Saturday, September 13, 2014

starting to miss him .even baru smlm and pagi td jpe ,now i begin to miss him even more . ;(
late night movie ,craving accomplished for nasi lemak pj ,done buying all those stuffs for studio project ,done taking pics for my project and give me the opportunity having such a great night and day .i have no words to describe how i grateful to have you in my life .

still hoping we can meet up everyday like the time we were in pasum .haihhhh .still cant move on when talking bout pasum .how i miss my life in pasum .how i miss my classmate in pasum .how i miss the food in pasum .how i miss the view of tasik kk12 from my room .how i miss everything in pasum .hahaha haha ha ha .talking bout pasum never fail to make me cry .
hoping to have better life in uitm just bcs i want to move on with everything i had in pasum .but my hope fade day by day .the very high expectation to have better life in uitm was killing myself slowly actually .bcs the very high expectation ,i started to hate everything around me .the one and only reason which make me stay here is "ALLAH have a better plan for me" .yakin yang ALLAH dh tetap kan rezeki aku dkt sini ,in shaa ALLAH everything will be fine .

mental breakdown .
not happy with my life and the environment .not happy with myself .makan banyak mana pun still berat makin hari makin kurang .haha im wondering ble la nk gemuk mcm dkt pasum dulu .ble la nk happy mcm dkt pasum dulu .i think i have to make myself redha so i'll be happy and after that my weight will gain .hmmm hypotesis accepted .hahaha bello .

last night movie : the maze runner .superb k cter nya .one of the movie yg patut masuk list of "wajib tgk" la aku rasa .hahaha .thanks my love for suggested me the movie .thumbs up !!hehe .happy gler la dpt spend time together .hehe . *senyum nampak gigi*
pastu hariz plak menggedik terlebih dgn faiz .eeee tah pape btol .selalu nya nangis kalau naik kete kalau mak tk ikut sekali ,tp tetiba naik kete faiz td boleh plak gelak2 .mentang2 la dpt ice cream free terus tersengih je bdk kecik tu .pastu yg paling and paling and paling tak puas hati ,boleh plak hariz tersengih smpai nmpk gigi ble ambik gmba dgn faiz .semua gmba plak tu hariz senyum .huhhh kalau ambik gmba dgn aku ,nk senyum tu pnya la payah ,kdg2 nk pndg camera pun tknk .eeeeeeee serious hariz gedik tau tak ! hish .

Saturday, September 6, 2014

finally im home .yeayyyy happy nya .nak lompat2 sbb happy tapi tk larat nk lompat sbb penat sgt .even nk jalan pun dh tak larat ni nk lompat2 plak .hahaha .5 hari yg paling seksa aku rasa .19 tahun hidup tk prnh rasa seksa mcm ni ,dgn penat nya ,dgn sakit hati ,dgn kne tahan sabar ,dgn kne tahan diri drpd mencarut ,dgn kne tahan diri drpd mengumpat ,dgn kne sedar kan diri byk kn sabar .haihhhh semua nya sbb orientasi .ya ALLAH orientasi ni mmg betul2 cabar kesabaran diri betul .

first day boleh lg sabar ,2nd day pun boleh paksa diri sabar .but masuk 3rd day nk sabar tp badan sndiri dh rebel suruh rehat .mana tak nya ,masuk bilik pkul 2pagi ,dgn tk mandi satu hari suntuk ,tk blh naik bilik ,tk boleh rehat lngsng pastu pkul 4.30pagi dh kne bangun .tapi tk prnh pun bngun 4.30pagi tu ,mst terlajak smpai azan subuh baru terjge .hahaha .pastu rushing nak mati bersiap turun dgn mamai nya lagi smpai nk jatuh tngga .hari2 kne mendaki tngga smpai ke floor 5 ,pastu daki tngga lagi smpai floor 7 nk pegi dewan .turun naik turun naik tngga smpai rasa nk pengsan time tu jgk .
3rd day tu ,serious tk tahan dh .nk diri pun dh mengigil pastu nmpk semua bnde melayang berpusing2 je .nangis nk balik je time tu .dh rasa nk melutut merayu je dkt fasi2 tu bg rehat kjp .tp rse mcm tk function je merayu dkt diaorg tu .at last nnt kne tengking pastu kne marah ada la .so better tabah kan diri jgn manja sgt .haihhhhhhhh .

dh siap packing nk pindah kolej .tp tetiba dpt tau kne stay kolej mawar .kolej yg jauh gler drpd fakulti .and kolej yg tkde lif even 5 tingkat pun .mental breakdown gler time tu .time2 tu jgk menangis sbb apa dosa aku dkt diorg smpai nasib malang mcm tu sekali .masuk bilik terus nangis sbb mental breakdown and penat gler nk mampos tahap cipan .fikir nk balik je time tu .

dh habis orientasi ingt kan boleh la happy sikit even penat tk habis lg .tapi ..hmmm tkpe la .Allah bg dugaan tu nk tgk kau boleh sabar ke tak wahai hamizatul .smile pls . :) mental breakdown pun tk habis lg ni .tambah lg dgn tk lama lg comfirm hormon unstable .so hami ,kau kne double triple tabah kn hati okay ?senyum pls even it is a fake smile :))

okay lupa kan semua tu .kne get ready mental and physical nk hadap isnin nnt .nak bermarathon daki bukit pegi fakulti kan .so get enough rest okay hamizatul .forget everything and smile .really need to escape from the world even just for awhile .
boleh tak nk disappeared pastu ble dh okay baru muncul balik ?boleh tak nak tido tk bangun2 pastu ble everything went well baru bangun balik ?boleh tak ?hmmm kbye

Sunday, August 31, 2014

last night before masuk U .boleh tak nak nangis ?boleh tak ?hmmmmmm .
mcm tk percaya kan esok pagi dh kne daftar utk degree .rasa mcm baru je habis pasum .mcm baru je feeling merdeka sbb dh hbis final exam .rasa mcm baru skjp je happy2 ambik gamba dgn diaorg semua dkt exam hall .hmmmm .esok masing2 dh start busy .sedih nya .half classmate dapat UM and ....... of course la terkilan sikit sbb tk dpt further degree dkt the best university kan .tapi tkpe la .dh bukan rezeki dkt situ . :)

last minute packing and for sure akan ada bnde yg tak kena .and yeah satu botol febrese tumpah .rasa mcm sia-sia sgt beli tapi tk sempat guna dh tumpah dkt lantai .melayang duit mcm tu je .hmmm tkpe hami ,bukan rezeki kau nk gne febrese tu .sabar yee .malas nk bising mengamuk ,better diam je .dh nmpk aku letak botol febrese tu dkt situ ,nk jgk lalu dkt situ .mmg la tersepak .haihhhh .

not ready yet for tomorrow :( boleh tk postpone lagi seminggu ?nk spend time lg dkt rumah :( takut dpt roommate yg tk semenggah .pengotor ke apa ke .ya ALLAH takut nya .nak nangis la mcm ni !!!!!! haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pls nk nangis sbb takut sgt . :(

bosan tktau nk buat apa lagi .barang semua dh siap packing .and a big clap for myself sbb mcm tk percaya plak sehari je blh siap packing .hohoho .faiz kesayangan tgh layan bola ,fav team dia plak tu yg main ,so tk blh kacau okay .no no no ,jgn kacau focus dia tgk bola .so laptop jela teman kan saya mlm ni eh :) after ni kne tinggal laptop dkt rumah ,so kte berjimba berdua okay mlm ni :)

no more laptop .no more katil yg best .no more bilik sendiri .no more wifi rumah yg laju nak mati .no more main dgn hariz .no more makanan yg sedap .haihhhh .serious nk nangis .

Saturday, August 30, 2014

one more day to go ..
and im not ready yet .not at all .tkde satu pun brg yg dh masuk dlm luggage . 'last minute person' yeahh thats totally me .and i am sure tomorrow will be one of the hardest day in my life : stress barang tktau letak dkt mana ,ada je barang yg blm beli lg ,pastu time tu la baru teringat ada bnde yg blm settle lg .haihhhh .but pagi td dh re-check semua borang and semua dh settle just blm ambik gmba pasport je lagi .pastu baju2 semua dh keluar kn dr almari just tnggal iron and lipat dlm luggage .yg aku pening skrg ni mana pegi tudung2 aku ?!time dkt pasum ,almost 30 helai tudung and skrg aku jpe tk smpai 10 helai pun .haaaaaa kemana menghilang tudung ni ?haihhhh .

haihhhhhh .overthinking .and i hate this feeling .tktau nk explain macam mana .hmmmm salah aku kot .it is okay ,its always my fault .my bad .

there ain't no guarantee
but i take a chance on we
baby let's take our time
and when the times get rough
there ain't no giving up
cause it just feels so right
dont care what others say
if i got you ,im straight
you bring my heart to life

mode : repeat song shower//becky g and full volume .dh pening punya pasal ,malas nk ambik peduli surrounding .dgr lagu lg bagus .hmmmm .esok nk kne settle kan semua .so kne bangun awal okay .no more bngun after 10 lagi dh .hohoho . chin up and smile pls :)

Friday, August 29, 2014

#np shower // becky g

think of you when i am going to bed
when i wake up ,think of you again
you're my homie ,lover and friend
exactly why 
you light me up inside 
like the 4th of july
whenever you're around
i always seem to smile
and people ask me how 
well you're the reason why i'm
dancing in the mirror
and singing in the shower

karaoke jap .haha .mohon tak hujan ribut mlm ni sbb suara tk sedap .hahahahaha .dedicate the lyric for my one and only muhamad faiz bin mahfudz :)) hehe .

6 months passed and 2 more days : 7 months !! hahaha .asal rasa mcm skjp je ?dh la kelmarin buat suprise yg blh buat org sakit jantung .ada ke patut tetiba wassap ajak keluar pastu kata dh otw nk ambik dkt rumah .dah la time tu tgh lipat kain ,tk mandi lg ,pastu nk loading information tetiba ajak keluar ,blur ya amat time tu .tk boleh nk fikir jap .yela mlm nya tu elok je wassap pastu plan nk dtg shah alam weekend ,tetiba pagi tu wassap kata dh ada dkt sini . kelam kabut carik baju .haihhh nasib baik sayang ,kalau tk sayang dh lama kne tumbuk buat org kabut mcm tu .hahahaahahaha .tapi happy gler sbb dh la tgh rindu pastu tetiba dh muncul depan mata .hahaahaha .nk jerit pls sbb happy sgt !!!!hahahahahaha


20082014-22082014

the best three days of vacation i ever had . *bright smile* hehehe

first time naik bus express .hahaha .kesian kan dh 19 tahun hidup ni baru dpt merasa naik bus express ,itupun setakat pegi sabak bernam yg dekat tu je .hahaha .cuak jgk la pagi tu sbb tktau nk tnya spe pastu takut salah naik bus .haha tapi nasib baik driver bus tu baik ,siap tnjuk tmpt ddk aku dkt mana lg pastu siap ckp "jgn takut ,bus ni slmt" .kahkahkah !! driver bus tu nmpk sgt kot muka aku takut nk naik .hahahaha .

pastu turun dkt sabak bernam .aku imagine turun la dkt bus stop ke apa ke ,tapi dia stop dkt depan 99 speedmart tu haaa .takut tahu ,dah la sorg2 ,pmpuan plak tu ,pastu tk prnh lg jejak kaki dkt tmpt tu .mmg la kg sndiri dkt sungai besar tu je ,setakat 15minit je nk pegi ke sabak bernam tu .tapi aku tk prnh la lg smpai ke pekan sabak bernam tu ,so ble 1st time jejak kaki dkt situ ,pastu sorg2 plak tu ,hmmm takut jgk la .hahaha .
tu la ,buat lg keje gler .sanggup pegi sorg2 semata nk jpe faiz .haaaa kn dh terkontang-kanting sorg2 dkt pekan sabak bernam tu .alhamdulillah faiz smpai cpt ,kalau lmbt mmg aku dh mati kutu haaa sorg2 dkt situ tktau nk buat apa .hahahaha k dh mengarut .

time faiz dtg tu ,rasa mcm nk melompat pastu terus peluk dia je .aaaaaaaaaaaa rindu gler sgt2 ya amat okay .hahahaahah .pastu dia bwk pegi lunch pastu jalan2 .haaa tu jela .tktau nk cter details mcm mana .hahaha .
second day plak ,pegi BNO !!! yeayyyyy .tercapai jgk la plan nk pegi BNO dgn faiz .hahaha .hmmm plan nya kan nk pegi pangkor sama2 tapi last minute cancel .so tkpe la ,BNO pun pantai jgk kan .hahaha .

seronok smpai tknk balik .dh 3rd day pun rasa mcm malas gler nk balik .hmmmm kalau tk sbb esok nya tu kne pegi kedah ,dh stay kg seminggu dah tau tak .hahaha .tkpe la hami ,tnggu cuti sem nnt okay .stay la lama2 dkt kg tu .sng cter bermastautin terus dkt kg tu haa .sng sikit nk jpe selalu kan .hahahaah .

faiz mahfudz ,thanks sbb jd my tourist guide .hehehehe .thanks for everything :)))

Friday, August 15, 2014

assalamualaikum .

haihhhh .hari ni baru la rasa mcm tenang sikit .since dpt tau result upu ,serabut nya kemain .smpai rasa mcm depression tahap nak mati la .tak boleh tido lngsng ,nangis smpai semua urat dkt muka ni rasa sakit ,bngun pagi rasa nk mengamuk dkt semua org ,sambung tido smpai ke tgh hari .haha .teruk btol hamizatul oiii .ish3 *geleng kepala* haha .

3 weeks more nk study balik .excited ,takut ,nervous ,happy ,sedih .semua la aku rasa skrg ni .boleh tak nk masuk terus bljr .taknak orientasi .19 tahun hidup ,tk prnh nmpk pun advantage ada orientasi week ni .tak bg impact pape pun ,penat ada la .haihhhh .dh la tk buat research pape pasal course yg aku dpt ni ,sbb tk expect pun dpt .tapi it is okay ,boleh tnya tika .hohoho .nmpk tak advantage dpt sama course dgn kakak sndiri .papehal blh ah tnya dia .hehe .

mnggu ni kne settle kn semua bnde sbb next week nk balik kampung !!! yeayyyyy ! *dancing dancing* hahaha .happy gler la .mcm tk percaya ble ckp dgn mak "mak nk balik kg jpe faiz .nk balik naik bus" pastu mak selamba je jwb "haa pergi la .nnt suruh ayah beli tiket" .hahahaha .tk expect lngsng mak kasi permission .rse mcm salah dgr pun ada .hahahahaha .okay tk sabar gler .ble ckp psal nk balik kg ni ,tetiba feeling excited gler tu menjelma tnpa dijemput .hahaha .

weekend ni nk pegi medical check up .and aku harap sgt yg time nk ambik darah nnt ,darah dlm badan ni senang sikit nk keluar .haihhhh .dah la part paling susah ble nk ambik darah .everytime nk ambik darah ,mst at least smpai 3 4 kali cucuk baru boleh .terseksa tau tak ?!!!!urghhh .trauma btol aku part ambik darah ni .dah la time denggi dulu ,habis lunyai dua2 belah tgn kne inject sbb nk ambik darah pnya pasal .sekali ambik darah 3 4 kali cucuk ,pastu sejam or dua jam sekali dia akan ambik darah nk cek .mmg 3 hari 2 malam aku terseksa ddk dkt hospital tu .haihhhh .


Tuesday, August 12, 2014

alhamdulillah ..
alhamdulillah for everything ya ALLAH .alhamdulillah bcs YOU give me the chance to further study .but even dpt UPU pun still tktau knp nk nangis .learn how to redha hami .hmmmmm .mak ayah bising knp ambik course tu .pastu semua suruh tukar course .haihhhh .dh dpt further study tu pun aku dh bersyukur tahap nk sujud syukur tknk bngun2 dah tau tak .aku target tk dpt pastu nk khwin jd housewife je haaaa .k stop mengarut .ni bukan masa nk mengarut merepek bnde bukan2 hami .

alhamdulillah satu kolej dgn fahna .please la dpt satu bilik sama2 .boleh homesick sama2 ,blh nangis sama2 .hmmm hmmm .kuat betul jodoh dgn fahna ni kan .time nk masuk PASUM dulu pun interview dgn ayah dia .pastu skrg degree dpt sama dgn dia plak .tula dulu time form 4 gaduh besar dgn dia ,luckily tk smpai jd musuh .haihhh perangai dulu tk semenggah lngsng .ish3 *geleng kepala* hmmm k tknk cter apa jd time form 4 .bnde dh lepas pun .sapa kelas 4 AWAM 1 tau la apa yg jd .haha .okay okay tkmau cter apa yg jd dkt sini .yg penting after bnde tu settle kteorg jd rapat gler .hahaha .

happy mmg happy .but i cant get it why a part of me rse sedih gler .nak nangissssss . *shed tears* haihhhh bukan nya sbb UPU ni ,tp sbb lain .tkpela ,tknk cter .hehe .smile hami ,senyummmmmm .say cheesee *tayang gigi* hahaha .haihhh ,its feel like something bad happen to person that i love the most . *big sigh* instinct je tu hami .tkpayah kisah la .in shaa ALLAH tkde pape .okay ?okay :) *fake smile*

happy birthday my love

happy birthday to you
happy birthday to you
happy bitrhday to faiz
happy birthday to you..

happy birthday to my one and only muhamad faiz bin mahfudz .maybe i'm not your 1st wisher but i'll make you remember this .first of all ,you dh tuaaaaa !!!! oh my god my faiz is getting older !!hahaha .but no worries k ,you still hensem even dh tua pun .hahaha .and the most important tk kisah la dh tua ke ,tua kerepot smpai bongkok or whatsoever la ,i still want you to be my imam .hahaha .masyaALLAH aku ni tgh buat pickuplines ke nk wish birthday .hahahahahahaha .

hmmmm ,may ALLAH swt give you the the happiest life ever and ease whatever you wanna do in your life .please please and please take care of yourself .hmmm study elok2 ,jgn main2 .get the best result then get the best job okay .and kumpul duit cpt2 pastu kahwin !!hahahaha .okay pickuplines lg .hahahahahahaha .
goodluck for the UPU result .in shaa ALLAH you'll get the offer for degree .study well ,jgn nk main2 ,jgn ponteng class ,bngun awal pegi kelas .pastu jgn nk hensem2 sgt dkt U tu nnt .hahahaha .masyaALLAH hami masyaALLAH .hahaha k gurau je part yg 'jgn nk hensem2' tu .hahaha

hmmmmmm ....
sorry i cant make myself be with you today .sorry bcs i cant be there with you to celebrate your birthday .haihhhh *shed tears* hahahaha .but i want you know tht my heart always with you . *kenyit mata to faiz* .hahahaha .masyaALLAH hamizatul stop being gedik dkt sini .public ni public !! masyaALLAH masyaALLAH .hahahaha .

you're perfect in every way and im gonna shout it out ..
so darling just swear you'll stay right by my side
be my forever ,be my forever ,be my forever
you're my bright blue sky
you're the sun in my eyes
so can i call you mine ?
can i call you mine my darling for a whole life time ...

okay ,please sgt jgn muntah time baca sbb jiwang sgt .hahahaha .its just lyric lagu but rasa mcm nk dedicate to my faiz .hahaha .you imagine la yea i nyanyi utk you .nk nyanyi live ,jauh plak .hmm hmmmm .haahahaha .alasan !!! padahal nk cover tknk nyanyi live sbb suara tk sedap ,pastu gne alasan jauh .choiii hamizatul .hahaahaha .tkpe2 nnt jpe i nyanyi okay . *kenyit mata to faiz* hahahahaha .

happy birthday my love . :))  thanks for everything and love you .

Monday, August 11, 2014

2am where do i begin
crying of my face again
silent sound the loneliness wants follow me to bed
im a ghost of the girl i want to be most
im a shell of a girl that i used to know well

mode repeat playlist turned on .ha ha ha .dh lama tk jd tk betul mcm ni .tkpe tkpe ,small matter .every month mmg akan ada breaking point yg rasa mcm down gler nk mampos nk mati mcm ni .so pagi ni chill dulu .please tell your hormones to rilex this morning okay .tknak rosak kn mood satu rumah mcm smlm .haha .sbb kn aku sorg ,semua org pnya mood spoiled .maaf .sorry tk niat pun nk buat mcm tu .
hahahahah HAHAHAHA ha ha ha ha .....my sorry is nothing perhaps .sbb dh byk kali repeat salah yg sama .but it is okay .im okay .im just fine here .no worries . *thumbs up*

dgn result UPU nk keluar esok nya .i told you yg result UPU ni pun mmg saja je kan nk keluar time2 org tgh unstable mcm ni .asal la tk keluar awal bulan haritu ?! urghhh stress la aku .what if tak dapat ?cant imagine mcm mana down jatuh tergolek terguling2 nya aku nnt . *hard sigh*
sleepy like hell sbb tk tido .boleh tk nk tido pastu tk bngun dah ?ehhh no no no ,byk dosa lg yg tk sempat taubat .but serioustalk rasa tknk bangun dah .nk tido je smpai ble2 .boleh ke mcm tu ?haihhh hami .wake upppp .cakap mcm org tkde iman .astaghfirullahalazim .

tkde ke eh org yg nk build one place for ppl yg tgh unstable mcm aku skrg ni .tmpt yg blh jerit kuat2 pastu gelak pastu nangis pastu jerit balik pastu nangis balik .tmpt yg tkde org lngsng .nk ddk sorg2 je .far from anything .hmmm tkpe tkpe ,nnt dh kaya .kau la yg build tmpt mcm tu okay .it is not hospital sakit mental or what ,but the place where..........hmm nk explain mcm mana eh .tkpe biar kau sorg jela yg faham hamizatul oiii .ha ha ha .

urghhhhhh tk suka nya mcm ni !!!!!!!! eeeee nk jerit !! pls nk jerit NAK JERITTTTTTTTTT !!! haihhhh .yg hormone ni pun satu .asal la kau tak spread mood happy ?awat yg hang buat aku jd lagu ni time2 mcm ni .haihhhh dh la stop mengarut pagi2 mcm ni .makan lg bagus .pastu tido pastu tknk bngun dh smpai semua nya okay and back to normal .

okay ?
okay .

hahahaha .anneyeong .... :)

Sunday, August 10, 2014

12th august 2014 ...

2 more days to go .excited countdown sbb birthday faiz but at the same time nk skip tarikh tu sbb result UPU keluar .why ??knp mst result UPU nk keluar hari tu jgk ?!dlm byk2 hari dlm bulan ogos ni ,asal 12hb jgk nk keluar ?! haihhhh .
what if i dont get any offer for degree ?urghhhh i hate this 'what if' sort of thingy . *sighh* takutttt .takut sgt nk cek result .ya ALLAH ,pls ease everything for me and faiz .ameennn .

kan best if i have a pair of wings .ala2 cter maleficient tu .hahahaha .stop daydreaming dear hami .hahaha .nk buat apa pun if u get wings ?hmmmm of course la sbb nk terbang balik sabak .12hb tu terbang balik sabak ,wish and celebrate birthday faiz .forget all about UPU thingy ,have fun ,enjoy that day with faiz .then 13hb tu terbang la balik subang .hahaha .kan best kan best kalau blh buat mcm tu ?hahaha .k aku dh imagine aku terbang mcm mana .hahahahaha .ya ALLAH part berangan bnde mengarut ni mmg expert sgt la .hahaha .
hmmm sedih .sedih sbb tk blh dtg sabak that day . :( sorry .. hmmmm .

idk why lately ni rasa serabut ,mcm nk mengamuk tk tentu pasal je .org tnya pun aku buat tktau je ,rasa malas nk jawab pape .takut nk bukak mulut .asal bukak mulut je tertengking termarah .so drpd sakit kn hati org tk tentu pasal ,better ddk sorg2 dlm bilik dgr lagu ke tido ke .pelik kan ?buang tebiat kot .hmmm .mohon cpt2 la bertaubat hami before too late .ish3 .
hmm mybe sbb stress kot .dh lama tk release stress pegi window shopping sorg2 kan .since puasa mana ada keluar mana2 pun .hmm sekali je keluar ,tu pun tgk the fault in our stars dkt klcc dgn faiz .oh my god ,sebut pasal tfios ni .ohhhh nooo ,jap ehh tarik selimut dulu cover muka sbb malu before nk cter .hahaha .ada ke patut nangis tgk cter tu .alahaiii hami oiii .tapi serioustalk cter tu sedih .haaaa sedih gler tau tak .nangis yg smpai tahap mata sakit jgk la .hahahaha . *geleng kepala*


Friday, August 8, 2014

hari2 dgr lagu come back home ni ,lama2 aku pun blh hafal lirik dia .choiiiii .since 1st puasa dgr lagu ni smpai hari ni terpaksa dgr lagi .haihhhh .speaker dkt jalan TAR tu asyik repeat je lagu ni ,aku pun tk faham mcm mana lgu ni blh sesat dlm list lagu2 raya yg diaorg nk main kan .haihh .pastu dkt rumah plak asyik bergema je lagu yg sama .hmmmm perks having lil sister yg kpop kan ,cenggini la .lagu korea tu dh tak pelik kalau bergema dlm rumah .mohon aku pun tk tersesat jd kpop mcm ayu .mohon tabah kn diri hamizatul .hahahahahahaha .

ehhh hari ni jumaat eh ?hahaha .pls hami ,pegi hantuk kepala dkt mana2 nearest dinding .smpai kn hari pun blh lupa ,teruk btol !!!hehe .since habis PASUM ,nk ingt hari apa tu mcm problem sgt .haha .tk prnh ambik kisah pun hari ni hari apa sbb hari2 rasa mcm sama je .hohoho .dekat tv pun kalau iklan cter pape skrg ni semua tulis "raya ke kedua" "raya ke sebelas" "raya ke tigabelas" .problem btol la ..aku ni dh la tk prnh kisah raya ke berapa masalah nya .apa salah nya tulis je mcm biasa "isnin ,11hb" .haaaa kan sng mcm tu .and knp raya je mst buat mcm tu .why not bulan lain pun buat jgk, "muharam ke empat" "rabiulawal ke tiga" "safar ke sepuluh" "zulhijjah ke enam" haaaaaa asal syawal je nk buat mcm tu kan .k hamizatul dh start merepek .abaikan je k .hahahaha

haaaa ingt tak dulu prnh cter pasal sorg pakcik ayah yg suka kikis duit ayah tu ?hmmm kalau tk ingt pun tkpe ,tk gne ingt pasal manusia mcm tu .hmmmm time raya rumah atuk apa ntah nama nya ,atuk tu tnya la pasal pakcik tk gne tu dkt ayah .and yg paling paling paling sakit hati nya ,ayah tk cter pun bnde sebenar .boleh ayah back up pakcik tk gne tu !!!!! masyaALLAH geram gler la time tu .muka aku tk payah ckp la mcm mana meluat nya .rasa nk muntah je dgr ayah back up mcm tu .tgk muka mak ,tika semua pun sama je meluat .eeeeeeeee perlu ke backup ?ya ALLAH rasa mcm nk ckp je bnde sebenar dkt atuk tu ,tapi aku ni kn bdk2 lg .kang tk pepasal je spoil mood raya kne marah dgn ayah .tapi mcm lawak jgk la ble teringat muka meluat masing2 .hahaha .aku rasa atuk tu pun perasan muka meluat aku .tapi mohon atuk tu tk salah faham ,aku bkn nya tk suka beraya rumah dia ke apa ,just tk tahan sakit telinga dgr ayah backup lelaki tu .haihhhhh ble la lelaki tu nk insaf ?tk kesian ke tgk ayah keje penat2 and kne sponsor hidup kau ?apa kau fikir ayah tu tkde family anak bini ke yg nk kne tanggung ?!!hmmm lelaki jahat mcm tu ,mana prnh rse kesian dkt org kan .ntah ada perasaan ntah idak .semoga cpt2 la insaf before malaikat maut tu jemput roh kau .

hmmm ble la rumah baru nk siap .harap raya tahun dpn raya rumah baru .hehehe .tapi mcm mana nk siap cpt kalau more than half duit ayah kne support hidup lelaki tau tk gunaaaaaaaaaaa tu !!!!!!!!eeee geram btol la ble fikir bnde ni .dh hilang mood .malas nk ckp pape lg dh .bye

Thursday, August 7, 2014

just watched ayu's vid .hahahahaahhaa .and it makes me laughing so hard !!! masyaALLAH masyaALLAH never thought aku ada adik mcm ni .talented .deabakkk *thumbs up* hahahaha .and i kept replay it .hahahaha .hariz pun gelak sakan ble tgk .haihhhh *geleng kepala* rasa mcm nk upload dkt youtube je haaaa .hahahaah .ohh ya ALLAH pls help me to stop laughing .hahahahahaha 

hari ni bngun tido pun pkul 11 .masyaALLAH anak dara apa bngun tido lmbt cenggitu hamizatul oii .hmm hmmm ingt kan still pkul 7 ke 8 ke sbb sejuk pastu gelap .tgk2 jam dh pkul 11 ,haaa mmg terkejut beruk cipan tapir semua2 binatang laa .haihhhh .tu la spe suruh tido pkul 4 smlm .haaa spe suruh ?haha semua nya gara2 tgk cter the heirs la .its like addiction tau .ending cter mst suspens pastu tangan pun mcm tk blh control ,asyik nk tekan je next episode .hahaha .

ddk sensorg dlm bilik tetiba rindu life dkt pasum .lepak malam2 dgn diaorg semua ,sembang2 dkt bilik mye pastu tk sedar jam dh 1 2 pagi pastu takut nk balik bilik sndiri pastu snggup tido bersempit dgn ezzai semata takut nak jalan balik bilik .haha .lepak bilik mye acah2 nk buat tuto sama2 but end up sembang2 gelak sakan smbil usha spe yg jalan dkt blok lelaki .lepak dkt balkoni pastu kelam kabut carik tdung or towel ble ada lelaki lalu lalang dkt blok lelaki .main kejar2 dlm bilik .bermastautin dkt bilik amal and pipah time exam week .jerit2 dkt balkoni mye semata sbb nk sembang dgn ezzai dkt bwh .pastu kejut amal or pipah tgh2 malam sbb nk suruh teman kan pegi toilet .haha .dtg bilik amal buat muka sedih sikit pastu ble amal tnya "kau okay tk hami?" pastu terus nangis peluk amal sbb stress sgt .nangis gler2 dkt balkoni sbb takut nak final exam and rse byk gler bnde tk cover lg ,smpai kan time tu semua org takut nk tegur .hahaha .pastu tgh ddk sorg2 dlm bilik tiba2 amal dtg pastu nangis and aku kelam kabut sbb tktau nk pujuk mcm mana .hahahaha .haihhhhhhhh ..rindu nya rindu nya .i miss all the moments .. :(
and ofcourse paling rindu ble kne turun malam nk jpe faiz dkt depan koop pastu lepak sembang2 kjp dkt kerusi laluan dewan tu .terpksa berani kn diri naik lif sorg2 .haha .jpe malam2 mcm la dlm kelas tk boleh jpe and sembang kan ?hahaha .dlm kelas bukan nya ckp dgn faiz pun ,memasing buat tktau je ,nk ckp pun ble mntk tlg ajar somethng .itu je pun .faham2 jela mulut bising bdk2 H3 tu mcm mana ,kalau membahan paling kejam la .hahaha .thts why la tk ckp sgt dgn faiz time dlm kelas .hohoho .

okay dh lapar .bye nk makan .

Wednesday, August 6, 2014

raya but mcm tk raya .why ??? 
sbb mmg feeling raya tu ble dkt kg je .ble dh balik subang ,tk rasa mcm raya pun .nk pegi beraya .hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ....nk beraya rumah spe ?can u tell me rumah spe yg boleh aku beraya ? "the perks when all ur friends stay jauh2" ...bosan ya amat tktau nk beraya rumah spe ,tktau nk lepak dgn spe .nk raya rumah kwn .tapiiiii ada ke kwn dkt area sini ?since pindah masuk asrama ,terus lost contact dgn bdk2 dkt sini .and it makes me realize the real meaning of friends .serapat mana pun kwn time dkt sekolah dulu ,tapi ble masing2 dh jauh .semua buat hal sndiri .hmm teringat one quote ni "distance makes you realize your true friends or 'friends'" .

tipu la kalau kata tk rindu semua bdk2 subang .since before masuk tadika main sama2 ,masuk tadika sama2 ,sek rndah sama2 ,sek menengah sama2 but when you are the only one among ur 'bestfriends' pindah sek lain terus lost cntct lngsng .hmmm its ripped my heart a lil bit ble tgk korg lepak sama and upload gmba dkt insta ,have a really long conversation among u guys at twttr .hmm hmmm sabar la yea hamizatul .u still have friends at tikl and pasum .haaaa cheer up okay dear .smile plsss . :) hehe

nur shameera bt rahim ..kwn since sek rendah smpai sek menengah .rinduuuu .tapiii dh tk cntct pun skrg .last cntct pun aku dpt tau dia pindah kedah .haihhhh .haha tetiba teringat time drjah 5 kot .not very sure drjah brp .prnh gaduh besar !!!!! hahahaha .zaman tak matang lngsng !gaduh sbb apa pun aku tk ingt tapi yg aku ingt kteorg dua ungkit segala-mala bnde yg prnh blnje pastu siap list atas kertas pastu mntk masing2 bayar balik .hahahahahaha .ya ALLAH !!malu gler ahh ble fikir balik .tutup muka dgn selimut hamizatul oii sbb malu sgt .hahahaha .tak matang lngsng kan ?!!! masyaALLAH masyaALLAH .pastu dh la time gaduh tu exam tau ,pastu main pass2 surat .hmm acah2 tknk ckp each other la ,so communicate thru surat .kahkahkah !!! 
pastu tktau la mcm mana blh baik .serious tktau .yg aku ingt ,tetiba je dah baik dgn dia .hahaha .how i miss you .hmmm .....

hmm hmmm ..but the way aku pindah sek pun mcm salah jgk la .tak sempat say goodbye pun dkt semua org .dpt call drpd tikl hari jumaat ,pastu isnin tu dh kne daftar .so kira nya aku mcm tetiba lesap drpd sek tu .mntak sijil berhnti sek subang pun mcm kelam kabut ,pstu tk sempat jpe diaorg lngsng .haihhh haihhh ...tapi tkpe la .i never regret and never will regret decision pindah tikl .aku rasa decision yg paling betul prnh aku buat in my life is sek dkt tikl .decision masuk pasum pun alu rasa salah sbnr nya .aku tktau la mcm mana boleh aku masuk pasum tu .tetiba je tercampak masuk dkt pasum tu .hmmm tapi tkpe la .hikmah masuk pasum tu besar sgt !!! :) and one of the hikmah is i found my man :)) hehehehe .taip 'my man' pun boleh snyum smpai ke telinga .hahahahahahahahahahah .

haaaaaaa rinduuuuuuu ....rindu siapakah ?hmmm rindu muhamad faiz bin mahfudz ...siapa tu ?the best man i ever known  :) .hehehehe

tk sabar nya nk pegi pangkor last month ni .tapi yg sedih nya .mak ayah and semua2 pegi kedah at tht time .haaaaa nk ikut pegi kedah .nak ikutttttttt :( hmmm hmmm .....

Monday, August 4, 2014

selamat hari rayaaaaaa

selamat hari raya maaf zahir batin uolss .hehe

dah seminggu raya baru nk wish raya .choiii .hahahaha .sorry la yea ,seminggu stay kampung .and unplanned !! so faham2 jela kan kalau dh unplanned tu .bawak baju pun setakat tshirt 3helai ,baju kurung 2 pasang je sbb plan nya nk balik raya 2 hari je .pastu balik subang .then balik kg lg and then stay kg seminggu .tapiiii dh kak laily nk bertunang pastu dia offer teman kn dia balik sama ,so terus stay kg jela since raya tu .dah la charger phone pun aku tk bwk balik kg .teruk btol ,tapi nasib baik ahh semua org dkt rumah mak ngah tu iphone user ,so aku rembat charger diaorg jela .hahaha .dah charger phone pun tak bwk balik kg ,apatah lg laptop ni kan .dh cmfirm2 la aku tinggal je dkt rumah .so thats why ler tk blh nk update entry baru .

sanggup stay kg semata nk jpe faiz je sebenar nya .hahahahaaha .and semua org boleh teka reason aku nk stay kg .pastu apa lagi kan .cmfirm2 la asyik kne sakat je dgn semua org .hahaha .invite faiz raya rumah mak ngah and nervous dia rasa mcm lg nervous faiz dtg raya rmh mak ngah drpd dtg rumah sndiri .hahaha .hmmm mohon faham kn sndiri ayat keling saya .hahaha
pastu pujuk kak laily teman kn raya rumah faiz .hahahahaahah .ingt kn nk drive sorg pegi raya ,tap abg nekmal siap warning "kalau pegi sorg ,mmg tak boleh !!!! red light !!" hmm so ajak la kak laily teman kan .and ble on the way pegi rumah faiz tu ,baru la aku tau knp tk blh drive sorg .masyaALLAH gelap gelita haa jalan nya .pastu mcm tk ramai sgt org lalu dkt situ .ddk dalam kete berdua dgn kak laily pun dh takut ,ni apalagi kalau aku drive sorg2 .hmmm mmg tak jd apa laa .dah la mcm nk sesat sbb tk jpe lorong masuk rumah faiz tu .ada ke patut suruh aku gne waze .line nk call pun sangkut2 ,ni apatah lagi internet connection nk suruh aku gne waze .waze dh tk berguna time2 mcm tu .haihhhh .tapi alhamdulillah selamat sampai .hehehe .
nervous tak raya rumah faiz ?hmmm mohon jgn tnya soalan mntak penyepak free .ofcoz la nervous !! NERVOUS NAK MATIIIII tau tak !!!! haaaa siap uppercase .jpe mak ,abah ,kak nur ,kak miah semua .haihhhh taktau la mcm mana nk describe .hmmm tapi tkpe la .introduce as "kawan kelas faiz" so mcm tkpe la kan .

stay kg ,and everytime kne sakat pasal faiz .and guess what mak ngah pnggil faiz ble dia nk dtg beraya tu "ucuk kau tu nk dtg sorg ke dgn family ?" hahahahahaha ((ucuk tu mcm pnggilan manja .its sound like "syg bushuk2 sorg ni" .haaa aku pun tk reti nk explain mcm mana .hahaha)) hahahahah terbahak2 aku gelak .choiii mak ngah .pastu time kak laily bertunang tu ,faiz ada dtg .tapi semata2 nk jpe hariz jela kan .yela kan ,syg sorg tu asyik kata nk jpe hariz tp asyik tkde rezeki nk jpe je .nasib baik la that time dpt jpe tapi itu pun kjp sgt !!hahaha .hariz sumpah la mata duitan .choiiiii bdk kecik sorg tu .hahahhahaha .nasib kau la faiz oiii dapat bakal adik ipar yg mata duitan mcm tu .syg sgt kn dkt hariz tu ,mohon la faiz tabah layan kerenah hariz nnt .hahahaha
sayang sgt dkt hariz tu .sikit2 tnya pasal hariz .eeeee ,hariz dh curi attention faiz .jeles !!!! hahahaha .masyaALLAH hami ,mohon jgn menyakai mlm2 ni ehh .mohon sgt jangan .dgn adik sndiri pun jeles .hahahaaha .

hmm okay la .next time i tulis lg .bye2 *lambai2 tgn*
assalamualaikum earthlingsss sekalian ....

lama gler la tk tulis entry baru .hmmm sorry la ,time puasa kan busy keje smpai semua nya tk terurus .keje dkt jalan TAR tu sumpah penat .serioustalk mcm tkde life .LIFELESS !!! yela ,mana tk lifeless nya ,pagi pkul 7.30 dh keluar rumah pegi keje pastu malam pkul 9.30 baru smpai rumah balik ,kdg2 tu pkul 10.30 baru smpai .haihhhh ,penat .tapiiii fun gler ahh .dapat team keje yg best .keje dgn daniel ,amin and zul .and yeahh im the only one girl yg kne jge tapak lagi satu tu .dah la the only one girl pastu kne handle tapak tu .yang bos plak ,main lepas tangan je .yg bos tau sale okay pastu duit semua ckup .ble sale tk okay ,bebel dkt aku .pressure btol .
and time last day keje tu ,sedihh .sedih sbb dh tk blh jpe team keje .sebulan keje sama ,mengadap muka diaorg ,tension sama2 layan customer yg cerewet nak mampos ,stress sama2 fikir mcm mana nk naik kan sale gerai ,happy sama2 ble sale byk ,gelak sama2 ble kne buli .hahaha rindu korg woiiii .
yg selalu kne buli ,ofcoz la aku kan .sbb mana ada sespe nk back up ,dh dioarg semua lelaki .hmm redha jela ble kne buli tu .hmm that time ble nk last day keje tu ,semua org baru nk acah2 jadi baik .kalau tak ,membuli je keje nya .hahaha .and paling terharu ble zul kata "ble kau tkde ,pishang la aku" and amin plak "rumah kte dekat kan .nnt free jom la lepak sama .rindu doh kau" and daniel "lgi seronok jge dgn kau drpd bos" .kahkahkah !! terharu i ,uolls ckp mcm tu .hmmm tapi nk buat mcm mana ,puasa sebulan je so mkna nya keje pun sebulan jela dgn korg semua .

hmm as i said .sebulan keje dkt jalan TAR tu .so thats mean sebulan jgk la mengadap muka2 org yg niaga sama dkt situ kan .tapak kiri kanan and depan ,semua pekerja nya lelaki jgk .choiii bosan btol .tktau nk sembang dgn spe .pastu paling and paling menyampah ble kne mengadap muka diaorg yg tktau malu makan time siang .dh la tk puasa tau ,pastu buat mcm pesta makan plak dah .ehhh aku as pmpuan yg ada certain time tk boleh puasa pun ,rasa malu gler nk minum depan org ramai .haishhh annoyed gler ahh .
tapi yg best nya keje dkt jalan TAR ni ble kau nk shopping .haaaaa part ni best .hari2 ngadap muka diaorg ,so makna nya ble nk beli brg pun ofcoz la dpt diskaun kan .hahahahaha .keje situ ,i blh bankrup !! feeling nk shopping tu mmg to the max !! hahahahaha .tapi alhamdulillah la rezeki keje situ ,boleh la .nak kata byk ,tkde la byk sgt pun ,tapi alhamdulillah la cukup .hehe .

hmmm ingt lagi tak phone samsung yg rosak dulu tu ?haaaaa pe cter yea dgn samsung advance tu ?hmmmm cter nya ,samsung tu i dah tanam dalam2 dkt blkg rumah .R.I.P samsung .hahaha .rosak and tk blh nk repair .so terpaksa la beli phone baru .and guess phone baru i phone apa .hahahahaha i ble iphone !! omg omggggg never imagine nk jd iphone user .hmm so itu la hikmah nya phone rosak yea .so bersyukur sikit hamizatul izzati oiii .
part paling lawak ble ayu snggup nk buat loan sbb nk beli iphone jgk .hahahahaaha .ntah mana la bdk ni dapat idea nk buat loan bagai .pastu nk bayar ble dh tua nanti .kahkahkah !!! ayu2 *geleng kepala*


Sunday, June 29, 2014

alhamdulillah ,dpt puasa 1st day ramadhan .yeayyyy dancing dancing .hahaha .1st day puasa yg penuh pancaroba .kahkahkah !! masyaALLAH masyaALLAH since ble hami reti gne word2 cenggitu .hahaha .tkpe2 ,kte practise to improve my BM yg ke laut time spm dulu .hahaha pape jela hamizatul oii .

pepagi pukul 8 dh gerak pegi jalan TAR .hmmm nervous nya tk pyah cter la ,tk blh describe .kak abby pun ckp dia tk blh tido lngsng mlm smlm sbb takut .hahaha .ada chemistry plak dgn kak abby ni ,tapi aku tk blh tido sbb overthinking .bello fikir mcm2 smpai tk blh tido .hamizatul mmg kambing .dh brp mlm tk blh tido sbb bnde sama : overthinking .
sampai je dkt jalan TAR tu ,perghh perghh nk bngga jap .sbb ? sbb 1st time in my life ,dh 18 thun hidup tk prnh pegi jalan TAR kosong mcm tu .almaklum la bru pkul 8.30 time tu .hahaha .selama ni pegi jalan TAR ,nk jalan pun langgar2 org kiri kanan dpn blkg sbb ramai mampat sgt .hohoho .before ni pegi as customer ,this year as peniaga plak .hehehe .sumpah new experience !!hahaha ,jakun jap la kan .
pastu prepare2 baju semua ,aku kne jd partner si rizal .jge tapak lgi satu sbb tkde pekerja pmpuan .cehhh !! nk pnggil abg sbb umur dia 33 thun kot ,berganda tua drpd aku ! tapi tapiiiii tk biasa plak pnggil org abg ,so pnggil nama je la sng .hahaha .
tapi serious bello .harap umur 33 tahun tapi perangai tk semenggah lngsng .buat lawak bodoh tahap cipan smpai aku tk blh benti gelak .dh la plan nk save energy sbb gastrik siang td tp gelak pnya pasal ,tgh hari dh out of energy .terjelepok jela aku dkt blkg gerai tu ,nk berdiri pun tk mampu dah .hahaha .pastu tukar plak jge dgn adik bos ((tktau nama)) hahaha .pastu balik !! yeayyy pkul 6 dh balik .happy gler la .hohoho

dlm kete plak ,bos dgn kak abby tk perabih sembang pasal hal org dh khwin .pagi masa nk otw pegi tu pun sama .mmg aku nk menyampuk pun tktau pape en .so snyap je la .im like an invisible girl dlm kete tu .pastu blh plak tnya asal aku senyap je .hehhhhh ,tnya la soalan yg munasabah sikit .aku blm kahwin kot ,mana la tau bnde2 tu semua .haihhhh .sengal btul .
smpai rumah ,buka puasa pun minum air oren je .tgk nasi tk lalu nk mkn .sbb penat sgt !hahaha .mmg cmfirm seminggu puasa kalau mcm ni ,blh tinggal tulang .hahaha .tapiiiiii .no no no hami .azam raya ,nk gain weight en ?so makan byk2 ,tk naik berat badan tu .aku cepuk je .hahaha .mohon stop menyakai hamizatul .mohon stop .hahaha

haaaaaaaa tnggu phone siap repair mcm tnggu apa je .lama sgt tau tak !!!! urghhh .dh la paling menyampah kne mengusung tab ni kehulur kehilir .dh la besar gedabakkk ,menyusahkan btul .ish !!dia mcm awkward tau nk pgg je tab ni ,rse mcm show off plak .haihhh haiihhh my samsung oiii ,cpt la sihat okay .

Saturday, June 28, 2014

esok puasa !! esok puasa !!! yeayyy yeayyy .haha .rasa mcm tk percaya je esok dh puasa ,mlm ni dh start terawih ,esok pagi dh start sahur .kjp nya masa berjalan .tik tok tik tok ,almost 3 bulan habis PASUM rupanya .hmmmm mcm tk percaya kn dh lama mcm tu tinggal kn PASUM .and esok jgk la start keje dkt jalan TAR tu .nervous ,excited ,takut ,happy ,sedih ,semua la rasa .*sigh*
packing2 tudung utk free gift for customer nnt .pastu kak abby ckp "mcm mana la nnt dkt tapak tu ,mst customer sibuk nk pilih tudung mana yg lawa .mst fedup" .pastu aku pun jwb la "customer byk sgt songeh ,tunjuk je jalan keluar dkt mana .org dh bg free byk mulut plak ,dh la tgh panas ,puasa plak tu .kesabaran tkde la tinggi mana pun ." hahahahahaha .boleh ke buat mcm tu dkt customer ? hahahah .choiii hamizatul ,mohon behave !!hahaha

ble ckp mlm raya last keje ,semua "alaaaaaaaaa asal nk benti .keje la lg smpai masuk bljr" .hmmmmm ikut kn hati tknk pun benti keje .dh syg dkt kedai tu .smlm last keje dkt kedai tu pun dh sedih .hmmm hmmm .tkde mood !since phone rosak smpi skrg ,aku tktau mood tu terbang melayang ke mana .dah blh la adapt hidup tnpa phone ,sbb phone tu bkn nya penting mana pun .nangis mcm hape je hari tu ,sbb syg bnde2 kenangan dlm phone tu .tapi ntah2 la ,byk sgt bnde dlm kepala ni .huwaahhhhh ,mood happy dimanakah dikau ? *hard sigh*
knp tkde mood ?jgn ditanya sbb apa !!! arasso ?! haha bello pnya hami .pastu smlm membusy kn diri dkt stor .mengemas baju2 yg byk ya amat !! penat tapi seronok sbb tk payah fikir mcm2 .focus dkt corak2 baju yg kne asing kn je .pastu gelak2 dgn kak abby and boss sbb memasing dh blh muntah tgk corak baju yg teramat byk .aku pening smpai tahap dh terbaring dlm stor tu .hahaha .dah la tk makan pape pun .tp worth la ,sbb happy .haha .
pastu kan pastu .boss mcm tau je org tgh tkde mood .blh plak dia bg happy news ! hahaha .hari ni cuti !!!!! yeayyy dancing dancing !! aku dgn kak abby dh menjerit mcm apa je dlm stor tu .hahahahaha .tk senonoh btul ,dpt cuti pun happy smpai mcm tu .thts why la hari ni bngun lmbt .dh terjaga time tika bersiap nk pegi keje tu ,tp tknk bngun !nk smbung tido tp tk blh tido so pejam je la ,berangan mcm2 .tkde mood nk bngun ,at last pukul 10.30 bru bngun pegi mandi .haha tk senonoh betul anak dara perangai mcm ni .haihhhh org tgh tkde mood ni ,mohon jgn nk condemn memacam k !

dah la .malas nk merepek lg .adios !! assalamualaikum .

Thursday, June 26, 2014

nahh nahhh sila kan baca .
free yourself to read all these .
the most accurate things that i ever read .


Wednesday, June 25, 2014

i miss my phone .rindu my samsung advance .hmm hmm .haaaa tetiba mood nk story morry tu menjelma .hohoho .hari tu ada sorg customer ni letak phone merata ,pastu kecoh satu kedai kata phone dia hilang .and at that time dia tnya "you ada nmpk tak my iphone ?" and aku pun jawab "ohh i tk nmpk la ur iphone .i perasan my samsung je" .hahahaha .sumpah awkward moment gler time tu sbb customer tu mcm speechless ble aku mention 'my samsung' .hahahaaha sakai hami .dia speechless sbb ingt aku perli dia kot by mention 'my samsung' tu .ehhhh lantak la ,aku pun nk bgtau dkt org yg jenama phone aku apa .bkn nya iphone user je yg blh sebut "nmpak tak my iphone" bagai .hahaha
i want my samsung advance back !!!! huwahhhh .me is missing my samsung .my baby pls come to ur mommy asap !!!ur moomy really missing you rn !! hahahah .masyaALLAH masyaALLAH hamizatul !! mohon jgn nk menyakai mlm ni okay .hahahaha .

pastu siang td sembang2 la sebentar .sebentar je yea sembang nya ,sbb pagi td tgh tkde mood nk bergelak ketawa bersuka ria .haihhhh hami tk betul mlm ni ,so harap maklum okay .hahaha .sembang pnya sembang ,terbongkar lah satu rahsia .rupa2 nya pekerja before aku tu kne buang keje .sebab ?? haha mana boleh cter dkt sini .too public .no wonder la mak bdk tu pegi jaja cter yg aku curi tmpt anak dia keje .ewah2 ,anak kau yg buat perangai tk semenggah smpai kne buang ,nk tuduh2 aku .selamba je mulut tu .ish ,mintak maaf cpt sbb fitnah aku !! geram plak aku .
pastu nasib baik ahhh bos backup .hoho .happy nya lahaiii .tk smpai hati la plak nk benti keje .sbb dh best keje situ .fun gler !!! hehe .almaklum la dulu keje sorg .skrg dah bertiga ,pastu bos pun rajin plak dtg kedai .tadi smpai 5 6 7 kali ulang-alik dtg kedai .hahahahahaha .ulang-alik sbb hantar barang ,pastu dh hntar plak .ada je bnde yg bos lupa bwk ,kne patah balik .haha .duit habis dkt minyak kete je aku rasa .

hari ni nangis gelak nangis gelak .itu je keje nya .hahahaha .gelak sakan sambil packing brooch2 yg beribu ada dkt kedai tu .pastu hamizatul kn kambing .buat keje tu nk careless je .dh tau lantai kedai drpd depan pintu smpai ke blkg penuh brooch ,main sesedap hati je pegi pijak merata .mmg dgn jarum2 brooch tu la aku pijak .angkat kaki ,brooch2 tu elok je cantik melekat dkt tapak kaki .hmmmm bagus hami !bagus ! padan muka .hahaha
pastu kan cellephane tape tu ada tmpt dia yg tajam tu ((i tktau nama bnde jadah tu)) hahaha .kan tajam ,pastu leka khayal seronok sgt packing brooch .tgk2 jari ,haaaaaa dah mcm self harming .calar balar !!! just imagine ,ambik shaver tu pastu hiris2 dkt jari .haaa cenggitu la calar balar nya .ish3 kambing sungguh !buat keje tu nk khayal je .pastu kne bebel dgn akak2 dua org tu suruh hati2 sikit .hahaha .well i kan paling muda ,so rasa mcm bdk kne marah sbb main smpai luka je .hahahaha .

ada ws yg free tu ,gedik nk texting .haihhhh ,ikot suka la .aku tk kisah pun nk ws ke msg ke .tapi ada bnde free ,nk jgk gne bnde yg berbayar .hmmm tp tkpe la .dh syg ,wtpe nk berkira .hahaha .dah start dah membebel mak nenek nya tu .hahahaha .hami hami *geleng kepala* .hmm biar la nk bebel pun .hari ni mmg mood nk membebel tu menjelma tnpa di undang ! *sambung bebel* pastu dah tau button phone rosak ,gedik pegi off kan phone buat apa .dah tk pepasal tk blh nk on phone .eeeeeee bdk sorg ni kan ,if only if ada depan mata mmg dh lebam2 aku gusti tau tak .hmm mcm la aku tktau sbb off phone mlm smlm tu knp .hahaha .pape jela faiz mahfudz yg disayangi oiii ,buat la pape pun .asal kn kau happy .i ikut je .hahaha .
dah la pagi td carik pasal .tk pepasal kne marah .haaaa yg hamizatul pun satu ,main terjah je .bg la space bdk tu nk explain dulu .hahaha .bab2 ni mmg sorry bebyk .aku tk blh tolerate lngsng !!! NOT AT ALL !! haaa uppercase kau .nmpk sgt hami ni over tau .ish3 ,cuba la rilek sikit .haihhh .hmmm dh kata awal2 kn ,bab ni i mmg tk blh nk rilek .tk suka !menyampah !! dah la malas fikir ,nnt sakit hati .

maggi and orange juice for dinner tonight .hoho .since habis pasum ni ,baru 2 kali mkn maggi .itu pun sbb tkde selera nk makan .thumbs up hami .keep it up !! jgn makan maggi selalu sgt okay ? hehehe .dah la ,penat plak menaip byk2 ni .sayonara !!

Sabar yea hati

Assalamualaikum ...

Phone rosak and repair smpai 2 mnggu .ya Allah sabar je la .dh la phone tu ibarat nyawa tau ,pastu kne hidup without phone 2 MINGGU !!!!haihhh nk nangis .tp dh puas nangis ble fikir pasal phone ni .kang nangis lg ,jd kassim selamat plak .tk pepasal je kang .hahaha choiii .hanis dgn ayu adik paling bengong aku rse .bello btul .dh nmpk aku nangis tu ,blh plak diaorg gelak kn .ish mmg nk kne gusti tau tk bebdk 2 org ni .dh la 1st time nangis dpn diaorg .tercalar imej aku as kakak paling garang .ishhh .

Hmmmm hmmmm .sabar la duhai hati .masalah dtg bertimpa2 mcm ni .masalah apa plak lg ?hmmm tk pyh la cter dkt sini .tk penting pun kot .nobody cares .the most important ,sabar yea hamizatul .dulu nasihat bestfriend sndiri ,suruh be strong .haaaa skrg turn aku plak yg kne be strong .be strong okay hami .you kn tough !!!ha ha ha ((talk to myself)) .
Choiiiiii jgn nangis jgn nangis .tough hami tough !! Malu sikit dkt pekerja baru ni ,tkkn nk nangis dpn diaorg .control sikit keayuan hamizatul oiiii .kahkahkah !!hami dh tk betul .tkpe la ,layan kn je .tk senonoh btol update blog time keje .hohoho .

Move on ....susah eh ?mmg la susah pun .aku dulu nk move on time dgn daus dulu ,mcm nk gler je .haha .pebnde hami ?pebnde ungkit kisah lama ni .memasing dh jpe org baru .hoho .dgr cter daus dgn aini skrg .amboiii tk story morry pun kn .snyap2 je bdk sorg ni .hahahaha .bagus la .alhamdulillah both dh blh move on with new life .
Hmmmm ....kteorg dua dh blh move on .but seems ada certain ppl yg blm lg blh move on .okay ni bkn perli or what okay .tp if korg dua still tk blh nk get over each other ,why not korg dua get back ?ohhh lupa ,ada aku as penghalang .hamiiii ??!apa ni sekat org lain nk happy2 bahagia ,tk baik tau .

Tknk nangis ke hami ?ha ha ha .pls jgn tnya soalan bodoh tahap cipan dkt sini .Dah la hami .stop it .bersabar yea duhai hati hamizatul .sabar .tu je la yg mmpu buat skrg .hmmmm next topic pls !!!

Hari ni ada pekerja baru masuk .and you can imagine ((to those yg prnh dtg kedai ni)) .kedai kecik but smpai 3 org keje .hohoho .dah la aku paling kecik ((based on umur laa)) .hahaha .semua dh 20-an ,choiiiii .paling muda but im like a boss you know .ddk je tgk diaorg .hahahaha .hami gedik and over !!!masyaAllah hami masyaAllah ,awat teruk sgt ni ?choiii bkn nya tknk buat keje ,tp mmg tkde keje nk buat pun .

Hmmm phone cpt la okay .cpt la phone kesayangan oiiii .awk tk rindu ke dkt tuan awk ni .mental breakdown ,and ni la result dia .dh rse mcm org gler bebel sorg2 dkt sini .dh la bye .

Monday, June 23, 2014

mata dh la sepet ,pastu bengkak sbb nangis lagi .haihhhhhh ,rse mcm dh tk nmpk mata dah .hmmm hmmmm ,nak nangis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wahai hami ....kau mmg tgh nangis pun skrg ni kn .tak payah 'nak nangis' sgt la .hmmmm sedihhhh !!sedih sbb phone tk blh nk on langsung !dah buat mcm2 cara tapi still tk blh on jgk .tak nak kne format mcm phone ezzai .TAKNAK FORMAT !!!!!! nnt semua bnde hilang .ya ALLAH phone tu dh ibarat nyawa kot .semua bnde ada dlm phone tu .
gambar2 ,conversation semua . *cries a niagara fall* gambar2 keluar siang td pun tk sempat transfer dlm laptop lagi .nk nangis !! dh tk fikir malu ke segan ke ,aku meraung je dkt ruang tamu tu .lantak la semua nk kata aku gler ke apa ke .yg penting aku nk phone ni hidup balik WITHOUT kne format !!!

conversation dgn faiz ....since 1st march till now .gmba2 lagi .haihhhhh ,hami mohon chill okay .ya ALLAH ,sumpah tk boleh chill bab ni .nk nangis . T.T echot really need you right here right now !!!
knp phone ?!! knp dgn phone ??!! ya ALLAH serious mcm dh nk giler tau tk skrg ni .

Saturday, June 21, 2014

woot woot ....



ada org tu rindu kita la smpai snggup culik kita time keje .hahaha .bahagiaaaa nya !!!!! aaaaaa nk jerit pls .hahahaha .asal excited je nk jerit ,asal happy je nk jerit .ntah pape la hamizatul oiii .tgh keje kot ,boleh merayap smpai ke shah alam tu haaa .ish3 ..luckily akak baru tu sporting .siap kata "dating la lama2 sikit .lama tk jpe .pstu bukan nya sng nk jpe ,memasing ddk jauh .kedai ni jgn risau ,akak blh jge kjp" .see !!! dpt greenlight haaa .spe yg tk happy .hehehe .
dah la keluar main redah je .tk tgk cermin lngsng ! dgn tudung senget nya bagai .haihhhh .hamizatul mmg selekeh .since sek till forever la .sakai tahu sakai ?? yelaaa ,smpai ada org tu ckp "kau mmg selekeh pun .dlm kelas pun selekeh .dulu tk pndg lngsng" .hmm hmm spe la yg ckp mcm tu kan .alaaa masuk kelas perlu ke lawa2 ? bukan nya aku nk ngorat diaorg pun .so lantak la tudung senget ke ,ke depan ke ,ke belakang ke time dlm kelas tu .serious tk pernah ambik kisah pun mcm mana rupa time dlm kelas .hahahaahaha .

pastu time sembang2 .boleh plak dia bgtau yg yeyen baca blog ni .almost tersembur cendol yg aku tgh minum time tu .nasib baik ahhh tk tersedak .choiiiii !!!! awat baca ?awat nya hang baca ??ya ALLAH ,malu segan semua ada la .haihhhhhh .

lusa jpe lg .yeayyyy !!! happy hami is happy .hehe .tak sabar nya .haaaa pls la cpt sikit isnin menjelma .wahai isnin ,pantas la kamu menjelma .kahkahkah !!! perlu ke hami ?!! perlu ke gne bahasa cenggitu ?hahahaha .ya ALLAH knp dgn hamizatul mlm ni ?buang tebiat kah ?hahaha .ni angkara dgr lagu arjuna beta pagi td la ni dkt radio .lirik dia kan ala-ala bahasa baku gituu ,pastu aku dgn akak baru tu pun start mengarut .sembang gne bahasa melayu org dolu-dolu ,pastu baku giler .see !!smpai ke mlm virus otak mereng ni tk hilang2 lagi .hahaha .

trailer the fault in our stars ni awat sedih sgt ??!!! tgh berpuluh kali pun still rasa nk nangis .pastu tgk MV all of the stars by ed sheeran .haaaa tambah lagi dan lagi laaa rasa nk nangis tu .haihhhh .awat sedih sgt cter nya .ni baru tgk trailer ,blm lg tgk full movie .agak2 menangis mcm mana la nnt .haihhhh hami hami *geleng kepala* .
pastu cter dkt faiz .pastu blh plak buat lawak yg aku rasa tk lawak lngsng pun . "kalau kau sakit .nnt aku bg jantung aku dkt kau .tkpe la kalau aku mati pun .kau ada jantung aku"-faiz .hehhhhhhh pls la pls okay !! jgn nk mengarut .ingt ada jantung tu sama ke dgn ada dkt depan mata ??!!!! tak sama lngsung tau tak !!!!! haihhhhh .rasa nk nangis ble imagine if betul2 jd .nauzubillahiminzalik .dgr dia ckp mcm tu pun nk nangis td .ish bdk ni ,mmg nk kne gusti tau tak !

dah la .stop la mengarut bagai ni .adios !!!!

Friday, June 20, 2014

demam demam and demam !!!!

dh lama tk demam ,haaa sekali demam .rse nya panas ya amat la .dah rasa mcm boleh keluar api ble hembus nafas ni .aigooo dugaan apa ni ?last demam pun ,time dkt pasum .haaa time tu smpai tk larat bangun ,skip lecture bagai .tapi alhamdulillah la kali ni even demam pun boleh bangun pegi keje .if demam mcm dkt pasum dulu yg pening smpai nk bangun pun tk larat ,tak ke tk pepasal susah kn org sbb tk blh pegi keje .alhamdulillah .hamiii jgn merungut .org kata sakit ni kifarah dosa .haaa so alhamdulillah okay *kenyit mata* hahaha

hopefully baik la before isnin .mohon laaaa demam ni pegi main jauh2 before isnin .ameen .hahahaha .tk sabar nya nk tnggu isnin ni ..aaaaaaa rasa nk jerit sbb tk sabar sgt .hahahaha .choiii hamizatul .tgh2 demam pun ,over nya still jgk ada .hahahah .hamizatul dan over mmg tak blh perpisah ke cane ?hahaha .dah dah ,tk payah nk mengarut .time2 demam ni mmg wayar2 dkt otak dah tk betul jgk .

pekerja baru dh masuk .and as usual ,tuan kedai main lepas tgn je .semua bnde aku kne urus kan .ajar akak tu harga brg ,jenis kain ,jenis tudung .choiiii ingt aku expert sgt ke bab2 ni ?aku pun baru keje sebulan ,still terkial2 lagi .haihhhh .tapi alhamdulillah akak tu sporting even gap umur 10 tahun kot .dah khwin ada anak 3 haaa .
pastu time sembang2 dgn akak baru tu pstu akak2 kedai sebelah pun join sama .semuanya dah kahwin .tinggal aku sorg yg blh dikategorikan 'bdk kecik' sbb tk kahwin lg .haaaaa mcm mana tu .diaorg sembang "anak dh brp?" "mlm td anak yg kecik tu meragam ,tk blh tido" "hari ni masak apa?" "anak dkt rumah spe jge?" "suami keje apa?" "blablabal...." .and i was like "okay fine .aku sorg yg blm khwin .and tktau nk menyampuk mcm mana .so better msuk kedai and main phone" .hahaha 
tapi even diaorg semua dh khwin ,tapi sporting la .blh gelak2 bergurau mcm2 .and ada part ni sbb aku senyap je time diaorg sembang hal2 'org dh khwin' ni kan .pastu akak kedai sebelah kata "haa izzati ,tk pyh nk senyap sgt .selalu mulut tu tk reti diam ada je bnde nk menyampuk .so cpt2 sikit khwin ,blh join sembang" .hahahaahah .org nk bljr dulu la kak ,sabar okay sabar .hahahaa choiiii .

hari ni dh la demam .alhamdulillah ada akak baru tu ,so boleh la ddk je ,tk payah buat pape .just tgk akak tu buat keje ,sbb boss still tknk bg akak tu pgg kunci kedai .hahaha .mcm la selama ni berdiri buat keje ,even sensorg pun aku rasa dduk je dkt atas kerusi tu .bukan nya buat keje pun .choiii .hahaha .ayat mcm before ni teruk sgt kne buat keje .hahaha .
pastu td kne pegi damansara jap ambik barang ,pastu pegi stor jap tgk stok .selasa ni pun kne pegi stor jgk .haihhhh dah la demam tau .dugaan betul .pastu yg aku pelik nya ,tuan kedai sndiri taktau harga brg yg ada dkt kedai dia .semua nya tnya aku "tudung ni brp?" "baju ni brp?" .choiiiiii  aku baru keje sebulan tau dkt situ ,bkn nya bertahun .tapi boss mcm dh percaya gler .smpai kn nk carik pekerja baru pun ,suruh aku yg urus kan .hmm mmg la seronok kan ,sbb org dh percaya .tapi amanah tu ,kang kalau jd pape .tak pepasal je .haihhh takut la org percaya sgt ni .
part carik pekerja baru tu ,aku offer dkt dhiyya je .hopefully sgt dhiyya okay .haaaaaa makcik dhiyya oiii ,jom la keje sama .dh la lama gler tk jpe .harap je rumah dkt ,tpi memasing busy keje mengalah kan prime minister je ,tkde mse lngsng nk jpe .haihhhh .

even demam pun boleh lg bebel pnjg2 kan ?haihhhh padahal tgn dh gigil2 sbb panas sgt .ish3 hamizatul oii .dah la pegi tido .get well soon dearself :) muahh muahhh .hahaha .hami dh tk betul .okay anyeong !!!

Tuesday, June 17, 2014

halooooo ..hehehe

plan nya mlm smlm nk update entry baru .tapiiiiiii balik rumah pun dah pukul 11.30 .smpai2 rumah je terus mandi sbb penat sgt .kalau rilek2 berjimba atas katil ,mmg comfirm lg yakin akan terlelap smpai esok pagi .hahahaha .

aaaaaaaaaaaaaa nak jerit sbb happy sgt ! hahahahaha .hami dh start over .hahaha .smlm sehari suntuk ((act tkde la sehari suntuk pun)) start keluar rumah pkul 12 pastu smpai ke pukul 11.30 dating .haaaaaa almost 12 hours kot .hahaha .tk expect pun nk spend time sama2 smlm .plan asal nya nk duduk rumah je .sbb dlm byk2 hari isnin yg aku cuti ni ,baru sehari stay rumah kalau cuti .yg lain nya ?everytime cuti mst berjalan .tkkn ddk rumah pun .so berhasrat la nk stay rumah je ,main2 dgn hariz and khaleef .ecehhhh sejak ble aku reti gne word 'berhasrat' ni ? hahahahahaha .masyaALLAH hami kalau dh over mmg mcm ni .
pastu ahad tu tetiba ada org tu ajak tgk movie .hmmmm rindu ler tu smpai ajak date .hahahaahhahaha .k gurau je gurau .hmmmm org ni pun rindu gler gler dkt org tu kan .so situation nya mcm ala2 'org mengantuk disorong bantal' .ehhh betul ke pepatah tu ?hahahaah .main taram je la ,tk kisah la betul ke tak .hahahaha .hmmm dah la tgh rindu ya amat kan ,pastu tetiba org tu ajak date .hmmm apalagi ,happy gler la !!hahaha .rasa mcm nk lompat2 je time tu .hohoho .

pastu tetiba mood nk shopping kasut raya pun muncul tanpa diundang .so mmg aku heret la bdk sorg tu pegi shopping .hahahaha .masuk kedai keluar kedai ,tkde yg berkenan pun .hmmmm kesian syg sbb kne gagah kn diri teman shopping .hahahaha .tinggi btol kesabaran teman aku keliling subang parade tu carik kasut .pastu at last pegi empire ,beli dkt tangs je .hahahaha .itu pun sbb mcm dh kesian sgt tgk echot kne gagah kn diri teman keluar masuk kedai  ,so beli je dkt tangs tu .pastu terus lepak jap dgn muk ,sbb dia keje situ .sembang pnya sembang ,mmg maghrib bru gerak balik .pastu dinner jap dkt uptown .hahahaha .berjalan mmg tk ingt nk balik btol .ish3 *geleng kepala* heheheh .

hari ni pun jpe lagi .before dia balik sabak ,singgah jap dkt kedai .eeeeee suka nya !! hahahaha .paling suka sbb dpt minum cendol .yeayyyyyy !!mcm tau tau je tgh craving cendol .hehehhe .thanks faizzzzzz yg paling disayangi sbb dtg sini .hehehehe .pls la pls ,rse nk jerit je skrg ni sbb happy sgt !! hahahahaha .tapi kang kalau jerit tk pepasal je org kata giler plak .tapiiiiii ....eeeeeeeeeee mmg happy gler la .hahaha .hmmm over btol .ish3 .

hmmm mohon cpt sikit isnin dpn .nak dating makan abc dkt seksyen 2 plak .hahahaha .isnin dpn dah la last day cuti ,after tu terus puasa .kan puasa tk blh cuti .huwahhhhh !!paling sedih la .haihhhh .hmmm penat la plak menaip pnjg2 ni .okay la next time sambung .hehehe .adios peeps !!!

Saturday, June 14, 2014

ehhh hari ni dh sabtu ...alahaiii cpt nya masa berjalan .padahal rse mcm bru semalam keluar bersuka-ria ,bergumbira dgn echot .hahaha .esok dah ahad pastu isnin !!!yeayyyyy !!suka nya suka nya .hahahah .suka sbb cuti so blh bersenang-lenang dkt rumah .boleh main2 dgn khaleef isnin nnt .hahaha .since khaleef stay sini .hariz gedik dia makin menjadi2 ,hmmmm rse nya nk smpai level beyond infiniti la .gedik je bdk kecik tu .mana tak gedik nya .mak bancuh kan susu utk khaleef ,hariz melalak .mak bg khaleef tido ,hariz menangis .mak mandi kan khaleef ,hariz mengamuk .ewah2 ,gedik kau en hariz ?!selama ni tkde la plak nk menangis je .hmmm jealous ler tu mak dah ada baby lain .kahkahkah !! padan muka hariz .hahahah .

hmmm hari ni .aku tktau pehal .semua bnde aku craving .memula craving pisang goreng .pastu tetiba nk makan laksa plak .pastu teringin cendol .tetiba si faiz yang paling disayangi ni pegi post gambar abc plak dah .pastu rse mcm best kalau dpt makan nasi kukus .eh eh perut ni ?!melampau kan ?!mintak macam2 .mentang2 la in process nk gain weight ,tapi jgn la over mintak mcm2 .ish pang kang .haihhhh .
sabar k perut .nnt bulan 8 ,time dh benti keje tu .kte pegi food hunting yea .skrg ni kne keje .terperap la dlm kedai tu ,sumpah tkde life .pastu dh la time puasa nnt tkde cuti langsung !! huwahhhhhh !! *cries a niagara fall*

hmmm hmmm .skrg ni fikir tkde spe je nk tlg akak tu jge kedai .if only if ada org lain yg boleh jge kedai ,dah lama dah benti keje .haihhhh bosan lahaiii .mmg la heaven en keje yg tkde bnde nk buat pastu gaji still dapat ,tapi kebosanan terperap dkt situ .haihhhh perlu kan catalyst nk keje situ lama2 !one of the catalyst ,fikir nk pegi vacation bulan 8 nnt .aaaaaaaaaaaaa pls la cpt sikit bulan 8 pls .mohon sgt cpt sikit .
pastu nk melayan kerenah customer yg rse mcm "customer alwys right" ,ehhh mohon ada otak ,gne sikit otak tu .mmg la kau dh bayar nk beli brg tu ,tapi tk perlu laa nk menyusahkan org yg keje dkt situ .pegi punggah mcm nk carik harta karun .time punggah ,ewah2 bahagia je muka memasing nk carik colour fav katanya .pastu ble dh hbis punggah ,buat muka tk bersalah ckp "adik kemas laa .adik dpt gaji kan nk kemas2 brg ni semua" .eeee time tu rse nk hempuk je halau berambus keluar drpd kedai .
pastu dgn customer gedik nya lagi .cover2 nk try baju .hehhhh ,pls la kak .dlm kedai tu semua nya pmpuan kot .no need nk cover2 ,bukan nya ada lelaki nk pndg pun .ada cctv pun ,boss kedai mmg tkde mse nk tgk .so tk payah la nk cover sgt smpai nk tnggu kau try baju je dh sejam .tergedik2 tk muat la ,segan la nk try ,nnt baju kedut la kalau try .ish pelik la aku dgn kerenah org ni .aku rse se-cerewet aku nk beli brg pun tkde la nk try baju yg sehelai pun ambik mse sejam .
yes .mmg btol la keje situ dpt gaji nk melayan customer semua .tapi tolerate la sikit .give and take la .cuba kau plak yg keje situ pastu ada org layan kau mcm apa kau dh buat ((punggah2 pastu tknk kemas)) .menyirap tak menyirap la kan .lain kali gne sikit otak tu .before buat pape ,imagine kalau kau yg kne .haaa fikir okay fikir !! eee bengang plak aku .pastu ada certain customer yg fikir org yg keje ni semua miskin tkde duit .ble msuk kedai ,muka tu nk berlagak je mcm dia sorg ada duit nk beli baju beratus .akak ,after ni mohon la jgn narrow minded sgt .bukan akak sorg ada duit okay ,and tk semua org yg keje tu miskin .kalau setakat baju yg akak beli tu ,dkt rumah ni ada 5 6 pasang kot .saya dh beli dulu before akak beli .so jgn la nk buat muka terkejut and kerek sgt ble sye kata "baju ni susah nk iron ,saya ada baju ni .time pakai tu mmg terseksa sbb tknk bg kedut" pastu blh plak akak tu ckp "ehhh mahal baju ni .adik pun ada ?" ..YA ALLAH ,sabar jela time tu .

haaaaaa ,dah mcm essay time spm plak la pnjg nya .dah pnjg sgt dah ni bebel .hahahaha .okay la .should stop rn .kang kalau tk limit ,mmg lagi pnjg la aku bebel .sampai muntah kang org nk baca sbb pnjg sgt .hahahaha .okay la bye !sayonara :)

Friday, June 13, 2014

halooo halooo ....

hehehe .entry mengarut2 pun reader almost 30 org .padahal itu baru entry smlm .hmmmm pebende la yg interesting nya baca aku membebel ?hahaha .tulis2 ni sesaja je nk release stress .for fun la kata kan .tk pernah expect pun ada org nk baca .hmmm tkpe la .nak baca ,sila kan .tapi no need nk judge myself based on my writing .

mmg hobby pun bebel2 ni .haha .rasa nya kne jahit mulut ni baru blh stop bebel .hahahahaha .mcm makcik2 en suka bebel ?kahkahkah .tah pape btol .hmmm tapi biar la kan .ble aku senyap ,semua tanya knp .dah ble aku bebel ,nak bising2 plak .sigh ...

haaaa tetiba teringat time aku bising2 dlm kelas time dkt tikl dulu .tetiba zakwan ckp "hami kalau ckp, tgn tu mst gerak sekali" hahahaah .kuajaaa pnya zakwan .dah tgh mengajar ED time tu ,mmg la mulut bising smbil tgn pun kne gerak sekali .haaaa sekali aku ajar ED main cakap je nk buat garis dkt mana ,nk smbung garisan mcm mana .aku tk tunjuk pun dkt kertas tu ,mmg semua mentee aku ternganga tk faham mcm mana nk buat  .sighh . rindu nk buat ED .one of my fav subject .hahaha .aku rasa time dkt tikl dulu ,semua subject aku suka .tapiiiii except BM .ohhh please la ,BM la paling aku tk suka .sbb BM la result aku teruk .hahaha .
paling suka ED sbb tk payah belajar lngsng !if esok exam paper ED ,mlm ni dh merdeka .blh tido2 sembang2 main2 bagai .hahahaha .heaven gler ahh kalau esok tu exam paper ED .aku pun tk blh nk explain asal ED tu sng .dia mcm ble kte tgk gmba dkt kertas tu ,mmg automatic akan jd 3D dlm otak .haaaa tktau la cemana nk explain .tapi aku tk blh terima ble spe ntah prnh kata dkt aku "hami ni imagination dia tahap mcm lelaki ni pehal .mst selalu fikir bukan2"-unknown .ehhhh kuajaaaa tahap cipan dah ni .selamba je ckp mcm tu .tk semesti nya kne selalu fikir bukan2 baru blh imagine mcm mana nk lukis .otak tu mohon jgn sempit sgt .sighhh .tapi yg penting ,rindu nk buat ED .

hmmmm .pening la fikir pasal berat badan ni ...i started having thigh gap ,collar bone and blablabla .mostly pmpuan snggup diet ,workout bagai semata nk dpt thigh gap en ?tapi aku rse tkde la lawa mana pun ada thigh gap ni ,nmpk pelik ada la .hmmm so sespe yg snggup workout hari2 tu ,mohon sedekah sikit your lemak dkt i .hahaha .mak dh bising sbb berat hilang byk sgt .even ayu yg gap 5 tahun dgn aku tu pun lg berat drpd aku .*double triple hard sigh*
kemana menghilang semua lemak2 ni ?wahai lemak .please la stay je diam2 dkt badan ni .tak payah nk hilang2 k .hahahaha .hami dah tk btol ke apa ni .hmmm lantak la .yg penting azam baru ,nk ternak lemak2 ni balik before raya .fighting hami !!! hahahaha .

see ,masyaAllah byk nya dh mengarut .rse nya td mcm tkde bnde nk tulis tau ,tapi ble dh start menaip ,tgn ni mcm tk blh nk stop plak .hahahaha .hami hami *geleng kepala* hmmm nsib la echot dpt mkwe mcm ni en .mohon terima seada nya .hahahahaha .k dh stop merepek .kbye

bebel lagi dan lagi .hahaha

assalamualaikum ......

hmmm dh khamis rupa nya ..how time flies soooo fast haaa .smlm and kelmarin ,for the 1st time rasa mcm btol2 keje .hahahaha .pelik ehhh knp ckp mcm ni .haha .dah sebulan keje ,baru smlm and kelmarin buat keje dkt kedai tu .baru la ada keje yg patut di-settle-kan .selama ni tercongok je tktau nak buat apa kan .itu pun setakat lipat2 baju yg lama pastu hanger baju baru .itu je pun keje nya .hmmmm lucky me is sooo lucky dpt keje yg tkde kje nk buat .hahaha .mohon faham kan sendiri ayat keling saya tu yea .hahaha .

kelmarin ,got call from makcik a.k.a nenek tersayang : dhiyya !!! hahahaha one of the person yg paling and paling blh dipercayai utk simpan rahsia .serioustalk ,aku rse paling selamat cter semua bnde dkt makcik sorg ni and suraya .almost 99.9% la diaorg tau .and semua nya still selamat smpai skrg .knp makcik ?hahahahaha .sbb perangai minah sorg ni ala2 kabut mcm makcik sikit .semua bnde nk dibebelkan .hahahaha .ampun dhiyya ampunnnnn !!!hahahahahah .
ayat paling terharu sekali "hamiiiii sy rindu hamiii" .hahaha .hanya ALLAH tahu betapa kte rindu dkt dhiyya .haihhhhhh .already 2 tahun kot tk jpe .hmmmm tapi dhiyya skrg dh pandai mencarut .amboiii word2 yg aku tk prnah sebut pun ,blh makcik ni sebut .haipppppp nk kne ketuk ni .selama ni dkt tikl ,kwn dgn kte and su tk reti pun yea nk mencarut2 ni ,tetiba masuk matriks .dh pandai dahhh .haiihhhhh mohon kembali ke jalan yg benar k dhiyya .hahaha 

hmmmm .yg ni plak pasal my another bestfriend .
"as an option" .hmmmmm .tlg laa jgn layan org lain as an option ,if kau rasa yg kau still suka dkt org lain ,pls la jgn layan org lain .just imagine la if org buat kau mcm tu : layan kau ,mengaku suka syg kau bagai .but at the same time dia layan org lain .sighhhh .heartbreaking tahu ?sakit yg aku sndiri tktau la nk describe mcm mana .haaaa pandai2 la korg imagine mcm mana sakit nya tu .
dgr dia menangis .haihhhh aku yg tktau pape ni pun kne tempias heartbreaking nya tu .nangis sama la kan .yela bestfriend sndiri kne main ,kne tipu mcm tu . *hard sigh*

"lelaki tu sbnr nya nk yg terbaik .sy rasa mmg btol part dia ckp dia suka awk tu .tapi dia layan pmpuan lain jgk sbb ada bnde yg dia suka dkt awk and ada bnde yg dia suka dkt pmpuan lg satu tu .so dia layan dua2 and at last pick yg mana dia btol2 suka"-dhiyya .
amboiii dhiyya dh jd doktor cinta ke mcm mana ni .hahaha .hmmmm aku rse btol la apa dhiyya ckp tu .so my dearest bestfriend ,stay strong okay .tkpela ,let it go .i know you're strong enough nk lupa kn mamat tu .fighting !!!!
hmmmmm ......tapi kan tapiiiii .aku tk faham apa yg lelaki tu nk sbnr nya .serious tk patut buat mcm tu .pe kau ingt pmpuan ni ikan dkt pasar malam ke hah ?selamba nk pilih2 pastu at last you dumb her .haihhhh .no comment la .dah la aku pun kenal dgn mamat tu .nk marah ,kang kantoi la aku tau .but serioustalk ,i had lost my respect towards you .choiii aku plak yg emo .haha better stop hami .

hmmm nk cter byk lg sbnr nya .tapi dh ngantuk .zZZzzzZZzzZz .hahahaha .dkt kedai td pun dh tersengguk-sengguk tahan ngantuk .terlelap smpai sakit pinggang sakit tengkuk sbb tido dduk .hahaha .
okay la goodnight ...

assalamualaikum ...sayonara !!!

Monday, June 9, 2014

yeayyyyy hari ni cuti !!i love monday ! ahaks .puihhh .selama ni ,isnin la hari yg paling menyampah sbb kelas start hari isnin .monday blues bagai .tetiba time keje ,love monday konon .hahaha .pape je la hami oiii .asal kan kau happy .layan kn jela nk mengarut merepek membebel ni kan .hahaha .

bangun celik mata je terus update upu .haaaa semangat en ?padahal tk mandi lg tu .hahahaha .acah2 semangat la sgt .dah hari ni last update ,kang kalau mandi melagha buat keje lain ,terus lupa nk update .hmmm hmmm .
alhamdulillah dh settle update upu semua2 .after ni doa jela byk2 ada rezeki smbung belajar .tawakal tu penting k hami .hmmmmm ,hopefully dpt la sambung bljr .ameen ..

sesaja la timbang berat .42kg !!!! ya ALLAH turun lg 3kg .what is wrong with me ??!!! urghhh whats going on ??!!! huwahhhh nk nangis skrg ni *crying* taknak tinggal tulang .taknak taknak !!!pleaseeee naik la berat badan ni please .im begging you . *cries a sea*
ni kes dh over underweight kot .alahaiii hamizatul ,makan la byk sikit .kasi berat badan tu naik .urghhhhh .stress la mcm ni .

k la after ni smbung lg .tata .adios !!!

Sunday, June 8, 2014

jubilant day !!! yeayyy .

assalamualaikum earthlings !!! hehehe

imma super duper happy girl today .hahaha .even dh penat satu hari berjalan .still jgk nk update entry bcs today is the happpiest day ever !hehehe .

remember this ring ?

yeahh .today ,i got it !!!!i repeat k ,I GOT THIS RING !!hahahaha .smpai uppercase haaa ,nmpk tak happy sgt .hahaha .hami mmg over sejak azali .kalau dah happy ,mood over tu mmg automatic ada .hahaha .ya ALLAH i cant stop myself for being too happy today .i just cant !hahahhaha 
suprise smpai speechless .ada ke patut time org kabut dlm kete ,tetiba hulur cincin tu .alahaiii speechless habis !!tapiiii dlm hati dh jerit rasa nk lompat keluar drpd kete tu .hahahahaha .((sorry hami mmg over kalau story bnde)) hahahahaahah .

hmmmm act nk suprise kn kasut tu .tp mcm tk jd je suprise nya .hmm hmm .kne cubit plak tu .tkpe la ,i take the 'cubit' as you nk manja2 dgn i kan ?kahkahkah !! hami ..mohon laa mohon sgt jgn hyper sgt mlm ni .k limit limit !!hahaha 
alhamdulillah kasut tu muat .perghhh smart kot kasut tu dkt kaki dia .as in my imagination .cewahhh imagination hak tuihh la .hahaha .style habis !!!hmmm nk bangga jap sbb reti pilih brg lelaki .hmmm tapi tapi .hmmm tk jd la nk 'tapi tapi' bagai .tgh happy ni .hohohoho .

too much suprise for today .thanks my love and my everything muhamad faiz bin mahfudz .*flying kiss sikit* hahahaha .thanks for the 'kain' .nnt raya i buat baju raya and pakai time dtg raya rumah you .hahahaha .tapi mcm segan je nk dtg raya ,kantoi terang tang tang la kalau pakai baju tu kan .dapat sekali in package with 'tudung' and brooch sekali .hohoho no need pening2 nk pakai tudung apa .thank you so much syg !hehehe .

got two movies for tonight .honestly blm pernah lagi buat perangai gler ,two movie in a day .selalu nya kalau dkt pasum ,hari ni tgk movie ,esok pun tgk movie .if ada byk sgt movie yg best la kan .hmm tapi dkt pasum tu ,hari2 jpe .mmg la blh keluar hari2 kan .skrg ni kalau nk jpe pun susah .tak kira ,nk jgk tgk maleficent and edge of tomorrow tu .so nak taknak mmg kne tgk hari ni jela .hohoho .
maleficent best !!tapi sedih . *crying* hahaha .edge of tomorrow pun best jgk ,tapi byk kali terkejut .overall both movies best .worth la if nk bazir duit beli tiket wayang .haha .

such a hectic day but it is worth .really worth .nak hari2 mcm ni boleh tak ?hahaha .alhamdulillah for today .hehehe .thank you sooooooooo much my love .muahh muahh .
boleh plak time nak balik tu kete tk boleh start .choiiii .luckily faiz teman smpai ke kete ,if sorg2 .mmg dh nangis kot dkt parking lot tu .hahaha .dh berpuluh kali start but still tk blh hidup .almost give up kot .tetiba faiz start sekali je ,SEKALI okay !!terus hidup ...perghhh kete sndiri tk syg tuan dia .ish rse nk ketuk jela .hahaha .hami dh start tk betul sbb penat sgt .hahaha .

thanks syg .love you !hoho .

Wednesday, June 4, 2014

read all of our conversation since 1st january .haha .gigih btol scroll ws smpai ke 1st time conversation .gigih en ?keep up that 'gigih' spirit in your daily routine k hamizatul .hahahaah .hmm mohon stop menyakai k .haihhh how i miss you my love .read all of it .and at one part we argued bout football and i said "spe la yg malang jd girlfriend kau en" .hahaha .guess who that person 'yg malang' tu ???raise up your hand pls .hahahaha .*tutup muka dgn selimut* malu k .segan pun ada .dulu gaduh2 malang la apa la .haa skrg ambik kau .setepek Allah tu bg .telan balik all your words .hmm who knows that guy yg sllu gaduh2 tu will be my everything .hahaha .hami hami *geleng kepala*

read our conversation ,dah mcm baca novel .the whole day keje tercongok dkt kedai tu sensorg ,tkde buat pape .that is why gigih sgt scroll smpai 1st january .ingt sikit ke nk scroll ?hari2 ws ,pastu sembang mengarut gaduh mcm2 ,celik mata smpai tutup mata balik .banyak gler gler yg teramat byk la .haaa nmpk tak over sgt nk describe byk tu cemana .hahaha .well hami en mmg over .HAHAHA
read it all ,and i miss us .really miss you dear .hmmm .read read and read ,i feel like i see you in front of me .every words ,each sentences ...dh mcm flashback kot .hahaha .kau pernah kata "spe jd mkwe aku ,aku pkse minat bola" .at that time ,kau tgh tgk bola dkt mamak or somewhere tmpt makan la((i forget it)) and aku tgh dlm kete otw balik rumah .serioustalk dh mcm flashback .hahaha .
hmmm i miss you .

hmmm hmmmm .hari ni makcik suspicious tu dtg lg .pastu bg mknn .haihhh makcik .pls la jgn bg pape lg .tkkn makan pnya .payah jd org paranoid ni ,org buat baik bg rezeki pun nk suspicious .*sigh* hami hami .ish3 .tapi yg pelik nya ,everytime makcik tu dtg mst ckp pasal pencuri and tnya pasal cctv .choiii spe je haa yg tk suspicious .dah la aku sensorg dkt kedai tu .jadi pape cemana ?pastu td makcik tu siap pgg2 dagu cubit pipi bagai .eyyyy makcik ,rimas tahu ?aku tktau la nk react mcm mana .dah ah tak blh jalan sbb kaki sakit jatuh pinggan tu .kalau jd pape aku nk lari ke mana ?jalan pun mcm handicap ,ni apatah lg nk lari .choiiii .teringat pesan sorg nenek ni .one of regular customer jgk la .haaaa nenek ni 1st time dia dtg aku dh suka .sembang2 gelak2 .idk why ,dia mcm 1st impression jgk la .padahal makcik dgn nenek tu ,dua2 aku tk kenal .dtg pun tetiba ajak sembang mcm2 .tapi dgn nenek ni aku tk rse pape ,dgn makcik tu .hmmm ntah la .mcm pelik je .haaa smbung balik ,nenek tu pesan "dduk sensorg ni hati2 .adik tu pmpuan .if lelaki masuk nk buat pape ,mmg tkkn blh lawan ." so step precaution ,i pasang ayat2 alquran the whole day .haaa baru la rse secure sikit .hehe .

zzZzZzzzZZz ..dah ngantuk tahap apa dah ni .td time keje pun tersengguk2 .kalau tk buang tebiat pegi scroll ws yg melambak tu ,rse nya mmg dh lena la dlm kedai tu .seksa btol tahan ngantuk .menguap ?hmmm tak payah tanya byk mana .mmg tk terkira .asyik menguap je .dah dah .jom tido .
goodnight peeps ..
alhamdulillah still pnjg umur . assalamualaikum .

good morning dear ,rise and shine ((talk to myself)) haha .
moh ler kte bebel2 dkt sini to prevent tertido .haihhh jap lg nk keje tapi mengantuk mcm ............  *sigh* wide awake all night long ,guling sana guling sini but still cant fall asleep .frustrated gler ahhh .badan ,otak semua penat tapi tak blh tido .frust tau tak ble dah penat dgn mcm2 bnde tapi tak blh rehat . *hard sigh*

mata bengkak tak tido satu malam ni cemana nk hilang kan ?kan best kalau blh cabut mata pastu tukar dgn yg baru .hahaha .hami dah start sakai nya tu .haihhhh padah tak tido la ni .if only if boleh cabut and tukar baru sng2 mcm tu .1st thing yg aku nk tukar ; otak .biar la hilang ingatan ke apa ke .tukar otak dgn org yg genius2 tu en ,tak payah bljr .automatic terus pandai .ha ha ha .apa kambing sgt pepagi ni ?mohon stop .

ibu jari yg jatuh pinggan smlm langsung tak blh gerak .haaaaa padan muka .careless lg en .tanggung hami tanggung sakit tu .dah mcm handicap je .*crying* jalan pun tak btol sbb tahan sakit .ni baru ibu jari yg tk blh gerak .cemana la en org yg kaki terseliuh ,kaki patah tu .ish nauzubillahiminzalik .
"tah2 tulang retak kot .pinggan tu kan berat"-ayah .choiiiii ,tak membantu lngsng .menakut kn org lg ada .no no no ,bukan tulang retak .mohon jgn fikir bukan2 .think positive .jap lg ibu jari ni blh gerak la ni ,hilang la sakit nya .hahaha !!bagus hami ,think positive mcm tu .keep it up !hahaha .alahaiii sakai nya la .hami okay tak pepagi ni ?mcm tak okay je .mcm tk btol je ..ha ha ha .tk tido ,normal la jd mcm ni . ZzzZZzzZ .

dah tk tido mcm ni .cmfirm tkde selera nk makan .haihhhhh .pebende ahhh .tah pape je .sakai tahu ??!weight loss dh 5kg .kau nk hilang berat brp byk lg wahai hamizatul ?!!nk tinggal tulang mcm org somalia tu baru nk telan makanan ?ketuk satgi kang .ish ish ish .hmmm nnt makan la ble rse nk makan .makan byk2 ,in shaa ALLAH naik la berat badan tu .rilexxx .hidup kne chill .haihhhh .cmfirm dah ,comfirm sgt hamizatul tgh tk btol skrg ni .jgn buat pasal time keje nnt sudah la .dont drag someone else into your problems k dear hami ..remember that !!ketuk2 sikit kepala tu bg ingat .hohoho

laptop bersepah atas katil .ecehhh bersepah konon ,mcm la byk sgt laptop dlm rumah ni ,yg nk gne term 'bersepah' tu .choiii .hmmm ,blog sndiri en .biar la nk gne term apa pun .tak suka ?tak payah baca .sng cter .tulis pun bukan nya utk di baca ,sesje membebel je pun .haaa smbung balik .si kecik hariz zakwan kesayangan semua tu ,bngun2 tido je .baru keluar bilik ,merayau carik mak sbb mak keluar beli breakfast sat .masuk2 bilik aku ,nmpak latop terus mntak bkak youtube .kids nowadays .haihhhh .baru bngun tido kot !aku rse still mamai lg ,blh plak terus nk tgk youtube .eyyyy rse nk ketuk je bdk kecik tu .tak faham btol aku .manja tahap kambing ahhh .kecik2 dah tab melekat 24/7 .nk makan kne ada tab ,nak tido kne ada tab .takde life lngsng .pegi ahh main dkt luar tu .main kejar2 ke ,nyorok2 ke .main lawan2 ke ((seems dia bdk lelaki ,so main masak2 dikecualikan)) hahaha .

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ngantuk nya .penat .exhausted ..mohon la hari ni tak malang mcm smlm kn .ameen ameen .*sigh* missing someone .k hami moh ler kte keluar biilik yerr .kang stay lelama atas katil ni ,terlelap mmg tak jd apa la kan .hmmm lailai keluar .

annyeong !!

not my day

hiii everyone .

idk why hari ni mcm masalah tu dtg bertimpa mcm lngsng tk bg space dkt aku .even space for breathing pun tkde . *sigh* lepas satu ,satu lg masalah dtg .mmg hari malang kot .perhaps .ha ha ha .a big applause for myself . why ?hahaha too many reasons .

boleh plak pinggan jatuh gedebukk tepat haa atas kaki .dah la pinggan yg berat mcm batu tu .pffftttt ,nasib baik pecah ,kaca tu tk tertusuk dkt kaki .just sakit ya amat tahap cipan ,tahap babun la tp alhamdulillah tak luka .kalau luka .cemana nk pegi keje esok ??huwahhhh *crying*
tetiba teringt time form 5 ,buat practikal levelling for civil engeneering .dh settle measure contour ,dah settle dpt data semua .pnya la excited sbb keje dah habis so blh siap kan folio awal .rushing kemas2 brg tu .haaaa levelling intrument tu mmg jatuh terpacak tepat atas kaki .dah laa tajam .mmg berlubang kaki .berhari2 jgk la jd cacat pegi kelas kne pakai selipar .sakai pnya hami .smpai hari ni kot still ada parut .sakai hami sakai .lain kali mohon jgn nak kabut sgt .nasib baik bnde tu tk jatuh atas jari ,if not .ckgu mazwan kata jari blh patah kot .ZzzzZZz .bengong btol haihhh .

sakit kaki tk hilang lg .masalah lain plak dtg .hmmmmm .salah type ,then terus gaduh .ha ha ha tk mampu nk gelak .... "penat layan org yg tk reti appreciate org lain ni" hmmmmm .when someone you love so much with whole your heart said "penat layan" ..tktau la ptot rasa apa .should i be happy ?should i be sad ?hmmm even myself couldnt answer it .but it truly hurt .i t  i s  h u r t s . . . . it is okay la .mmg salah sindiri pun .taip sambil makan ,mmg la tersalah mcm2 en .hmmm lain kali time makan jgn reply wassep org k hami .belajar dr kesilapan .hmmmm .

pastu ter-left group wassep plak .baru 'typing..' nk suruh mior invite balik ,phone plak mati habis battery lngsng .sakai en ??blh plak lupa bwk powerbank pegi keje .dah smpai rumah blm sempat charge phone ,dah pinggan pecah bagai ,terus lupa pasal phone .distraction btol ahh pinggan ni .haihhhh .tgh charge phone ,tgk la cter emergency couple jap .zZzzZZz sedih glerrrr T.T *cries a sea* sedih tau tak !sedih tgk dia suka pmpuan tu tp pmpuan tu suka lelaki lain .hmmmm broken hearted right ?i feel you chang-min .i feel you .hmmm hmmm ..

baru je on phone .tgk ada group ws baru .zzZzZZz brp byk group wassep ni sebenar nya ???!tak faham la aku .sikit sikit buat group baru .haihhh .pastu .......haih .heartbreaking la nk cter .masalah dtg bertimpa-timpa .my sorry .i think not worth at all for today .i thought the type of person yg 'tk reti appreciate org lain' like me ,deserve all kind of this unlucky or well said 'badluck' thingy .it is okay hami .it makes you realize all your mistakes and fix it .head up and smileee dear hami ... :)

im sorry for everything .sorry for being selfish .sorry for tak reti appreciate org .sorry for all my flaws .sorry for making you hurt .sorry for all my words .sorry for what i had done .sorry for everything .just sorry . hmmmm .mybe my sorry not mean anything to you .but all i can say is sorry .and sorry bcs making you tired with myself .even me cant handle myself ,how can i expect you to understand .hmmmm ,sorry .haha ,mst bosan kan dgr sorry sorry sorry for the whole day ,asyik sorry je but still make the mistake . *sigh*
i miss you .i just miss you .hmmm sorry again .

dear myself ,take all these badluck that happened today as your kifarah dosa k .chin up dear :) smile pls ..okay goodnight everyone .if only if ,tak panjang umur tak sempat celik mata esok .pls forgive all my mistakes and halal kan makan minum ilmu .hutang2 bagai tu tuntut la dkt my parents k .haha .haaa pastu jgn lupa pray for me k ...hehe .

k assalamualaikum earthlings .pray for me okay . wink wink*kenyit mata* hahaha

Monday, June 2, 2014

assalamualaikum ...yuhuuu yuhuuu

masyaAllah penattttttttttt nya hari ni . *sigh* mana tak penat nya .since puku 11 pagi berkejar pegi mid .hahahaha .acah2 cter mcm rushing sgt la kan .hahaha .sampai mid ,pening2 kepala pegi beli laptop ,pastu shopping seluar baju bagai .then rushing pegi empire beli kasut .
ha ha ha .sakai je ,mengacau muk keje .kesian dia .choiiiii .hahaha .mmg aku heret mamat tu pegi pilih barang .hohoho .sorry beb .member dtg en ,mst la member yg kne serve .hahaahahahaha .

okayyyy .semua dh settle hari ni .pegi fitting baju raya pun dah settle .so after ni boleh la cuti dgn aman .hohoho .alhamdulillah ...

hmm hmmm .td sempat jpe fahna ,mus dgn zul je .itu pun tk sempat sembang . "kteorg buat isnin semata sbb hami tau"-fahna . "aku yg paling kecik hati"-mus . ya ALLAH ,jgn la buat nk nangis tgh2 mid tu . *crying* huwahhhhh .sorry la korangggggggg .sorry .hmmmmm .

terukkk nya hamizatul ni .terukk !!! mohon pegi hantuk kepala dkt dinding sana tu .tk reti appreciate lngsng org sacrifice utk kau .apa ni hami ?????????!!!!huwahhhhh *cries a sea* serious rasa bersalah gler .hmmmm ,tetap teruk jgk !!
smpai kan echot merajuk kot sbb perangai tak semenggah mcm ni .hmmm .sorryyyy la .sorryyyy sbb teruk mcm ni . T.T alaaa mlm smlm yg 'hmmm goodnight' tu ,bkn nya sbb taknak pujuk .sbb takut kau penat drive satu hari suntuk .alaaaaaaaa bersalah nya .pastu hari ni tkde ws . hmmm nk nangis .

hmm tknk ckp pape dah la .terukk !!! kbye

Sunday, June 1, 2014

hmmm hmmm .......

sebenar nya tgh rse bersalah giler nk mati tahap cipan laaaaa skrg ni .alahaiii .semua org snggup mntak cuti isnin semata sbb aku cuti hari isnin je .at last ble dah cmfirm keluar isnin ,aku plak tak boleh join .masyaAllah ,rse awful sgt smpai nak nangis .huwahhhhhhh .sorry korg . hmmm hmmm .mus smpai offer nk pick up dpn rumah bagai semata nk jpe sgt .alahaiiii ,bukan masalah transport skrg ni .masalah nya aku ada byk bnde kne settle kn esok .haihhhh *hard sigh* sorryyyyyy .tktau la cemana lg nk say sorry lagi ni .hmmmm rse bersalah nya . *crying*

esok nk pegi empire jap .beli barang pastu terus gerak mid sbb nk beli laptop .haaa part laptop ni pun lagi satu .dah kne bebel everytime ayah ada free time . "kan dh bg duit .apa lg nk tnggu .pegi la beli" "ble nk beli ?" "nnt cuti pegi beli cpt ." haaaaa ,taknak kne bebel dah .so esok mmg kne pegi beli jgk !! pastu beli laptop pun mintak tlg mus sbb dia keje dkt kedai gadjet2 ni .haaaaa susah kn mus lagi .alahaiii hamizatul .since tikl smpai la skrg asyik susah kan mus je .hmmm sorry beb ,gua tk niat nk susah kn lu .hmmm sorry byk2 ..lu dah mcm abg gua .so kne terima la dpt member perangai mcm aku .HAHAHA haipppp hamizatul ,jgn gelak2 .dah ahh suka menyusah kn org pastu blh plak nk gelak .pang kang .ish ...

tgk gmba echot dkt insta .alahaiiii asal makin hensem aku tgk ??!! zZZzzZ ...dah lama tak jpe ,gmba pun rse mcm makin hensem .rinduuuuu !!!! *cries a sea* hmmmm ,tapi mmg echot hensem pun .hahahah .k stop hami !!!simpan sikit gedik tu .HAHAHA .in shaa Allah ,next week jpe la .hmmmmm ,dah dah .takmau sedih2 . *sigh* rindu k rindu !!

k la bye .tkde bnde dh nk di bebel kan .hahahah . sayonara !!

Thursday, May 29, 2014

haii haii earthlings *lambai2 sikit* .hahaha

hmmmm ,lama benor tk update entry .hahaha .acah2 lama la sgt ,padahal baru brp hari .2 hari ?3 hari ?hahahaha .jetjet lama sgt  .puihhh .hahahaha .since keluar dgn dahlians hari tu ,rse nya dah tk terkira brp kali tgk gmba2 time lepak tu .rinduuuuuuu .hmmmm .pastu time tercongok sensorg dkt kedai tu ,tgk gmba2 sambil zoom muka sorg2 .hahahahahahahahahaha .lawak k !!! bebudak tu la yg ajar .tk sure mye or ayza yg start buat dulu mcm tu .ada ke ptot time lpak minum dkt starbuck ,everytime tngkap gmba msti zoom pastu gelak mcm org giler je .hahaha .ish3 perangai tk semenggah btol .

chot dh kne balik sabak and stay sana .alahaiii heartbreaking nya .hmmm .tkpe la hami oiii .redha and pasrah jela .HAHAHA .choiii .pehal buat ayat cenggitu ?! ZzzzZZzz hami dh tk betol .hahahaha .k mohon hantuk kepala tu dkt dinding mana2 yg dkt ,biar urat2 yg dh terbelit tu elok balik .hmm hmm .nangis ler tu ?ha ha ha .no comment .zzZzzZ

haihhhh byk nya plan nk buat ,ble laa nk isnin ni .hari ni dh khamis esok jumaat .hmmm rse mcm sekejap je kan dah khamis .hohoho .tapi selalu nya selasa rabu khamis rse skjp je .tapiiiii jumaat sabtu ahad tu .perghhh rse mcm masa tu bergerak laju lg siput sedut tau .urghhhh .hampir mati kebosanan dkt kedai tu nk tnggu malam .*sigh* semoga esok rse mse tu cpt sikit bergerak .hahaha .

byk bnde ni nk cter tp ada keje kne buat .nk pegi test baju kurung ,nk buat baju raya .mak dah bebel suruh carik baju kurung yg okay ,nk bg dkt kakak adda suruh ikut ukuran baju tu .dah 2 hari mak bebel ,so tknk smpai hari ke-3 ,so better cpt pegi test baju .haihhhh payah kalau badan cpt kecik cpt mengembang ni . haihh haihhh .dduk pasum naik smpai 5kg kot !!! pastu baru tk makan brp hari dh turun 2kg .pastu pegi timbang td .turun lg 3kg .choiiiiii aku rse penimbang tu yg tk btol . -,-" tapi dh berpuluh kali jgk la aku turun naik turun naik penimbang tu ,acah2 nk carik average la kan .hahaha .dh mcm timbang brg time experiment chemist plak ,nk carik average bagai .sakai hami sakai .ish3 .tapiiii dh berpuluh kali turun naik turun naik pun ,still sama jgk ,turun 3kg .zZzZzzz dh knp dgn aku ni ?!dh rse mcm tinggal tulang pun ada .mohon lepas ni makan byk sikit .haihhh .

k bye .assalamulaikum ..

Monday, May 26, 2014

26 MAY 2014

assalamualaikum earthlings :)

hari ni happy nk mampos !! tapi sedih jgk .hmmmmm .

happy sbb dapat jmpe dgn shaakay sherry mye ayza dila and aisyah .subahanallah ,Allah je yg tau betapa happy nya jpe diaorg .nmpk diaorg dr jauh pun ,dh jerit mcm mid tu kteorg bertujuh je yg ada .HAHAHA .rindu sgt !!! rindu sgt sgt !rindu tahap yg tk terkata la .bertahun tak jpe kot .hmmmm ,gelak sakan smpai kn lupa yg diri sndiri after injection .
haaa sebut pasal injection ,sakit . :( tapi acah2 kuat je .pegang beg nya ,acah2 angkat monopod tinggi2 ,bergelak ketawa dlm redbox tu smpai lupa yg tgn tu sakit .haihhhh .balik2 rumah je ,haaaaa bengkak kot bahu .alahaiii hamizatul ,asal la cengeng sgt ?itu pun nk bengkak ke ?and demammmm .huwahhhh !!cemana nk keje esok ?cemana nk angkat pintu besi yg maha berat tu ? *cries a sea*



senior of dahlia .
sesungguhnya aku bersyukur dpt spend my senior year dgn korg .even bertahun tk jpe .perangai still tk berubah .part gelak tu paling aku rindu .hahahaha .bertahun tak jpe ,memasing dah lawa kemain .amboiii korg makan apa ye after keluar tikl ?hahaha .insecure habis !!!!!!insecure sgt ble scroll2 gambar yg almost thousand dlm galery phone .hahaha .asal ?tak percaya ke gmba byk smpai mcm tu ?hahaha .harus and wajib percaya sbb pabila semua hantu selfie berkumpul ,mmg tgn ringan je nk ambik gmba .hahaha .
ada yg makin kurus ,ada yg makin gojes .haaaa sng cter semua makin lawa nk mampos .haihhh aku ble lg la nk makin lawa ni ?since dulu selekeh je .hahaha .dah hami ,tk pyh nk menyakai fikir yg bukan2 .hahahaha .



my bloodsister forever !!hahaha .1st day dkt tikl ,tegur shaakay dkt kantin . "kte ddk sama nk nnt dlm kelas ?" hahahaha .smpai skrg still ingt diaolog 1st dgn shaakay .then sherry pun join sama .tapi sedih sbb in the middle of year tu ,kne tkar tmpat .meje kelas rearranged ,so kne ddk berdua .terpksa la sherry pindah tmpt lain .haihhh .gosip dgn shaakay smpai ckgu tegur suruh snyp sikit .hahaha .pastu kalau ble ada someone yg kteorg tk suka ckp dlm kelas ,satu kelas akan pndg kteorg berdua .SATU KELAS okay !! hahahaha .semata nk tgk kteorg berdua buat muka annoyed nk mampos .hahahahaha .haihhh shaakay ,i miss those moments . *crying*


thanks my dahlians for today .yg pakai shawl tu my junior .hahaha .untung dpt senior mcm kteorg sbb layan senior junior sama level .hahahha .k puji diri sndiri plak .hahah .kambing hamizatul ,tak malu puji diri sndiri .hahaha .lantak laa nk puji pun en .hmmm .hahaha .sedih sbnr nya ,junior lain tk dpt join sbb semua dh smbung bljr .hmmm . :( akak rindu kalian2 semua wahai junior .thanks sbb tk bg pape masalah kat akak time jd KD korg .hmmmm even korg byk kali kne denda sbb perangai senior korg yg tak semenggah ni kan .hahahaha .senior buat pasal ,junior semua kne denda sekali .hahahaha .sorry k korg .at least akak bg chance dkt korg nk mencapub ddk bwh spotlight time prep malam .pastu main2 game bagai dkt tgh2 tapak perhimpunan tu .hahahaha .smpai kn ckgu yus dah bosan nk denda sbb kte semua mcm happy je kne denda tu .hahaha .sesi throwback plak dah .hehehe .

................................................................................................................................................................

happy ,happy la jgk .tapi ada jgk part yg sedih .hmmm dah happy ,kne la sdih kan .baru balance .hahaha .pe sakai sgt wahai hamizatul mlm ni ?hmmm effect demam la ni kot .

jpe tk smpai 5 minit k .tk sempat ckp apa2 pun .hmmmmm .my bad my fault .tk pyh la ckp sbb apa dkt sini .kesian dpt mkwe yg sound trouble mcm aku ni .pastu si adila sani blh plak stalk kteorg . "ehh mana gmba korg dua ?"-dila . ha ha ha .tkpe la dila .dia dh delete la tu . "gmba pmpuan lain tknk delete plak" haaa aku pun speechless nk jwb apa .mampu senyum je *smile*
"sesungguh nya aku jealous dgn yg dtg sebelum dan selepas ku" pernah nmpk ada someone twit mcm tu .haaa btol la tu .sgt btol dgn apa yg aku rse skrg ni .i know ,i will never can replace her place in your heart .i know it .hmmm sabar la wahai hati .

ha ha ha .demam2 ni jd sensitif plak .k la bye .assalamualaikum :)

Saturday, May 24, 2014

Assalamualaikumm ;))

Td boss kata time puasa kne keje dkt kl pastu tkde cuti lngsng .alahaiiiii heartbreaking nyaaaa . T.T *cries a sea* .dah la byk plan nk buat pastu tkde cuti plak dahhh .then ble nya nk pegi beli brg raya ?ble nya nk keluar dgn family ?ble nya nk dating ?? pastu nnt mcm mana nk pegi buka puasa sama2 dgn family dkt luar ?haihhhhhh serabut ! *hard sigh*

Mak dh bising ble aku nk keluar shopping baju and seluar .sbb semorg dh settle shopping ,tnggal aku sorg je blm .haihhhh ,sabar la wahai mak .anakanda mu ni cuti nya isnin je ,pastu byk sgt plan nk dibuat .ble free nnt ,i pegi la shopping .pastu ayah plak bising sbb tk beli2 laptop lg padahal duit semua ayah dh bank in .ayahanda kesygn ku ,sabar ehhh .hmmm yg aku pelik ni ,pehal semorg nk bebel suruh aku habis kn duit ni ?? Zzzzz .

Nak pegi ukur baju raya pun tk sempat lagi .haaaa awat mcm busy kalah perdana menteri ni ????haihhhh .nk pegi empire shopping kasut and beg pun tah ble nya pegi .aaaaaaaa nk jerit la rasa nya ! Stresssss -,-" hmmm sabar hami .chill ,jgn nk kambing sgt serabut bnde2 mcm ni .hahaha .

K scroll2 twtter .tenenene ,i found this pic .huwahhhhhh .I WANT THAT RING SO FUCKING DAMN MUCH k !!! Zzzzzz hari tu ada jpe dkt kl sentral .hmmm nnt kalau ada free time nk pegi beli la .hahaha .if only if sempat pegi beli .

Semorg tgh prepare nk balik kg esok pagi .me ??kne tnggal sbb kne keje .haaaa part ni pun mmg rse nk nangis !dh la dah lama gler k tk jejak kaki dkt kg tu ,pastu ble semorg balik kg .aku kne stay sini .haaaaaa heartbreaking nya ..haihhh haihhh sedih !!! T.T