ah please .fobia tu tk hilang lg .

Hmmm ,nnt aku mntk jela tolong sespe yg baik hati .hahahah .okay ,jom tidur .kang esok tk bangun plak .dh la lecture pagi ,nnt ada je setan2 and anasir2 jahat hasut skip lecture .oh nonono ,final lg sebulan .so kne berubah .hami ,berubah k !chaiyok !hahahahahaah .assalamualaikum :)) selamat malam sayang ku .ahaks. sumpah la bengong .heheheheh .gurau2 je k . ;P

Tuesday, August 27, 2013

Haish ................ *sigh

Eeee rasa bangang nya .malu pun ada gak pasal entry aku mlm semalam .marah punya pasal ,cakap pun main lepas je .tkde tapis langsung !!ya ALLAH ,teruk nya .tula ,lain kali .kalau tgh marah ,jgn buat apa2 .senyap je .hmmm .hopefully ,tkde la org baca bnde tu .nk delete ,tp ni blog aku .lantak la kan .dh mmg dkt blog la nk mengarut mcm2 ,merepek ,meraban semua nya kan .hmm hmm .blog ni ala2 mcm diary la .tp tkde la semua bnde aku nk tulis .hari ni mkn apa ,buat apa ,mandi pukul brp ,pakai baju apa bagai tu .itu aku rasa mcm dh over sgt la plak .hahahah .just bnde yg significant jela aku tulis .heheheheh .

Hari ni rasa tenang sikit .dh tk fikir pasal semalam .tidur pukul 3 kot semalam ,aku tktau aku buat apa .baring2 ,tk boleh tidur .then aku tk sedar the exact time aku tidur .yg aku sedar ,subuh tu aku bangun .tangan aku lenguh gilerrr !!!salah tidur kot malam td .haish ,mcm2 masalah la .ish3 ...

Then malam td aku mimpi pelik2 la .hish ,tk lena langsung tidur .terganggu tau tk !huhh .hmm ,sedih betul la ,ingt kn time tidur dapat la rehat ,tp tak .tidur buat aku lg penat .tula hami .lain kali nk tidur tu ,tenang kn dulu diri .jgn nk fikir mcm2 .jgn asyik nk marah je ,jgn nk fikir negatif je .hah ,byk plak jangan nya .hahahahaah lol .

Trolololo .ada rumor kata this week dpt KPT .holla holla .hahahahah .lg sebulan nk final sem ,baru dpt KPT .bengong betul .haish .lembap betul management pasum ni .dh la kad matrix pun tk dpt lg .aku tk faham betul la .kata je UM ni gah bagai .hmm ,bg aku tk pun .semua bnde nk lembap .dh la cuti umum pun ,kteorg tk cuti .setakat cuti raya seminggu je pun ,and cuti weekend .yg lain ,semua tk cuti .haish .sedih ,sadis betul la student pasum ni .terseksa jiwa ,mental ,fizikal semua la .lagi2 ble part lif rosak tu .perghh ,nk kne turun naik tangga dr floor 9 ni .penat dia tk payah nk ckp la kan .rasa mcm nk carut2 je .tp sabar k sabar ,dugaan menuntut ilmu semua ni .heheheheeh lol .

Wednesday, August 21, 2013

Exhausted

Hmm .hari ni penat gila !!semua nya gara2 lab chemist .org kata ,dkt pintu masuk lab tu patut letak signboard "welcome to the hell" tau tk .buat experiment ,tp penat dia mcm marathon satu UM ni hah .huhh ,semput aku la weh !hohohoho .rushing nk siap kn semua nya .see ,belum pukul 10 ,tp aku dh get ready nk tidur hah .betapa penat nya lahai hari ni .

Dh la masuk lab baru hari ni ,tmpt ddk pun tktau dkt mana .dgn loker nya kne settle kn .haish .pastu management tu bg aku ddk dkt meja lelaki!!woii ,pehal ni hah ?dh la masuk kelas baru ,aku sorg pmpuan .smpai kn tmpt ddk dkt lab pun nk bg aku sorg2 pmpuan ke ??!!!weyh ,apa masalah management dgn aku ni ?apa dosa and salah aku dkt diaorg ?eeee ,bengang plak aku .huhhh .

Ddk sama dgn mior .aku dh la ,masuk2 kelas je dh kne gosip dgn dia .hish ,mior tu kwn sek rendah aku la .what a small world kn ,satu kelas dgn bdk sek rendah .and satu lab dgn bdk tikl nya lg .hohoohoh .dh buat jejak kasih plak dkt lab td .hehehehe .mior muka tk berubah lngsng ,aku rasa dr kecik smpai skrg sama je .hahahahahaah lol .

Buat experiment kelam kabut sangat yg teramat la !!aku tk tau mcm mana nk kata lg dh .hahahah .malu aku buat experiment sebelah amir td ,yela nmpk sgt kekabutan aku .hohoho .bengong kn .aku tk dpt bayang kn selama setahun aku kne ddk dkt sebelah amir tu .hmm ,lantak la dia nk nmpk aku stress ke ,merungut ke ,membebel ke .bukan nya aku suka dia pun ,so tk perlu nk control ayu sgt depan amir tu .be yourself .hahahahaahahah .YA ALLAH ,mengarut apa aku ni .hmm ,dh penat sgt kot ,smpai kn ckp pun dh tk boleh nk fikir .hahahahah lol .

Pagi td ,aku call kejut dia sbb tknk dia skip lecture .yela ,kuliah start pukul 8 ,dia tu bukan blh percaya sgt pun dh bangun ke belum .hahahah .for the 1st time dia angkat ,before2 this selalu nya kalau dia dh bngn ,dia reject je call aku ,entah apa mimpi dia pagi td pegi angkat .ke time tu dia tgh mamai so tk tgk pun spe yg call ,so main angkat je .hmmm .have no answer .

Then ,malam smlm main2 menyakai plak dkt wassep .junaidi pegi send gmba naik kuda .pastu time dkt lab chemist td boleh plak nk bergurau "jom menunggang" .haish ,sabar jela aku .seboleh2 nya aku tahan je drpd gelak .huhh ,terseksa aku tahan gelak tau tk ?!!rasa nk lempang2 je .boleh plak bg ju reply kn wassep bagai .eee ,bengang nya aku .tapi dia tk marah ke ju send gmba dia dkt aku ?hmmm ,marah la kot .tp dh ju tersend ,nk buat macam mana en .hahahahaah .

Pastu kn ,time kelas tuto prof sahar .well ,biasa la prof sahar kn selalu dtg lmbt .so ada la masa lepak2 jap .aku tnya la ju pasal dia reply wassep aku mlm smlm .then ,ju kata "dia pun suka mu" .ohhh ,how i wish bnde tu betul .TAPI hami ...please la ,wake up k .junaidi tu menipu je .tk payah nk percaya sgt .nmpk sgt kau bodoh ,terang tang tang la yg crush kau tu tkkn suka dkt kau .so limit hami k ,LIMIT !!!!jgn nk hoping sgt .hmmmmmm .....

K la nk tidur .penat sgt2 smpai kn nk senyum pun dh tkde mood .esok kelas dr pukul 8 smpai 5 plak .full !!!!YA ALLAH ,sabar jela .kalau dulu time kelas K2 ,aku paling suka hari khamis sbb kelas tuto full ,so aku boleh la tgk dia ,hahahahahah lol .tp skrg ?? K hami ,tidur tidur ,makin pnjg plak aku membebel dkt sini ,makin byk aku mengarut .hohoho .goodnight and assalamualaikum ...

Monday, August 19, 2013

Dilemma

Tgh dalam dilema ni .fath ajak join dia dgn hazim jumaat ni tgk the conjuring ,sabtu ni ada open house so aku kne balik weekend ni .so which one ??the conjuring or open house ?hmm ,tk suka la kne pilih2 ni .huwahhh ,nk pilih yg mana ni ?hazim kata ,bestfriend dia yg nk keluar hari jumaat nnt lagi hensem dr choin .HAHAHAHAHAAHAHAH ,saja trick nk suruh aku teman fath ke apa ni ?bengong ,hazim is bengong .tapi part aku tk boleh tahan gelak ,bila hazim kata bestfriend dia tu lagi kpop .hahahahaah .sumpah ,aku gelak guling2 .choin tu kpop ke ??hahaahah lol .

Kfine ,kpop la kot kalau member sndiri yg ckp mcm tu .hohoho .dh tu ,kalau bestfriend dia tu LAGI kpop .hmm ,agak nya mcm mana ye .rambut ke depan ke ?ke muka jambu mcm kpop2 tu ?hohoho .tk dapat aku bayang kan la .wakakakaka lol .hmm ,selama ni aku ingt kn hazim and choin tu bestfriend ,rupa nya tak .no wonder la aku tgk mcm tk rapat je ,choin pun selalu buat hal sendiri je aku tgk .

Mak kata ,nnt open house ada kambing panggang and makanan sedap2 semua .hmm ,aku tk makan kambing so not interested sgt la .tapi mst nnt abg khairin order makanan lain yg sedap2 .perghh perghh ,aku dh nmpk segala mcm jenis makanan .hohoho .jd lapar la plak .bengong la aku ni .dh tau malam ,pegi bayang kn makanan .comfirm ah lapar .hehehehe

Tapi nk tgk the conjuring .semua kata cter tu superb and awesome .hmm ,nnt kalau aku teman fath .comfirm ah hazim jalan dgn fath .aku ?!!nk jalan dgn bestfriend hazim tu ke cane ?ish ,aku dh la tk kenal bdk tu .tkkn la nk jalan sama ?hish ,tknk aku .hmm hmm ,sng cter tgk online or download jela .hah ,settle ,haaahah .TAPI ,tkkn la aku nk biar kn fath keluar sorg2 pmpuan ?alaaa alaaa ,mcm mana ni .kesian la dkt fath .hohoho .

Hmm ,mak kata aku tk balik pun tkpe kalau ada hal lain .eh ,bab makanan kot .mana boleh tk balik !hahahahahahah .rugi la aku ,family sndiri buat open house ,aku kelaparan dkt kolej ni .oh no no no ,jgn harap !hahahahaah .hmm ,nnt aku ckp aku balik pagi sabtu tu la .then balik sini ptg ,tk tidur dkt rmh .tapi ,dh la nk tgk midnight movie then nk balik pagi tu .perghh ,mmg mcm zombie la aku rasa .dgn ngantuk nya ,eyebag nya .haish .eh ,banyak plak tapi nya ,dr td tapi ,tapi .hohohoho .

Tetiba kecoh pasal test sc comp and deadline nya malam ni !!skrg dh pukul brp woii ?mana sempat nk buat .pehal aku tktau pape ni ?padahal aku online 24/7 kot .huhh ,stress la aku .tnya hazim ,dia kata tk payah buat sbb bnde tu just utk revision midsem je .aku wassep choin plak ,tk reply .padahal read and last seen today .huhh .hah lg satu ,mlm td aku text tnya tau tk exp kne buat no brp .tk reply jgk .then ,twit dgn org lain ckp tktau nk buat lab report no brp sbb kelas dh pecah bagai .eh ,bengong betul .tula ,aku tnya sbb nk bgtau dia no brp .tp bodoh sombong tk reply .tk faham la aku dgn dia ni ,aku tk blh agak apa dia fikir sbnr nya .misteri sgt .hohoho .aku plak menyakai memgarut malam2 ni .hehehee

Sunday, August 18, 2013

Yawning...

Huwahhh .penat nya .td berjalan dkt jalan tar beli tudung nk pakai pegi kelas esok .pastu teman fath carik kasut .mmg round satu sogo tula .YA ALLAH ,penat nya .balik ....terus tidur !smpai la pukul 7 .hahahaha lena sgt tidur sbb hujan lebat .wahhhh ,best nya tidur time hujan en .hohoho .bangun2 ,tgk jam pukul 7 .then tk asar lg .perghh ,bermarathon aku pergi toilet .ish3 ,terul betul la .tp kalau ikutkn hati ,dh lama aku smbung tidur ,bngn esok pagi je .hmmm ,best nya ,mcm tu .TAPI ,baju pegi kelas esok tk iron lg .tuto tk buat lg .haish .nasib baik esok ada lab je then lab report dh siap ,kelas tuto start hari selasa .yeyy yeyy .hahaahah lol

Tapi tapi tapi ...esok ada test physics topik SHM .aku harap sgt tk masuk smpai wave sbb wave aku tk faham .huhuhu .kalau setakat basic SHM mcm dlm tuto before ni tu ,insyaALLAH la boleh jwb .heheheh .

Tadi ,fath cter yg dia dh confess dkt hazim .perghh perghh ,rasa mcm nk menjerit je dkt sogo tu .hahahahahhh .untung nya hazim ,tk bertepuk sebelah tgn .taniah la aku ucapkan .tp yg penting ,tolong jgn lupa member time dh bahagia .itu satu je aku mntk ,please ahh .aku tknk diaorg jd mcm aina .couple je ,terus lalai .nk kata cultural shock pun ada jgk .hmmm ...

Then ,hazim tnya fath suka dia sbb apa .YA ALLAH ,wahai kawan ku .nk suka org tu tk perlu kn sbb hazim oii .okay let say ,aku suka someone tu sbb dia hensem ke kaya ke .one find day ,kot2 la dia accident then muka dia penuh parut .nikmat hensem tu ALLAH dh tarik balik ,kn senang je aku carik org lain yg hensem .sng je aku tinggal kn dia sbb dia dh tk hensem .

Please la ,lelaki suka pmpuan mmg bersebab eh ?sbb apa ?sebab cantik ?haish .cantik tu kan boleh je hilang .aku paling tk suka kalau ada kwn aku suka someone sbb hensem ke ,cantik ke ,kaya ke .urghh ,please la .menyampah gler ,smpai kn ada tahap meluat kot .hohoho .

Hmm hmm .esok masuk kelas baru .nk happy ke ,nk kne sedih ?hahahaha .have no answer .terasa mcm time awal2 masuk PASUM plak ,nervous nk masuk kelas .ingt lagi dulu time dpt tau masuk K2 ,cuak je sbb takut dpt classmate kerek ke apa .at last ,dh rapat .kne pecah kelas bagai .hmm ..sabar k hami .mesti ada hikmah ,just wait and see .

Tuesday, August 13, 2013

Ehemm ehemm .

Okay ..assalamualaikum .jom kte update blog yee .hahahahah .hmm apa jd hari ni ?!hari ni 1st day midsem !!MIDSEM uolls and im not prepared anything yet .jalan kaki pegi exam hall ,sepanjang jalan tu hati tk tenang .and tbh im shaking !!fuhh fuhh dh rse mcm time spm dulu plak .hohoho

Bdk tu kata nk bngn pukul 6.45 .aku dh kejut ,tp pegi reject call .pastu aku call lg pukul 7.15 ,reject call jgk .aku ingt dia nk bngn awal nk study ke apa ke .kalau tk nk bngn ,better ckp tk payah kejut je .aku punya la risau fikir dia dh bngn ke blm ,sbb ingt kn dia nk bngn awal tu sbb nk study .haish ..

K enough ckp pasal dia .now .lets story morry bout the papers k .hahahahah lol .physics ,aku mampu jwb 10 soalan je ,and yg aku yakin betul 5 drpd 25 soalan .the rest tu ,tk soalan pun tk sempat tau tak !!!!aku ingt kn ada la warning lg 5 minit nk habis ke .ni tak .terus ckp "k masa sudah tamat ,berhenti menjawab and org blkg sekali sila bangun" .giler tak giler !!aku dh la ddk blk sekali .huhhh ..tawakal jela aku hitam kn jwpn tu .hmm ..apa nk jd la dgn aku ni .

Aku rasa zaman gelap and kejatuhan aku sudah tiba .hahahahahah lol .yela ,zaman kegemilangan dh habis dkt tikl .haish ..hami hami hami ..what happen to you dear ?nk kata lalai sbb suka dkt ehemm ehemm tu .dkt tikl ,aku dgn daus .hah ,dkt tikl tu lg la lalai kot .lagha semua nya .hahahahahah jkjk .aku rse aku byk main2 kot dkt sini .dh dh ,stop main2 bagai ,srkg ni focus k .focus !hohoho

Vector plak ,alhamdulillah .aku rse okay .tp tktau la betul ke tidak jwpn aku tu kan .so tunggu jela result keluar nnt .hehehehe .hah ,malam td ,cafe tutup and aku yg dh lapar sgt ,join aina and fitri mkn dkt luar .at last ,aku yg kne drive .alasan : fitri tk tau jalan KL .lol .apa kau ingt aku ni GPS ke apa yg tau semua jalan dkt ceruk2 ni ?haish .

Nasib baik la tk sesat tau ,aku main hentam je ikut jalan yg aku suka .hahahahah lol .and im almost and very close nk langgar divider .sbb nervous sgt bwk kete org lain .hahahaha lol .tp alhmdulillah la tkde pape .fitri bwk kwn dia .eeee ,aku tgk kwn dia tu mcm gatal je .cakap pun nk i/you bagai .urghh ,please la .selamba je aku ckp "ckp aku/kau dh la ,baru sempoi" .hahahaha ,lantak la nk terasa ke sentap ke .hohoho .tk suka la nk ckp i/you ni .rasa pelik tau tk .kwn je en ,sempoi2 dh la .

Aku baca twit dia . "Ku juga mencintai dirimu ,mengapa sukar ku luah kan" .hmmm ,how i wish thats tweet is for me .hhmmmmmmmm ....enough hami enough .tu lirik lagu je pun .tk payah nk hoping sgt .okay ,skrg jom study chemist and algebra for tomorrow .dh la satu apa pun tk cover lg .seminggu cuti baca physics je tp time jwb mcm haramm jgk .hailaa ..

"Bila kamu tk tahan lelah nya belajar ,maka kamu akan menanggung perit nya kebodohan"-imam syafie .deep right ?so lets study .hohohoho

Monday, August 12, 2013

Just a post

Hmm .entry ni mybe akan buat someone terasa or kecik hari or whatsoever la .so 1st of all i want to say sorry k .hehehehehe .act ,aku tk suka sgt la panggil wife or hubby bagai ni ,yes ,aku admit la yg time dkt sek dulu aku okay je gurau2 "ni isteri aku .ni suami aku" .

Tp dh habis sek kn .for me ,tu semua nya gurau2 time dkt sek je .habis sek ,its over la kan .hmm ..dia mcm serious je nk aku jd wife dia .eeeee ,please la .im still 18 and its too young kot nk fikir pasal kahwin2 bagai ni .

Mmg la sometimes kalau stress sgt study aku ckp khwin and jd housewife lg bagus .tp itu main2 jela .its just a joke okay .aku nk jgk achieve cita2 aku .keje ,dpt duit byk2 ,bayar budi parents dulu .

Masak pun terkontang kanting lg ,dh fikir pasal kahwin .eee tolong la .kalau tk reti masak ,nk bg husband makan apa woii ?!pasir ?batu ?hari tu time potong bawang pun kne tegur dgn mak .mak kata aku potong bawang tu salah .ohhh ,baru la aku tau potong bawang pun ada cara2 dia depends on kte nk masak apa .

Hah ,see .kalau potong bawang pun salah .nk jd wife ?!at least biar la aku bljr hidup dulu .biar hidup aku perfect dulu .baru la nk fikir bnde2 bagai ni .aku anggap tu gurau2 je kot .jgn la lebih2 ,please ah .haish ...

Aku tk tau nk bgtau dia mcm mana .sometimes aku rse dia mcm serious je .my dear friend ,aku anggap kau classmate je .not more than that .hmmm ...apa nk buat ni .

Aku dh berkias kata dkt dia ,aku dh jpe someone dkt UM ni .tolong la faham .....dia sndiri tahu and semua kwn aku tahu yg kalau aku suka dkt someone ,aku tkkn pndng org lain .soooooo ,please la faham yg aku tkkn suka kau .YA ALLAH ,bg la aku petunjuk .mcm mana nk stop kn gurauan ni .kalau lebih 44 kali ,bnde tu blh jd betul kan ?hailaaaa .

But i think its my fault .hmm ,spe suruh aku layan je dia gurau2 .hah ,kn dh mcm serious jd nya .semua ni salah hami ,salah diri sndiri .huhuhuhu .

Sunday, August 11, 2013

Safely arrived

Alhamdulillah .safely arrived :))almost seminggu tinggal kan PASUM .hahahahaha lol .acah2 balik awal sbb nk study ,but at last ended up with bersembang je .hohohoho .please la ,i want catalyst !!!urghh ,stress la mcm ni .

Nk melahap ,tkde makanan plak .cafe tutup smpai hari selasa .pffftt ,mmg kebulur la woii .dgn maggi nya aku lupa beli .haish .smpai2 je ,i got text from someone .he said "you ,i nk masuk minang you after kte graduate" .and i was like ..............WHAT ?!!!!! minang ?!dh gler apa mamat ni ?!

Aku anggap dia classmate jela woii .aduhhh ,ni la padah kalau over friendly sgt .semua org aku layan peramah sgt smpai kn ada yg salah anggap yg aku suka dia .haish .after this ,i think i must and have to limit .k hami ,limit .hahahahahaha .

Dgn stress nk midsem lusa nya lg .and baru tau yg tmpt ddk dlm examhall ikut no matrix .kfine ,comfirm ah aku jauh gler drpd dia .hmmm ,untung la wan sbb ddk depan ke blkg dia ,im not sure la .sooooo wan .take care of him k ,ni amanah !hahahahahaha lol .

K hami .lets study .focus focus !!TAPI mcm mana nk focus kalau bdk lelaki bergembira main mercun ?!eee ,bising betul la diaorg ni .even ramai tk balik kk12 lg tp bdk lelaki ni buat bising mengalah kan semua dh balik .kecoh !!urghhh ,rse mcm nk jerit je dr bilik suruh diam .tp nnt mencapub la plak ,haish ,sabar jela .

Lusa midsem woii

What ?!lusa midsem ?!oh ALLAH ,skrg la baru nk gelabah bagai .aduhh ,mcm mana ni .sumpah ,cuti ni satu apa pun aku tk study lg .hailaaa ,apa nk jd la dgn anak en.nasarudin ni .hmmmmm .malam ni dh nk balik PASUM .sedih nya .intec dpt cuti 2weeks .daus plak balik upsi hari selasa .yg aku ?!hari ni dh kne balik .huwahhhh !!

Baru plan nk beraya rmh daus ,tetiba dh kne balik PASUM .this year ,no more open house .raya mcm tk raya je .haish .tp mak ada kata ,after midsem .aku WAJIB balik rmh .sbb nk balik kg lagi .see mak dh kata wajib ,so no excuses k .pastu ,nk pegi makan cendol dkt kg .yeyy yeyy .part makan tu aku suka .hahahahaha

Sebut pasal makan ni kan .semua plan nk diet la apa bagai semua sbb nk kurus .heyyy ,aku ni terpaksa makan byk2 tau sbb nk gain weight .so apa kata kte share lemak nak ?hah ,win-win situation kot .hahahahaah lol .payah kalau family semua tahap metabolisme tinggi ni ,makan pelahap mcm mana pun still maintain .hmm ,alhamdulillah .nikmat ALLAH swt .hehehehehe

Smlm aku tgk running man and secara tk sengaja nya .aku perasan yg lee kwang soo tu muka mcm dia .ohhh gosh .apa aku ni ?!dh angau sgt ke smpai tgk running man pun nmpk dia ?!hahahahaha bengong .tp serious ,sama .tk tipu k .hahahahah .gaya rmbut tu la yg obvious ,and now im wondering .dia pun minat kpop gak ke ?dh la CRT pun lgu bigbang .hahahaha .hami ,lantak dia la nk minat kpop ke apa .tu hidup dia .hmmm ..

Eh ,tetiba rasa nk cter pasal daus la .hehehehe .kalau daus baca ni .mati la aku ...habis habis .im dead !!hahahahaha .dulu bukan kemain lg .time dkt sek ,nk ckp pun perghh mcm simpan mutiara hah dlm mulut .tk terkeluar even sepatah pun .nk jpe lg la payah .padahal kelas selang satu kelas je pun .memories paling best la yg aku rasa ,sebulan puasa tu kteorg plan pakai baju sama colour .hahahahaa lol .tp sedih sikit la sbb raya tk sama .

Aku tktau la knp dulu aku malu sgt nk jpe dia ?penyegan tk kne tmpt .sampai kn ada satu hari tu ,daus snggup skip extra class civil sbb buat dkt kelas aku .eee ,tk faham la aku smpai mcm tu sekali la perangai kteorg .hahahahahaha lol .tk matang lg time tu .skrg ?hmm ...lek je .dkt twitter mention2 bagai .member kn skrg .pasal crush aku dkt UM pun daus tau .hah ,open minded tk kteorg skrg .hahahaha .aku doa kn daus jpe la pmpuan yg more better than me .ececeh .hahahahaha jkjk

Alamak ...dh nk balik um .tp tk packing barang lg .baju pun tk kering dkt ampaian tu sbb pagi td ribut .best nya kalau dpt tidur time2 hujan ni .tp ble fikir kn aku ada byk keje yg tk settle lg so terpksa la korban kan time tidur .huhuhu .sad life .

Hah ,bangun pagi td .aku on fb jp .tgk dia update status kata dia ni mulut ckp lain hati kata lain bagai .haish .dia tk bljr dr kesilapan ke ?dh smpai pmpuan yg dia suka tu tinggal kn dia sbb dia menipu ,then tkkn la smpai skrg tknk berubah lg kot ?kalau dia tk berubah ,mcm mana pmpuan tu nk suka dkt dia balik ?urghh ,please la weh .jgn la nk menipu bagai .kalau kau suka dkt pmpuan tu lg ,jgn la buat perangai bodoh sombong nk menipu tk kne tmpt lg .see ,pnjg plak aku membebel .hahahaah ,sakai hami sakai .hehehehe

Perlu ke aku sokong crush sndiri pegi ngorat balik pmpuan yg dia suka tu ?haish ..no comment ,asal dia happy dh la .hohohoho .aku rasa dia still suka dkt pmpuan tu la .hmm .pity hami ....dh dh ,stop mengarut .kbye .hahahahahah lol

Saturday, August 10, 2013

Off to subang

Raya ke-3 dh nk balik subang .apakk tk fun nya raya tahun ni .haish ,tp happy sikit la .sbb comfirm la line intrnet dh back to normal right .hohoho .baru la blh post entry2 yg aku tulis time dkt kg .heheheheeh .

Rmh abg opie dh cantik !!!wow wow ,dh mcm chalet tepi laut je .rumah aku entah ble la nk siap .rasa nya raya tahun depan kot baru beraya rumah baru .hahahahaha .tkpe2 ,nnt kalau rmh baru tu dh siap ,aku jmput la kwn2 aku buat pyjamas party yoww .hahahahaha jkjk .

Smpai je rumah ,masuk bilik .taadaaaa .tersergam indah buku2 and tuto bersepah atas katil .pfftt .baru la rasa seram sejuk sbb tk study pape lg woi !!acah2 bijak pandai je nk midsem tk study lngsng .apa kau ingt ni test cap ayam ke hami oii ?!hailaaa ...

Esok dh nk balik UM .eeeee ,apa nk jd dgn aku ni ?!hmm ,menyesal pun tkde gne hami .aku tnya choin ,zul and hazim .semua nya balik isnin .perghh ,beraya sakan betul .apa diaorg tk ingt ke selasa tu midsem ?haish ,bdk pndai blh la rilex2 tk study en .aku ni hah ,tk berapa nk pndai .so kne la balik awal .ble dh ddk UM tu ,blh la jgk study sikit2 sbb cuak tgk member lain study .hahahahaha

Esok nk balik tp baju tk basuh lg ,brg tk packing .eee ,apa serabut sgt hidup aku skrg ni .tk teratur !!stress la mcm ni .huhh .fuhh fuhh ,sabar sabar .bnde2 tu blh settle jp lg .rumah setakat dua tiga tapak je dr UM tu kan ,so chill la .hahahaha

Hah ,ayah mmg comfirm tk bg permission bwk kete time midsem ni .hmm ,sokay la ayah .tkpe ,kte jalan kaki je ye pegi exam hall tu .hohohoho .alasan ayah ,sama je . "Jalan la sama2 dgn crush awak tu" .eeeeeeeeee ,kecik besar kecik besar je aku tgk ayah ni tau .jgn la gurau senda part2 sensitif .geram ni geram .hahahahhaaah lol .

Bergelak sakan dlm kete td sbb mak and ayah cter pengalaman bercinta zaman sek masing2 .hahahaha .mak kata ,time dulu2 dh bangga giler la kalau pkwe ada motor kapcai .HAHAHAHAHAAH .putus urat kentut aku la asyik gelak je .hahahaha jkjk .semua nya gara2 ckp pasal nk bwk kete time midsem then ayah plak bertanya asal usul mcm mana aku blh tersuka dkt si tuttttttttttttt tu (hhaha .tk blh sebut nama dkt public ni) pastu melalut la mengarut kisah cinta masing2 .hahahahahhaah

Adik2 aku yg kecik2 tu semua nya buat muka blurr je .pastu ada ke patut diaorg kutuk crush aku .eee ,panas je hati aku .mmg kne backhand la kn sorg2 tu .hahahahah .best la share cerita dgn family .fun gler .tetiba dh smpai rumah .eh ,cepat nya masa berlalu .gelak2 punya pasal ,tk sedar pun dh smpai .hahahaha .acah2 kg tu mcm la jauh sgt .padahal sejam je pun .

Hmm ,kesian kn dkt aku .semua tmpt dekat2 .tkde chance pun nk jd musafir bagai ni .hahahahahah lol .hmm ,tkpe2 .nnt degree kn plan nk smbung dkt UTM skudai .hah ,time tu jd la aku musafir yg merantau .nnt balik raya naik bus .hohoho ,tk sabar nya .hahahahaha .

Raya !!!

Oh yeah ..selamat hari raya !!!!hahahah .hmm ,tk sedar kn ,dh sebulan puasa .asal aku rasa mcm skjp je eh ?haish .pagi raya tu ,salam2 mntk maaf dkt family .nk nangis tp tahan je la air mata ,jgn bg keluar .yela ,kalau keluar ,habis la cair make up aku .hahahahaha lol .mntk maaf dgn ayah and mak ikhlas la ,tp ble smpai turn kakak .main2 je ,mntk maaf pun aku rse tk ikhlas .yela ,dia yg byk dosa dgn aku ,tp aku yg kne mntk maaf .dh la selalu buli aku .huhh ,nasib baik ada kkak sorg je ,kalau ramai ,then perangai pun sama je mcm atikah tu ,aku rse mati la aku .hahahahahah lol

Then ,balik kg ayah dulu : tanjung karang .hohoho .singgah rmh nenek .tp aku tk suka singgah situ !!hohoho .mcm cucu derhaka je kn aku ni .hahahah lol .alaa ,nenek tiri je pun ,dh la jahat .spe yg suka kn .bersyukur la dia ada anak tiri mcm ayah aku tu hah .baik je ,even dia dh byk kali buat jahat dkt kteorg ,ayah still nk lawat dia time raya .tapi ,tahun ni kuih raya dkt rmh nenek tu sedap !!woww woww ,habis aku melantak semua nya .hahahaha lol

Pastu ,dh setahun kot tk balik kg .so ble tgk sawah padi tu ,mcm batak la sikit kan .hahahahaha .tenang je hati tgk sawah padi dkt kg .dgn bangau nya byk dkt tepi2 jalan .soooo apa lagi ,ber-camwhoring la .hehehehe .beraya la rmh sedara2 ,dh besar pun dpt duit raya .hahaha ,muka bahagia je ble pakcik2 hulur duit .hohohoho

Otw nk balik kg mak plak : sg besar .dkt tgh jalan ada accident .innalillah ,satu family meninggal .sedih nya !!YA ALLAH ,kau lindungilah family ku .raya 1st ,hilang satu family .spe yg tk sedih tu aku rse dia org giler .hohoho .

Happy ,happy la kan balik kg .tp line intrnet sumpah la mcm harammmm tau tk .tk blh connect lngsng .hailaaa ,bosan betul .dh la aku tk bwk balik satu buku pun ,so mmg kebosanan la aku hidup tkde intrnet .huhh ,sabar je la nk kne tnggu smpai hari ahad baru balik subang .hmm ,sabar k hami .enjoy your time dkt kg ni .hahahahaa jkjk

Wednesday, August 7, 2013

Malam raya

Happy eid uolls !!!!hahahahahahah .1st of all ,maaf zahir batin to all my family ,dearest friends and people around me .hahahahaha .esok raya woii .tp no feeling excited at all .huhuhuhu

Mlm semalam mimpi dia .entah apa jadah nya lahai ,aku blh mimpi dia .rindu ??eeee ,yeks .nauzubillah la .mntk dijuahkn la nk rindu2 bagai ni .hahahahahaah lol .bngun tidur ,mood dh upside down .hailaa ,tkde org lain ke nk masuk mimpi aku ? -,-"

Ahh ,go die la dgn mimpi tu .mainan tidur je kan .soooo g lantak .malas nk fikir .hahahahahaha .hmm ,nk cter pasal malam raya .hahaha .tragedi malam raya .....

Jeng jeng jeng ....ahaks lol .

Setiap tahun ,malam raya mst ada dkt kg .tp tahun ni ,TAK !!!aku balik kg ,pagi raya .ohh ,so sad life .pity me .ada satu tahun tu ,entah tahun ble .aku pun dh lupa .punya la happy sakan iron baju raya ,at last baju terbakar .perghhh ,baju raya kot and its MALAM RAYA !mmg sedih yg teramat la .sadis giler .hmm ,tp bkn baju raya aku la .tu baju raya cousin aku .pity her .hahahahah lol

And tahun ble entah lg ,malam raya la nk terpijak jarum bagai .kaki luka tk blh berjalan .kesian nya lahai cousin aku tu .bad luck apa entah .ehh ,bukan bukan .dugaan apa laa kan .hmm .macam2 bnde jd .hahahaha lol

Tahun ni ,entah apa yg jd .esok balik kg ,aku nk tanya .ada tk bad thing happen this night .hahahaha ,bengong .hami is bengong .hahahahahahaaha jkjk .

Hmm ,hazim demam .alolo ..kesian nya bdk tu .esok raya ,tp demam .hari tu time aku demam ,tknk join sekali .kalau tk ,blh sama2 skip kelas .ni tak ,malam raya la nk demam bagai .haish ,mcm mana la bdk tu nk beraya esok .hohohoho

Hah ,malam raya kan .so byk la wishes raya yg aku dpt .tp sorg je yg tk wish aku lg .AIMAN  !kurang asam punya member .ni yg nk touching ni ,member sendiri tk wish raya .hmm ,sokay hami .dia busy kejar ayam nk sembelih buat rendang la tu agak nya .hahahahahah

Org lain ,aku wish gne line ,wassep and twitter je .sbb free en ,krdt pun tkde la byk sgt .hahahahah .tp he is the one and only aku wish gne msg .see ,betapa special nya dia .punya pnjg la aku taip ,tp at last dia reply "selamat hari raya jgk!" JE !!k fine .

Hish ,hami .bersyukur k dia reply .cer kalau dia tk reply ,hah kn lg sentap tu .bersyukur hami bersyukur !hmm ,alhamdulillah .hohoho .hmm ,esok balik kg .ddk dlm kete dgn baju penuh manik2 nya tu .and comfirm2 kne dukung hariz nnt .pfftt .serious rimas ah nnt .kang aku pakai simple2 ,kne bebel plak .

So hami ,get ready k for tomorrow .berjalan sakan .and comfirm2 akan stress punya .hmm ,lets have enough sleep .hah ,lupa plak nk cter .hahahahah lol .jerawat plak la tumbuh time2 mcm ni .perghhhhh ,sakit hati la woii .tp chill hami ,nasib baik blh tutup dgn tudung .hohoho .hooray hooray .kbye .xoxo

Monday, August 5, 2013

Iftar with family

Yeyyy .1st time iftar dgn family dkt luar for this year .semua nya busy ,kakak dkt kedah .so hari ni baru la ada masa kumpul satu family .hahaha .dh 27 hari puasa ,baru ada masa ,lol .mcm la busy sgt kn .hahahahahah

Pegi pukul 6 tp smpai pukul 7 .see ,sejam kot !padahal shah alam dgn rumah tkde la jauh sgt ,tp disbb kn jam punya pasal .kematu bontot aku ddk dlm kete .hahahahaha .hish ,behave hami .hihihihi .sorry wahai reader ,tk niat pun nk ckp bnde cencored dkt sini .hahahahahah ,bengong .

Soooo ,another day without book .hahaha .ayat acah2 bdk ulat buku je .hmm ,tp for the sake of family .its sokay la .pagi td ,operasi mengemas rumah .tugas aku : lap segala cermin yg ada dkt rumah ni .cermin tingkap ,cermin almari ,semua la kne lap .berkilat kotttt .hahahaha .well ,tgk tgn spe la yg lap kn .hohohoho .

Time otw pegi shah alam tu ,aiman call .tp tk best ah ckp time dlm kete .so aku suruh aiman call time aku dh balik nnt .hmm ,rupa nya aiman ada prob dgn rusye .

Hmm ,sokay aiman .im ready be your ears .selama ni kau je yg dgr prob aku kn ,asyik dgr aku nangis je .now ,its time for me to pay all your kindness .cter la segala masalah kau ,nk nangis mcm aku pun tkpe .hahahahaha lol .

Hah ,one more thing .ayah tk bg drive time midsem nnt .hailaaaa ,smpai nya hati ayah tgk aku jalan jauh2 ,menapak pegi exam hall tu .kalau dkt tkpe ,ni jauhhhhh la wahai ayah ku .sempai nya hati ayah tgk anak dia lecak2 menapak pegi exam hall yg jauh tu .hmm ,so sad .merajuk la dgn ayah .hahahahah

Tp yg paling tk blh blah ,ayah blh ckp mcm ni ."kan dh tukar kelas .so ni la masa nk spend time together dgn your crush .jalan la sama2 dgn dia pegi exam hall tu .selalu nya kalau jalan dgn crush ni ,jauh pun rasa dekat ." Bengang je aku dgn ayah ni .org tgh serious mntk permission nk bwk kete ,dia blh plak buat lawak yg aku tk rasa nk gelak pun .huhh .apa ayah ingt ,mamat tu suka ke dkt anak ayah ni hah ,yg nk jalan sama bagai ?!eeee ,sakit je hati ni dgn gurauan kasar ayah tu .

27 ramadhan

Pejam celik pejam celik ,dh 27 hari puasa .rasa mcm skjp je kn masa berlalu .hmmmm ,puasa kali ni blh kira dgn jari brp hari terawih jemaah dkt surau .yg lain semua nya terawih dlm bilik ,sensorg .alasan : byk tuto .tp pegi mid ,tgk wayang ,lepak semua ,ada masa la plak .haish ..lalai nya aku . :(

Ada satu hari tu ,aiman tnya "kau ada ngaji tk ?selalu solat jemaah tk ?jaga solat tk ?" Hmm ,sentap kot time tu .dh la call dia tu time mood nk nangis ,terus mengalir kot air mata aku .YA ALLAH ,lalai nya aku .rasa mcm dh jauh sgt aku terpesong dr the right path .hmm ,no wonder la byk sgt dugaan .rupa nya ALLAH tu uji aku sbb nk sedar kn aku ni dh terlampau lalai .alhamdulillah .

Credit to aiman sbb tegur .kalau tk ,aku tk sedar pun .hmm ,alhamdulillah .org kata kalau org lain tegur tu ,jgn melenting sbb ALLAH tegur kte in sooooooo many ways .sometimes ,melalui kwn2 kte .bersyukur la ada org yg sudi tegur salah kte .bcoz we still have time to change and be a better person .ngeee ~~

Lg 2 hari nk raya .tp mood raya tu tk dtg pun lg .baju ,kasut semua dh beli .tp tkde langsung feeling excited tu .idk why .ddk rumah pun ,bkak buku .tp fikiran entah ke mana melayang .haishh .

Balik kg ,on the 1st raya .then tk tidur pun dkt kg .sbb dh kne balik PASUM .hmm ,sacrifice la raya tahun ni demi midsem .sobs sobs .:'(

27 ramadhan ....thats mean i have another 7 days to face the midsem .huwahhh !!!!!ooo ALLAH ,nervous ,cuak ,takut ,seram .perghh ,all in one kot .

Hah ,ptg ni ayah ajak iftar dkt luar .holla holla ,1st time iftar luar with family for this year .ahaks ,tk sabar nya .hmm ,baju ,tudung semua kne proper .kne iron bagai .kalau dkt PASUM ,pakai tshirt pun blh pegi mid .hahaha lol .ni kalau aku buat perangai selekeh ,mmg kne bebel la dgn mak .so ,moh le kte iron baju .nnt kne bebel ,susah plak .hahahahaha jkjk

Thursday, August 1, 2013

Lecture time

Physics oh physics .knp la bosan sgt ?!skrg ni tgh dlm dku kot ,ada lecture physics .tp sempat aku update blog .see ,nmpk tk yg aku dh teramat bosan tahap cipan kuasa mokhsya dh ni .hahahaah lol .td ngantuk ,tp bila dh pejam mata ,tk rasa nk tidur la plak .mohon lecturer tk marah la aku tk focus dlm kuliah .hahahaha lol .

Hari ni khamis ,esok jumaat .sooooo ,thats means .BALIK !!!!holla holla ,balik rumah .tk sabar nk peluk mak ,ayah ,hariz semua2 .hahahaah .tktau la aku patut happy ke tk minggu ni bakal berakhir .minggu ni last k2 ,mie nk pindah beijing .knp semua kwn2 aku nk tinggal kan aku ?!YA ALLAH ,dugaan apa ni ?knp byk sgt ?serious smpai satu tahap ,aku dh tk blh tahan .

Malam td, mie dtg bilik .peluk2 ,sembang2 .haish .mie ,jgn lupa aku tau ,5tahun kau dkt beijing tu .hmmm .sobs sobs . :'(

Hmm ,one more thing .dia tk pakai pun baju yg aku belikan tu .aku mmg beli baju tu utk dia simpan smpai berkulat pun .tk payah lngsng pakai !huhh .

Tuesday, July 30, 2013

Dugaan .again and again .

Hari ni dpt tau list name re-grouping .aku dpt group H3 .and the most thing yg buat aku nangis .im the only one girl dlm group K2 yg dpt H3 .YA ALLAH ,dugaan apa ni ?knp tkde pmpuan lain ,at least bg la dua org pmpuan .ada la aku kwn jgk .hmmm ..pegi toilet nangis and nangis .lantak la org lain nk fikir aku cengeng ke apa .yg penting diaorg tktau aku rasa apa .

Diaorg tk kne tukar kelas ,blh la nk happy2 .cuba kalau kelas diaorg yg kne rombak .apa yg diaorg rasa ?!!!of course la sedih kn .hmm ..dia dpt group H2 .tktau nk ckp apa .tp tu pun one of the reason knp aku sedih kne tukar kelas .dh tk sama group dgn dia .so dh tk blh kejut dia bangun after ni .hmmmm ..speechless .

Masuk bilik ,call aiman .hahaha .kalau dh call bestfriend ,mst la nangis lg kn .mata aku dh pedih ni hah ,asyik nangis je .ni blm lg call mak ,kalau dgr suara mak .hmm ,nangis lg .aku rasa lama2 aku blh jd kassim selamat tau tk .demam tk baik lg ,tp dh asyik nangis je .mcm mana nk baik demam tu .hailaa .

Minggu ni aku rasa minggu nangis la .yela ,dh hari2 nangis je .hmmmm ..aku tk kisah la org lain nk ckp yg aku ni teruk ke ,manja ke ,cengeng ke sbb sikit2 nk nangis .sbb diaorg tktau pun apa yg aku rasa .diaorg tkkn prnh faham .even bestfriend sndiri pun tkfaham apa aku rasa .ni kan plak org yg aku baru kenal brp bulan .

Aiman dh bahagia dgn rusyi .untung laaa .no wonder la skrg krdt 1sen pun berkira dgn aku .rasa nk baling kerusi je dkt mamat tu .tp nasib baik la dia still lebih kn aku drpd girlfriend baru dia tu .kalau dh lupa kwn ,skrg jgk aku g bom matrix jengka tu .hahahaha lol .

Hmm ....tknk masuk kelas baru la !!!!!!!aku nk suruh mak call KPT la .nk tukar matrix .nk tinggal kan PASUM and nk tinggal kn semua masalah dkt sini .and im serious k .aku nk lupa kn semua stress yg ada dkt PASUM ni .PASUM  ..hanya gah pada nama je .life dia ,perghhh .sumpah aku tk blh get along .

Tuesday, July 16, 2013

Chammak challo

Wanna be my chammak challo ?wowowow .hahahahaha lol .mksud chammak challo tu sbnr nya apa ?selamba aku je nyanyi .hahaha .tp lagu dia best la .lg2 shah rukh khan yg nyanyi .malam td ,roommate la start bukak lagu ni .mula2 menyanyi je ,then dh stress dgn tuto bagai .lets dancing !!!hahahaha .

Malam td sumpah mcm buang tebiat .hahahaha .tp serious release tension gila la .HAHAHAH lol .then dh penat menari bukan nya buat tuto ,masing2 baring .kalau dh baring ,buat apa lg en ,mst la mata pun automatik tertutup .hahahahahaha

Bangun sahur pun lmbt .haish ,apa nk jd la .alhamdulliah tk terlepas terus sahur .kalau tk mmg aku diam jela along this day ,save energy smpai berbuka nnt .hihihihi

Kelas muet selalu nya cancel tp hari ni ada la plak .then 20 minit je !!sabar jela .yela ,kne menapak jauh2 utk kelas 20 minit je .pastu balik bilik .hmm ,dugaan ramadhan .sabar hami .setiap langkah nk tuntut ilmu tu besar keberkatan dia .hohoho

Bila dh naik bilik ,dh salin baju semua .baru la si zaid tu msg kata dia tnggu dkt bwh nk ambik tuto phy .pfftt ,bengang betul aku .time dkt kelas td bukan nk ckp awal2 .sabar je la dn perangai diaorg .eh ,diaorg ?hahaha .hmm ,spe lg kalau bukan hazim and solihin .

Ada ke patut nk naik lif sekali .gila and nk kne sepak free ke masuk blok pmpuan ?!hahahaha .nasib baik la time tu tkde org ,aku pun layan jela gurau diaorg tu .hmmm ...happy bila tgk dia senyum td .tp bukan dia senyum dkt aku pun .so jgn nk happy sgt hami oii .

Dia pakai tie comel tu lg .haha .i thought lepas aku msg ckp tie dia comel tu ,dia dh tkkn pakai lg dh .hahahaha lol .eh ,hami .apa ni ckp pasal dia lg ni ?!haish .lupa kan lupa kan .hahahahaha jkjk .hmm .lets do our tuto .tuto algebra and calculus tk siap lg ni .algebra syg ,comes to momma .hahahahahahah .

Sunday, July 14, 2013

Urghh .stress !

Ni la padah kalau balik rumah .bila balik PASUM je mst rushing and stress gila !balik PASUM ,kalau tk balik pukul 10 malam tk sah .mentang2 la rumah dkt en ,seboleh2 nya nk balik esok pagi je .haish .tuto sc comp dh la tk siap lg .padahal esok pagi kelas tutorial sc comp pukul 8 pagi kot !!

Aku tk faham ,knp kne bljr sc comp ni .aku tgk soalan dia je ,satu apa pun aku tkfaham .macam mana nk siap kn ?!huwahhh !!rse nk nangis je ni .aku tnya hazim ,dia dh siap .tp solihin plak nk pinjam tuto sc comp hazim .tkpe la ,biar jela coin tu pinjam .aku nk suruh hazim wassep gmba jwpn tuto dia ,blh plak dia ckp tgh tgk wayang !amboi ,dh pukul 10 pun sempat lg nk tgk movie .enjoy sakan betul mamat tu .hahahah .

YA ALLAH ,stressfull gila la skrg ni !!!!!!sobs sobs .masuk je bilik td ,roommate plak demam .hmm ,kesian dkt dia .aku tnya knp tk msg aku je ckp dia demam ,blh aku tlg beli kan ubat .dia ckp tknk risau kn aku .atoto ,sweet nya roommate aku ni .hahaha .habis tu ,dia tk fikir plak aku risau tgk dia demam mcm tu .*sigh .terus aku turun koop beli kn dia panadol .hmmm .

Kes roommate demam dh settle .after dia makan ubat ,aku suruh dia tidur je .kang esok tk blh pegi kelas plak kalau demam .skrg ni aku tgh pening ,mcm mana aku nk siap kn tuto sc comp aku ni ?!aku tnya semua org ,semua tk buat lg ,dioarg blh la rilex ,kelas tutorial bukan esok pagi .hmm hmm .macam mana ni .

Aku dh tk senang duduk dh ni .sementara fikir mcm mana aku nk siap kn tuto aku tu ,sempat aku blogging .heheheeh .boleh jgk aku meluah kan perasaan sikit .huhuhuhu

Sunday ..

Eh ,dh ahad rupa nya .malam ni dh kne balik PASUM .hmmm ..dr pagi smpai la skrg ,baru balik drpd shopping baju raya .yeyyy ,dh ada baju raya .dua pasang je tahun ni sbb tknk membazir mcm tahun2 sebelum ni .lg pun ,kalau beli byk2 bukan nya aku pakai pun .kan still study and tkkn la aku nk pegi kelas tu nk pakai baju glamor2 kan .kang ada plak kne cop pmpuan gedik plak .hahahahaha lol

Pegi kelas kne pakai simple2 je .yela ,aku pegi kelas tu nk study bukan nya nk ngorat org pun .hahahahah jkjk .theme baju raya thn ni :MERAH !!! ahaks .dh la merah ,my favourite colour .excited betul aku pilih baju td .hahahaha .then ,baju utk 2nd day raya ,colour grey .raya tahun ni baju semua nk manik penuh2 .hish rimas la aku pakai .tp tkpe la demi mak kn .lgpun bukan duit aku yg keluar beli baju raya tu ,so terima jela kan .hahahahaha

And ...aku excited gila tahun ni sbb ni 1st time raya ada adik LELAKI !!!hohoho .maklum la ,tk pernah ada adik-beradik lelaki en .so time pilih baju melayu td ,aku terover excited plak .hahaha .semua aku nk suruh baby tu try .smpai melalak budak tu .hahahaha .

Td ada sorg uncle ni ,tertengok2 time aku drive .aku pun pelik ,padahal aku bwk kete biasa je .then aku ckp la dkt mak "uncle ni pehal usha2 kte ,nk ngorat apa" ,terus adik aku gelak .kuang asam betul .hahahahah lol .

Sambil drive tu ,aku cter la pasal crush aku dkt mak .hohoho .mak pun layan je .siap nk tgk gmba bagai .mak yg excited dgr cter aku .hahahahaha .hmm ,bersyukur aku dpt mak sporting mcm ni .semua bnde blh share sama2 .hehehe .alhamdulillah .and one more thing ,mak pun ckp muka kteorg nk dekat sama !!! OMG ,happy gler aku .hahahahahaha jkjk .

Saturday, July 13, 2013

Hmmm....

Yeyyy .dh boleh upload gmba .hohoho .ni la gmba yg aku ckp hari tu .bdk yg sent gmba tu dkt aku mcm tau2 je crush aku tu dh couple .hmmm ,sedih kan ?korg mmg la tk sedih ,sbb bukan korg yg suka mamat tu .hahaahaha lol .

Hmmm ,kan best kalau dia tu single .TAPI kalau dia single  pun .blm tentu nak dkt aku .hahahahaahha .mmg comfirm aku ni dh tk betul la sejak suka dkt mamat tu .aku ni dr hari tu tk habis kalau ,kalau .dulu time after bacaan al-mulk ada tzkirah .tetiba teringat satu tazkirah ni "perkataan kalau tu sebenar nya syaitan yg suruh sebut" hmmm .then nk sebut apa ?alangkah ?seandainya ?hmmmm ...

Astaghfirullah halazim hami ...after ni kurang kn ckp kalau k .sebolehnya jgn ckp terus .hahahaahah .td semangat nk study time malam .tp bila dh malam ,pegang je lecture note terus menguap .padahal ptg td dh tidur kot . *sigh

Td wassep dgn daus .terjumpa sticky note yg dia bg time trial spm hari tu .hahahaah .aku terus wassep dia gmba sticky note tu .then dia pun ckp yg dia still simpan semua sticky notes aku bg dkt dia sepnjang dkt tikl dulu .dalam kotak kot dia simpan .hahahaah .sumpah aku ingt dia dh buang semua tu .hehehehe .

Spe sangka kan aku blh gurau2 dgn dia mcm ni ,ckp main lepas je .padahal dulu dkt sek ,seboleh nya tknk sespe tau pasal kteorg .lalu sebelah pun tk pandang langsung !hahahahaah .lawak je bila fikir balik .btw ,tula nama kenangan kan .baru best bila teringat time mcm ni .hahahahaah

Lalalalalaala ~~dancing dancing .hahaahahah .tetiba je .twit dgn hazim ,then kne perli HINzzz .lol , kan aku dh ckp tu fullname aku .tkde kaitan pun dgn bdk tu .haish .dkt sini tk blh sebut nama bdk tu ,kang kantoi la spe crush aku tu .hahahaha .bengong hami bengong .

Sebut pasal HIN ,terus teringat semua sticky notes yg aku bg dkt daus .mst ada tulis HIN dkt bwh sekali ,hahaha .HIN ♡ MFK .hahaha .tp tu dulu la .time dkt tikl .sekarang dkt PASUM dh lain .HIN ♡ tuttttt .hahahahahhaahah jkjk .

lama nya lahai

hai .sementara nk tunggu buka puasa ni .aku nk mengarut la dulu .hahahahahaah lol .asal la aku rse masa ni lmbt sgt berlalu .dr td aku dh dgr lagu ,tgk tv ,online ,semua la aku dh buat .tp bila tgk jam ,mcm tk berganjak je jarum jam tu .hmm ,aku tktau la jam dlm bilik aku ni rosak or aku yg mcm excited sgt tnggu azan maghrib .hohoho 

hmm ,td aku search google .then terjumpa blog aku time form 4 .hahhaha .aku terlupa langsung pasal blog tu .haih ,mcm mana la blh lupa ni hami .makan semut byk sgt kot .hahahahaha .

keluar je bilik td ,tgk mak buat roti jala .so menu berbuka aku hari ni : roti jala and kari ayam .yeyyy ,tk sabar nya .i can hear my stomach singing and dancing .hahahahaha .then ,mak plan esok nk buka puasa rumah cousin .lg la buat aku rse nk loncat2 sbb selalu nya mak ngah masak mmg superb sedap la .hohohoho .

haish ,byk nya plan nk buat .padahal tutorials tk siap lg .hehehe .acah2 semangat bwk balik tuto and note SHM and chemist ,tp beg still ada dlm kete .drpd balik semalam tk keluar kn pun dr kete .hahahaahaha .hmm ,bila la nk siap kn tuto and study ye .midsem lg 3 minggu kot .urghhh !! takut nya bila fikir balik .3minggu lg !!!

isnin ni plan nk keluar mid plak ,berbuka dgn suraya .hmmmmmm .mcm mana ni .hami ,serious k .study la ,jgn asyik have fun je .ni bukan sek lg tau yg kau tu top scorer .skrg ni semua dh berubah ,kau dh ada dkt PASUM ,tkde makna nya nk main2 lg .haish .please la hami ,berubah k .

malam ni ,nekad nk study .huhh ,semangat study dh dtg dh ni .hahahahaha lol .k la kedengaran mcm ada org seru2 nama aku ,mst ada something dkt luar .kbye .xoxo

Friday, July 12, 2013

TIKL .

TiKL ,which the place i never regret to spent my 2 years life there .tersangat la byk kenangan dkt situ .happy ,stress ,sedih .semua nya ada la .hmm ,miss my bestfriends .time form 4 tk best sbb dpt senior yg mcm pfftt je .ahh malas la nk fikir pasal senior .ni nk cter time form 5 je .tahun paling BEST !!!hahahh

the memoriable memories ,bila aku dpt anugerah seri utama time graduation day .hahahahah .happy gila smpai rse nk loncat2 je ,time tu aku bangga bila parents pun kne naik pentas sama .hmm ,i can see myparents were proud of me and thats the present for them .alhamdulillah .time kne iring jalan dkt tgh2 dewan tu ,sumpah rse mcm vvvvvvip .hahahahaah lol .tp nervous dia tk payah nak ckp la kn ,rse mcm semua bnde tkkne .time tula rse nk pegi toilet ,time tu jgk la rse tudung senget bagai .hahhaha .padahal okay je ,nervous yg lebih .

and aku jd ketua dorm time form 5 .dorm dahlia ,alhamdulillah ,semua dormmates okay and otak pun gila2 ,ting tong mcm aku jgk .and junior pun tkde yg mencapub bagai .hehehe.tp satu je yg buat aku stress .aku tktau la warden aku tu dengki ke apa dgn aku .sbb hari2 kot carik salah aku .dorm kotor la ,kasut tk susun la,cadar tk tegang la .sng cter semua bnde la salah .smpai kan satu malam tu satu dorm kne ddk dkt tapak perhimpunan time prep malam, bwh spotlight lg kot .hahahaha .malu mcm nk sorok muka dlm beg je .tp bila fikir balik ,bkn sng kn nk dpt chance ddk bwh spotlight .hahahahaha lol time tu sempat plak main sepseptomtom .hahhahaha .

then ,kne denda lg .kali ni ketuk ketampi time perhimpunan plak .aduhh ,sumpah malu la .nasib baik semua kenal aku mcm mana so tkde la kne kutuk .fuhh nasib baik .hahahaahhj lol .hmmm ,kenangan yg paling best plak ,dorm aku dpt anugerah dorm terbersih !!ahahahaha .terkejut kan ?time kne panggil ambik hamper tu ,muka blur gila sbb kne denda bgai ,at last dpt dorm terbersih .hahahahaahaha .happy gilax .

one more thing ,aku rindu title "bdk pandai" ,"best student" ,"pelajar dinamik" .hmmm ..dah masuk PASUM ni tkde mkne nya title tu semua .dh la dpt kelas last plak tu dkt sini .hahahaha lol .then ,time lecture plak aku tk faham satu apa pun .nk harap kan aku stay up ,mmg tak la kan .hmmm ,hami .bila la kau nk berubah ?haish .still main2 ,fikir la yg parents dkt rumah nk kau success kn .sooooo ,make them proud of you again !!chaiyokk !heheeheheh

untold story


haish ,nk upload gmba tp gne tablet ni payah la .tkpe2 nnt kalau update gne lappy aku uplaod gmba tu .bangun tidur je ada org send gmba tu dkt aku .niat dia sbb dengki ke main2 ke aku tktau la .tp aku rse gurau je kot .hahahahaha .ayat acah2 suspens mcm gmba tk elok je en ,hohoho .ni gmba kartun je la .jgn double minded sgt k bulan2 puasa ni .hahahaahahahah jkjk

hmmm .we never get what we want .thats the karma .most of my friends said "untung nya jd hami" .and aku tktau apa yg untung nya pun .for me ,kalau kau tktau hidup aku mcm mana better jgn nk ckp aku untung bagai and nk jd mcm aku la .be yourself please .

bukan la nk mengeluh tp thats the fact .im not always get what i want .tp aku yakin yg ALLAH  tu bg apa yg ak perlu, bukan apa yg aku nak .alhamdulillah for everything .hmmm .always cry and cry and cry .hami ,please be strong k .just believe that one find day you'll get the best for you .just wait with prays and patienceness .